Megtakarítási és befektetési kalkulátorok

Bármilyen célból is válassz megtakarítást vagy befektetést magadnak, kalkulátorainkkal megtalálhatod a számodra legkedvezőbbet!
Lakástakarékok

Lakástakarékok

A lakástakarékban (LTP) összegyűjtött megtakarításaidat lakásvásárlásra, építésre, bővítésre, korszerűsítésre és felújításra egyaránt költheted. Ezen kívül fizethetsz belőle vissza az előbb felsorolt célra felvett lakáshitelt is. A pénzt emellett fordíthatod lakásbérleti vagy lakáshasználati jog megvásárlására, amibe beletartozik a nyugdíjasházban vehető élethosszig tartó bérleti vagy lakáshasználati jog is.

A Bankmonitor Lakástakarék Kalkulátorával összehasonlíthatod a Fundamenta Lakáskassza, az OTP és az Erste lakástakarékok lehetőségeit, valamint kiválaszthatod a céljaidnak és a lehetőségeidnek leginkább megfelelő terméket

Befektetési alapok

Befektetési alapok

A befektetési alap maga egyáltalán nem misztikus befektetési forma. Arról van szó, hogy az alapok összegyűjtik az egyes magánbefektetők megtakarításait, a keletkező vagyontömeget pedig befektetik. A megoldás legfontosabb előnye a méretgazdaságosság, mert az egységnyi befektetett összegre jutó költség így alacsony szinten tartható, ami hozamoldalon jelent előnyt. A másik befektetési alapok mellett szóló érv az, hogy a befektetett vagyon nagyságának köszönhetően lehetőség van a kockázat megosztására, amire a kisbefektetőknek korlátozottan van csak módjuk.

A Bankmonitor Befektetési Alap Keresőjével kiválaszthatod az igényeidnek megfelelő befektetési alapokat, illetve megnézheted ezek korább hozameredményeit.

Nyugdíj-megtakarítás

Nyugdíj-megtakarítás

A nyugdíjcélú megtakarításokhoz számos állami támogatás jár, ami növeli az elérhető hozamot. Mentesülnek például a kamatadó alól (ennek mértéke jelenleg 15%), a személyi jövedelemadóból adóvisszatérítés igényelhető, ennek mértéke pedig az adott évben befizetett összegek 20%-a, de maximum 150 000 Ft. Ezek a pluszok jelentős előnyt tudnak nyújtani számos más hosszútávú befektetési termékkel szemben.

A Bankmonitor Nyugdíj-megtakarítás Kalkulátorával megbecsülheted, hogy ha mostantól meghatározott összeget megtakarítanál, akkor a nyugdíjkorhatár elérésekor körülbelül mennyi pénzzel gazdálkodhatsz majd.

Állampapírok

Állampapírok

Az állampapír kockázati besorolás szerint az egyik legbiztonságosabb befektetési forma, hiszen mögötte az állam áll (a papírok az állam fizetésképtelensége esetén értéktelenednének el). Az állampapírok alacsony kockázati szintjét kitűnően mutatja, hogy pénzügyi modellekben rendszerint az állampapírok hozamait tekintik kockázatmentes hozamnak.

A Bankmonitor Állampapír Kalkulátorával pillanatok alatt lekérdezheted a számodra érdekes állampapírok aktuális kamatszintjét, így jó támpontot kaphatsz a vásárláshoz.

Bankbetétek

Bankbetétek

Mivel a bankbetét elhelyezésének az a célja, hogy a bank által fizetett kamatok következtében növeljük pénzünket, rendkívül fontos naprakészen tájékozódni az aktuális kamatszintekről.

A Bankmonitor Bankbetét Keresője megmutatja számodra az egyes bankok által kínált kamatokat, mégpedig az általad megadott lekötési idő függvényében.

Portfólió tervezés

Nem kell professzionális befektetőnek lennie valakinek ahhoz, hogy több megtakarítási terméke legyen – lakástakarék pénzár, állampapír, bankbetét, nyugdíjcélú megtakarítás, tőzsdei részvény, vállalati kötvény stb. –, ám a megfelelő pénzügyi portfólió megtervezése már szakértői segítséget igényel. Ennek során figyelembe kell venni az ügyfél pénzügyi lehetőségeit és céljait, valamint kockázatvállalási hajlandóságát egyaránt.

A Bankmonitor Portfólió Tervező szolgáltatásával segítséget kaphatsz a pénzügyi lehetőségeidnek és céljaidnak megfelelő portfólió összeállításához.

Befektetői teszt

Óvatos vagy kockázatvállaló befektetőnek tartod magad? Szeretnéd kipróbálni magad a tőzsdén, de előtte letesztelnéd, hogy valós helyzetben jó vagy rossz döntéseket hoznál?

Tedd próbára magad a Bankmonitor Befektetői Tesztjével, amellyel valós helyzetekben ellenőrizgeted, hogy a tőzsdén jól döntenél-e kritikus helyzetekben.

Pénzügyi tanácsadás

Pénzügyi tanácsadásunkat bárki igénybe veheti, de a legtöbb értéket valószínűleg azok látják majd benne, akik rendelkeznek ötmillió forint, vagy afeletti megtakarítással. Minél nagyobb a vagyonod nagysága, annál többet tudsz megspórolni a tanácsadásunkkal, nem véletlen, hogy a leghálásabb visszajelzések eddig azoktól az ügyfeleinktől érkeztek, akiknél néhány tíz-, vagy akár néhány százmillió forintos vagyont tekintettünk át. Tapasztalataink szerint privátbanki ügyfeleknek éves szinten akár milliós nagyságrendű megtakarítást tudunk összehozni.

Hirdetés

Blogajánló





Hirdetés
Hirdetés