Betöltés

Mit nyújt a Bankmonitor.hu?

Egy bankszámlához több, mint 150, egy lakáshitelhez több, mint 180 különböző díjtétel, feltétel tartozhat. Ezek teljes körű összehasonlítása szinte lehetetlen még pénzügyi végzettségűek számára is. A jó döntéshez kiterjedt adatbázisokra és összehasonlító kalkulátorokra van szükség. Ezt kínálja a bankmonitor.hu.

Ma már természetes, hogy ingatlan, műszaki cikk, vagy autó vásárlásnál is az interneten tájékozódunk. A banki termékek vonatkozásában is eljött ennek az ideje 2012-ben, amikor a Bankmonitor.hu megkezdte működését.

  • Több, mint 30 bank, pénzügyi szolgáltató, több ezer terméke egy helyen.
  • Objektív összehasonlítások, kalkulátorok.
  • Jó döntés lehetősége a bankfiók felkeresése nélkül.
  • Magánszemélyeknek és vállalatoknak.
  • Független szakértői válaszok hitelekről, megtakarításokról, bankszámlákról…
  • Több, mint 15 pénzügyi szakértő minimum 5-20 éves tapasztalattal.
  • Magyarország legnagyobb banki termék összehasonlító weboldala.

A függetlenség záloga

A magyar magánszemélyek által alapított Bankmonitor.hu tulajdonosi köre bankoktól teljesen független, egyetlen bank sem található a tulajdonosaink között, így az objektivitásunk ezen oldalról is biztosított.

A Bankmonitor.hu oldalon található termék bemutatások a legnagyobb szakmai gondossággal kerülnek összeállításra. Az egyes termékek ábrázolását nem befolyásolja semmilyen banki érdek: ha az első helyen szerepel egy adott bankbetét, vagy bankszámla egy találati listában, akkor az valóban a megadott keresési szempontok alapján – a teljes termékkörön egységesen futtatott algoritmus alapján – a legkedvezőbb termék. Amennyiben egy termék kiemelt bemutatásáért egy bank ellenértéket fizet a Bankmonitornak, akkor az „fizetett hirdetés” megjelöléssel külön feltüntetésre kerül.

A következő számok magukért beszélnek:

  • Túl vagyunk az első 50.000 érdeklődőn, akik konkrét pénzügyi megoldást választottak segítségünkkel.
  • Több, mint 140.000 felhasználó kíváncsi a Bankmonitor.hu heti hírlevelére.
  • Havonta 350.000 ezren használják weboldalunkat általános pénzügyi tájékozódásra, vagy pénzügyi összehasonlításra.

Mi adja a bevételt?

Joggal merül fel a kérdés, hogy milyen forrásokból szerzi a Bankmonitor.hu a bevételeit? Mi fedezi a költségeinket? A Bankmonitor.hu megállapodásokat köt a bankokkal, melyek keretében az egyes termékek iránti érdeklődések – a felhasználónk előzetes hozzájárulásával – a bank számára átadásra kerül. Ebben az esetben ugyanis a teljes piaci kínálatot áttekintve tudatos és objektív döntést hoz a felhasználónk amikor egy adott banki termék mellett dönt és ekkor már szívesen fogadja az adott bank támogatását a szerződés létrehozásához.

Kik állnak a háttérben?

Sándorfi Balázs
Sándorfi Balázs
alapító-ügyvezető

A pénzügyek szenvedélyes rajongója vagyok. Ennek ellenére nagyon kevés időt bírtam ki banki alkalmazottként. Az új idők szava, az internet hamar kiragadott a bankszektorból, így saját tulajdonú cégekben fejtem ki többnyire újító jellegű tevékenységemet. Alapítóként és cégvezetőként 10 évig építettem a Portfolio.hu-t. Amikor szűknek éreztem, hogy kizárólag befektetési területtel foglalkozzam, jött a Bankmonitor.hu ötlete, ahol a teljes lakossági és kis-közép vállalati pénzügyi igényeket megpróbáljuk lefedni és hazánkban egyedülálló szakértelemmel kiszolgálni.
Ma már 20 éves pénzügyi tapasztalattal rendelkezem. Rendszeresen foglalkozom az átlagember pénzügyeitől, a legvagyonosabb magánszemélyek közé tartozók kérdésein át, a vállalati finanszírozás kérdéseivel. Vendégelőadóként megfordulok a hazai gazdasági felsőoktatás vezető intézményeiben és időről-időre vezetői pozícióban vagyok ismert, piacvezető hazai cégeknél. Számos megtisztelő felkérést kapok a hazai médiumok vezető szereplőitől pénzügyi szakértői nyilatkozatokra.

Sipos Zsolt
Sipos Zsolt
üzletfejlesztési igazgató, partner

15 éve dolgozom bankokkal, ebből közel 10 éve online területen. Az elsődleges kihívás és élmény számomra minden esetben valami új létrehozása: új szolgáltatás a felhasználóinknak és teljesen új koncepció a hazai bankoknak. Nem érdekelnek a bevált modellek, az új minőség ugyanis mindig megtalálja a saját, egyre növekvő közönségét.
Magánéletben is elkötelezett és aktív vagyok társadalmilag hasznos, jótékony ügyek iránt. Így a Bankmonitor.hu filozófiája – a megalapozott pénzügyi döntések lehetővé tétele ingyenesen mindenki számára – teljes mértékben egybe cseng saját életszemléletemmel is.
A Bankmonitor.hu-nál az üzleti kapcsolatokért és az új szolgáltatások kialakításért felelek.

Sulcz Gábor
Sulcz Gábor
online technológiák igazgató

Mérnöki végzettségem ellenére már az online pénzügyek világában kezdtem a pályafutásomat. Az innováció révén elérhetővé vált olcsó, hatékony és jó szolgáltatások elsöprő ereje egyértelműen kijelölte számomra az utat. Jó volt megismerni a bankok belső világát, de lényegesen jobb az online pénzügyekkel bankon kívül foglalkozni… „Pincétől a padlásig” új technológiák hálózzák be az életemet, melyekből számtalan analógiát, nemzetközi újítást próbálok behozni a pénzügyek – egyre kevésbé száraz – száraz világába. Kitaláljuk, megtervezzük és megvalósítjuk… Hitem szerint akkor dolgozom jól, ha a mögöttes tudományból, komplexitásból semmi nem érzékelhető felhasználóink számára, csupán egyszerűbb, könnyebb és gyorsabb lett a jó pénzügyi döntés meghozatala.
Filozófiám: nem elég Magyarországon az élvonalban lenni… és a Bankmonitor.hu-t is ennek szellemében fejlesztem…

A menedzsment mellett 4 terület 22 szakemberének napi munkája teszi lehetővé a teljes körű pénzügyi tájékoztatást a Bankmonitor.hu weboldalán.

szechenyiswiss_contribution