Betöltés
loading

NHP Hajrá: kiszámítható és kedvező hitelkonstrukció kkv-knak

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elindította a Növekedési Hitelprogram (NHP) új konstrukcióját.

Ennek részeként már igényelhetők a hazai bankoknál az NHP Hajrá hiteltermékek, amelyek kedvező és fix kamatozással nyújtanak segítséget a kis- és középvállalkozásoknak.

A Növekedési Hitelprogramról

Az MNB 2013. június 1-jén indította el a Növekedési Hitelprogramot a mikro-, kis- és középvállalkozások pénzügyi stabilitásának megerősítésére, és a vállalkozások korszerűbbé, versenyképesebbé válásához szükséges beruházások, beszerzések megvalósítására. Az NHP az elmúlt években mind a kkv-k, mind a pénzügyi intézmények által jól ismert és kedvelt hiteltermékké vált, és az elkövetkező időszakban is újra kiemelt szerepet kaphat a koronavírus okozta gazdasági nehézségek miatt. Az április 20-tól 1500 milliárd forintos keretösszeggel elindított NHP Hajrá konstrukció az egyik legfontosabb eszköze lehet a gazdaság beindításának, mivel minden eddiginél kedvezőbb feltételekkel, rugalmasan biztosít olcsó és stabil forrást a kkv szektornak.

1 millió és 20 milliárd forint közötti összegben igényelhetnek hitelt a vállalkozások

Az NHP Hajrá hitelek új beruházásra, forgóeszköz-finanszírozásra, támogatás előfinanszírozására és 2020. március 31-én már meglévő – kamattámogatással nem érintett – beruházási hitelek kiváltására egyaránt felhasználhatók. Az NHP korábbi szakaszaihoz képest újdonság, hogy az NHP Hajrá esetében a korábbi 1 milliárd forint helyett már akár 20 milliárd forint is igényelhető egy összegben. A minimálisan felvehető összeg 1 millió forint. A hitel kamata legfeljebb 2,5 százalék lehet, ami a futamidő végéig fix marad.

Az NHP Hajrában már 20 évre is fel lehet venni hitelt a lassabban megtérülő beruházásokra, a forgóeszközhitelnél és a támogatások előfinanszírozásánál pedig 3 év a maximális futamidő.

NHP hitelt igényelni kizárólag a programhoz csatlakozott kereskedelmi bankoktól és pénzügyi vállalkozásoktól lehetséges. A kihelyezés kockázatát ezek a pénzügyi intézmények viselik, emiatt az egyes bankok alkalmazhatnak korlátozó feltételeket, és egyedileg bírálják el a hiteligényt.

Ami közös minden NHP Hajrá terméknél, hogy 10 munkanapon belül elbírálásra kell kerülniük. Jó hír az igénylő kkv-knak, hogy hitelbírálati díj és egyéb kezdeti költségek nincsenek, valamint előtörlesztési költséggel sem kell számolniuk, azaz ingyenesen bármikor előtörleszthető a hitel részlegesen, vagy akár teljesen is.

Kik igényelhetnek hitelt és milyen célokra az NHP Hajrá keretében?

Minden magyarországi székhellyel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozás, amelyben az állam vagy önkormányzat tulajdoni joga nem éri el a 25 százalékot.

Az NHP Hajrá kedvezményes beruházási hitelét a közvetlenül a működést szolgáló eszközök, berendezések vásárlására, felújítására és kapacitásbővítésre lehet fordítani. Emellett ingatlanvásárlást, -fejlesztést, -felújítást is fedezhet a hitel. Lehetőség van továbbá használt és új haszongépjármű vásárlásra is (lízing és hitel formában), illetve a fő tevékenységben személyszállítással foglalkozó cégek részére használt és új személygépkocsi vásárlásra is .

A konstrukció keretében nyújtott forgóeszközhitelek lényegében szabadon felhasználhatóak, vevőkövetelés és készletfinanszírozáson túl munkaerőköltség fedezésére is szolgálhatnak. Emellett támogatás előfinanszírozásra és hitelkiváltásra is igényelhető forrás.

MNB    

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Mikor juthat a cégem válságkezelő támogatott hitelekhez?

Egyre több kedvezőbbnél kedvezőbb támogatott hitel ajánlattal találkozhatnak a vállalkozások a piacon. Növekedési Hitel (NHP), Széchenyi hitelek, MFB és EXIM hitelek… Legyen bármelyik konstrukcióról is szó, a piaci kamatszintnél jóval...

Blogajánló
  • alapblog Esik a magukat beoltani szándékozók aránya az USA-ban

    Érdekes ez az ábra, amin az látszik, hogy már jóval kevesebben oltatnák be magukat, mint tették volna májusban. Kérdés, hogy ez minek a leképződése. Csak... The post Esik a magukat beoltani szándékozók aránya az USA-ban appeared first on alapblog.

  • KonyhaKontrolling A költségkövetés rendszerei: Te mivel követed a pénzügyeidet?

    Ebben a bejegyzésben az egyes költségvetéstervező és költségkövetésre használt rendszereket szeretném sorba venni. Bemutatom az egyes módszerek előnyeit és hátrányait, majd bemutatom a saját fejlesztésű rendszerem is. A téma nem egyszerű, de igyekszem rövidre fogni. Ha nem olvastad el, hogy milyen egy jó költségkövetés, akkor kattints ide. Ne feledd like-olni a facebook oldalam, hogy ne Tovább olvasom "A költségkövetés rendszerei: Te mivel követed a pénzügyeidet?" → The post A költségkövetés rendszerei: Te mivel követed a pénzügyeidet? appeared first on KonyhaKontrolling.