Prémium ingyenes
bankszámla

Raiffeisen Premium Banking bankszámlanyitás
Élvezd ki az előnyöket, felesleges költségek nélkül!
 • Ingyenes bankszámlanyitás
 • Ingyenes bankkártya*
 • Ingyenes számlavezetés
 • Ingyenes utalás netbankon és mobilapplikáción keresztül
 • Ingyenes havi 2 db készpénzfelvétel
Raiffeisen Premium Banking bankszámla

Neked ajánljuk az ingyenes Raiffeisen Premium Banking bankszámlát, ha

 • az átlagnál jobban keresel,
 • igényled a prémium szolgáltatásokat,
 • de nem akarsz feleslegesen költeni bankolásra.

Kalkulálj, nézd meg, hogy van-e jobb ajánlat a számodra és add le érdeklődésed!

myRaiffeisen mobilapplikáció

Intézd pénzügyeidet bármikor és bárhonnan, egyszerűen a mobilodról!

A myRaiffeisen mobilapplikáció egyszerűbbé, átláthatóvá és logikussá teszi a pénzügyeket, hogy még jobb döntéseket hozhass.

 • Kövesd nyomon költéseid:
  • Átlátható és egyértelmű módon jeleníti meg a tranzakcióid.
  • Az “Elemzések” funkció automatikus kategorizálással megmutatja, mire költesz: szórakozásra, számlákra és közüzemi díjakra, vagy csak sok apróságra, amelyek együttesen már nagyobb összeget is kitesznek.
 • Legyen mindened egy helyen:
  • Bármikor könnyen elérheted Raiffeisen bankszámláid, betétikártya-szolgáltatásod - betéti kártyáid és hitelkártyáid egy felületen.
 • Ügyintézés egyszerűen a mobilodról:
  • Legyen szó átutalásról, limit módosításáról, bankszámlaszám elküldéséről vagy hitelkártya-egyenleg feltöltéséről, nem szükséges bemenned a bankfiókba.
myRaiffeisen mobilapplikáció

Raiffeisen Premium Banking bankszámla jellemzői

Milyen prémium szolgáltatások járnak a Raiffeisen Premium Banking bankszámlához?

 • A 24 órás telefonos ügyfélszolgálat segítségével kényelmesen intézheted számlaügyeid és információkat kérhetsz.

  A prémium szolgáltatást kínáló fiókokban előzetes időpont-egyeztetést követően személyes Premium Banking tanácsadód fogad, aki naprakész pénzügyi információkkal rendelkezik, de akár telefonon is fordulhatsz hozzá segítségért.

 • Használhatod a Raiffeisen DirektNet internet banking szolgáltatást.
 • Pénzügyi tranzakcióid folyamatos ellenőrzésére a Raiffeisen Mobil Banking kényelmes és egyszerű megoldást kínál.
 • A mobiltelefonodra érkező SMS értesítés révén nyomon követheted a bankszámládon történt jóváírásokat, terheléseket, készpénzfelvételeket és vásárlásokat.

Mely szolgáltatások ingyenesek a Raiffeisen Premium Banking bankszámlánál?

Számlavezetési díj0 Ft/hó
Kedvezményes forint készpénzfelvétel belföldön bármely bankautomatából0 Ft (2 db/hó)
Átutalás belföldön forintban Raiffeisen Direktneten keresztül0 Ft
Beszedés - Közüzemi díjak beszedése0 Ft
Betéti- vagy hitelkártyával történő vásárlás belföldön0 Ft
Betéti- vagy hitelkártyával történő vásárlás külföldön0 Ft
Betétikártya-szolgáltatás -Premium Start OKOSkártya az első évben0 Ft*

Amennyiben a számládhoz kapcsolódóan ingyenes készpénzfelvételre vonatkozó nyilatkozatot teszel, 150 ezer Ft erejéig 2 db készpénzfelvételt belföldön forintban bármely ATM-ből díjmentesen végezhetsz. Ugyanakkor a nyilatkozat nélkül is díjmentesen vehetsz fel készpénzt havonta 2 alkalommal bármely hazai bankautomatából.

* A második évtől nem kerül felszámításra az aktuális éves díj, ha az Ügyfél a díjterhelést megelőző év során legalább 1 500 000 Ft összegben hajt végre vásárlási tranzakciókat a kérdéses bankkártyával. Egyéb esetben a Raiffeisen OKOSkártya, Bank-, és Hitelkártya Kondíciós Listában a dombornyomott Start OKOSkártyára megállapított éves díj kerül terhelésre.

Melyek a Raiffeisen Premium Banking bankszámla ingyenességének feltételei?

Jelenleg egy 2026.12.31-ig tartó akció keretében havonta 400 ezer forint (vagy annak megfelelő deviza) jóváírását várja el a bank. 2027-től a bruttó minimálbér kétszeresének megfelelő forint vagy azzal azonos összegű deviza jóváírását várja el a bank (ez 2024.02.01. napján 533 600 forint).

Mi történik akkor, ha nem sikerül teljesíteni a Raiffeisen Premium Banking bankszámla ingyenességének feltételeit?

Aki ilyen bankszámlával rendelkezik, és valamelyik hónapban nem teljesíti a feltételt, akkor a számlavezetési díja jelentősen megdrágul: a normál havidíj 15 000 forint. (Akciósan 2024.06.01-ig a számlavezetés havi díja csupán 3000 forint.)

Éppen ezért csak azoknak javasolt ezt a számlacsomagot választaniuk, akik nagy biztonsággal eleget tudnak tenni a bank elvárásainak.

Hogyan lehet ingyenes bankkártyát kapni a Raiffeisen Premium Banking bankszámlához?

A Raiffeisen Premium Banking bankszámlához alapból egy MasterCard Premium Start OKOSkártya jár. Ennek a bankkártyának 0 Ft az éves díja, amennyiben az ügyfél a díjterhelést megelőző év során összesen legalább 1 500 000 Ft (azaz havonta 125 000 Ft) összegben hajt végre bankkártyás vásárlási tranzakciókat. Ellenkező esetben a bankkártya éves díja az első évben 0 Ft, a második évtől 8 500 Ft.

Hogyan lehet online bankszámlát nyitni?

Amennyiben a Raiffeisen Premium Banking bankszámla elnyerte a tetszésedet, akkor nincs más dolgod, mint

 1. megadni az elérhetőségeidet;
 2. ezután szakértőnk felveszi veled telefonon a kapcsolatot,

hogy még egyszer átszámolhassátok közösen, biztosan ez-e a számodra legjobb bankszámla;

 1. ezt követően személyre szabott ajánlatot fogsz kapni tőlünk,
 2. végül pedig sor kerül a kényelmes és gyors szerződéskötésre.

Mennyibe kerül a Raiffeisen Premium Banking bankszámla megszüntetése?

A nyitást követő 6 hónapon belül a számlazárásnak egyszeri 5 ezer forintos díja van. A 6 hónap elteltével a Raiffeisen Premium Banking bankszámla ingyenesen megszüntethető.

Hogyan lehet ingyenesen készpénzt felvenni a bankszámláról?

Minden fizetési bankszámlához igényelhető az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség, amivel maximum 150 ezer forintot lehet felvenni bármely bankjegykiadó automatából, legfeljebb két tételben. Mivel az ingyenesség szempontjából nem számít, hogy saját bankunk vagy más pénzintézet automatáját használjuk, akár az is elképzelhető, hogy a lehetőséget teljes egészében egy másik bank eszközével használjuk ki. Ez akkor lehet például hasznos, ha olyan bank talál meg bennünket egy „kihagyhatatlan ajánlattal”, amelyiknek nincs komoly ATM hálózata, vagy nincs bankjegykiadó automatája a környékünkön. Az ingyenes készpénzfelvételről, valamint annak buktatóiról itt olvashatsz részletesen

Alternatívaként a számlához járhat két díjmentes készpénzfelvételi lehetőség, melynél bármely hazai bankautomatát használhatjuk. Ráadásul jelen esetben nincs összegkorlát sem meghatározva.

Milyen időközönként érdemes bankszámlát váltani?

Mint minden más termék esetében, itt is folyamatosan új termékek jelennek meg a piacon, amelyek esetenként kedvezőbb feltételeket, jobb árakat vagy többletszolgáltatást kínálnak a korábbiakhoz képest. Ezért a Bankmonitor szakértői azt javasolják, hogy 1-2 évente mindenki ellenőrizze, hogy nincs-e a piacon kedvezőbb ajánlat a meglévő számládnál. Ezzel ugyanis éves szinten akár több tízezer forint is megspórolható.

Alternatívaként a számlához járhat két díjmentes készpénzfelvételi lehetőség, melynél bármely hazai bankautomatát használhatjuk. Ráadásul jelen esetben nincs összegkorlát sem meghatározva.

Hogyan lehet lecserélni a régi bankszámlát egy új, kedvezőbb számlára?

Előfordulhat, hogy egy kedvező költségű, vagy akár ingyenes bankszámla bármennyire is csábító, a bankváltással járó mizériát valaki csak ezért nem vállalja be. Szerencsére már évek óta működik az egyszerűsített bankváltás lehetősége, aminél mindössze annyi a feltétel, hogy a számlák pénzneme azonos legyen. Ráadásul az egész folyamat két hét alatt lezongorázható! Az egyszerűsített bankváltást az új számla megnyitásakor lehet kezdeményezni a kiválasztott pénzintézet bármelyik fiókjában. Itt kapunk egy „Számlaváltási meghatalmazás” nyomtatványt, amivel meghatalmazzuk az új számlavezető bankot az ügy elintézésével.

A nyomtatványon kérhető, hogy a procedúra végén a régi számlát szüntessék meg. A legjobb az egészben az, hogy értesítik a közműszolgáltatókat, a biztosítókat és minden más érintettet a számlaváltásról, így nem kell egyenként megkeresni mindegyiket. A procedúra végén a régi bank átutalja a fennmaradó egyenleget az új számlára, majd ha kértük, megszünteti a már feleslegessé vált számlát.

*A Raiffeisen Premium Banking számlacsomag havi számlavezetési díja 0 Ft, amennyiben a tárgyhónapban egy részletben minimum a bruttó minimálbér kétszeresének megfelelő összegű forint, vagy deviza átutalás érkezik a bankszámlára. Ez 2024.02.01-én 533 600 forintot jelent. (Akció keretében 2026.12.31-ig a díjmentes számlavezetéshez elégséges havonta minimum 400 ezer forint összeget érkeztetni a számlára.) Egyéb esetben a számla havidíja 15 000 Ft. (Akció keretében a normál számlavezetési díj 2024.06.01-ig 3000 Ft.) A fél éven belüli számlazárás díja 5 000 Ft. Egy elektronikus bankkártya éves díja 0 Ft, ha az ügyfél a díjterhelést megelőző év során összesen legalább 1 500 .000 Ft (ez havonta 125 000 Ft-nak felel meg) összegben hajt végre bankkártyás vásárlási tranzakciókat. Ellenkező esetben a bankkártya éves díja az első évben 0 Ft, a 2. évtől 8 500 Ft.

Hirdetés

Blogajánló

Hirdetés
Hirdetés