Betöltés

Mit nyújt a Bankmonitor.hu?

Egy bankszámlához több, mint 150, egy lakáshitelhez több, mint 180 különböző díjtétel, feltétel tartozhat. Ezek teljes körű összehasonlítása szinte lehetetlen még pénzügyi végzettségűek számára is. A jó döntéshez kiterjedt adatbázisokra és összehasonlító kalkulátorokra van szükség. Ezt kínálja a bankmonitor.hu.

Ma már természetes, hogy ingatlan, műszaki cikk, vagy autó vásárlásnál is az interneten tájékozódunk. A banki termékek vonatkozásában is eljött ennek az ideje 2012-ben, amikor a Bankmonitor.hu megkezdte működését.

  • Több, mint 30 bank, pénzügyi szolgáltató, több ezer terméke egy helyen.
  • Objektív összehasonlítások, kalkulátorok.
  • Jó döntés lehetősége a bankfiók felkeresése nélkül.
  • Magánszemélyeknek és vállalatoknak.
  • Független szakértői válaszok hitelekről, megtakarításokról, bankszámlákról…
  • Több, mint 15 pénzügyi szakértő minimum 5-20 éves tapasztalattal.
  • Magyarország legnagyobb banki termék összehasonlító weboldala.

A függetlenség záloga

A magyar magánszemélyek által alapított Bankmonitor.hu tulajdonosi köre bankoktól teljesen független, egyetlen bank sem található a tulajdonosaink között, így az objektivitásunk ezen oldalról is biztosított.

A Bankmonitor.hu oldalon található termék bemutatások a legnagyobb szakmai gondossággal kerülnek összeállításra. Az egyes termékek ábrázolását nem befolyásolja semmilyen banki érdek: ha az első helyen szerepel egy adott bankbetét, vagy bankszámla egy találati listában, akkor az valóban a megadott keresési szempontok alapján – a teljes termékkörön egységesen futtatott algoritmus alapján – a legkedvezőbb termék. Amennyiben egy termék kiemelt bemutatásáért egy bank ellenértéket fizet a Bankmonitornak, akkor az „fizetett hirdetés” megjelöléssel külön feltüntetésre kerül.

A következő számok magukért beszélnek:

  • Túl vagyunk az első 50.000 érdeklődőn, akik konkrét pénzügyi megoldást választottak segítségünkkel.
  • Több, mint 140.000 felhasználó kíváncsi a Bankmonitor.hu heti hírlevelére.
  • Havonta 350.000 ezren használják weboldalunkat általános pénzügyi tájékozódásra, vagy pénzügyi összehasonlításra.

Mi adja a bevételt?

Joggal merül fel a kérdés, hogy milyen forrásokból szerzi a Bankmonitor.hu a bevételeit? Mi fedezi a költségeinket? A Bankmonitor.hu megállapodásokat köt a bankokkal, melyek keretében az egyes termékek iránti érdeklődések – a felhasználónk előzetes hozzájárulásával – a bank számára átadásra kerül. Ebben az esetben ugyanis a teljes piaci kínálatot áttekintve tudatos és objektív döntést hoz a felhasználónk amikor egy adott banki termék mellett dönt és ekkor már szívesen fogadja az adott bank támogatását a szerződés létrehozásához.

Kik állnak a háttérben?

tibi_web_radius
Sándorfi Balázs
alapító-ügyvezető

A pénzügyek szenvedélyes rajongója vagyok. Ennek ellenére nagyon kevés időt bírtam ki banki alkalmazottként. Az új idők szava, az internet hamar kiragadott a bankszektorból, így saját tulajdonú cégekben fejtem ki többnyire újító jellegű tevékenységemet. Alapítóként és cégvezetőként 10 évig építettem a Portfolio.hu-t. Amikor szűknek éreztem, hogy kizárólag befektetési területtel foglalkozzam, jött a Bankmonitor.hu ötlete, ahol a teljes lakossági és kis-közép vállalati pénzügyi igényeket megpróbáljuk lefedni és hazánkban egyedülálló szakértelemmel kiszolgálni.
Ma már 20 éves pénzügyi tapasztalattal rendelkezem. Rendszeresen foglalkozom az átlagember pénzügyeitől, a legvagyonosabb magánszemélyek közé tartozók kérdésein át, a vállalati finanszírozás kérdéseivel. Vendégelőadóként megfordulok a hazai gazdasági felsőoktatás vezető intézményeiben és időről-időre vezetői pozícióban vagyok ismert, piacvezető hazai cégeknél. Számos megtisztelő felkérést kapok a hazai médiumok vezető szereplőitől pénzügyi szakértői nyilatkozatokra.

tibi_web_radius
Sipos Zsolt
üzletfejlesztési igazgató, partner

15 éve dolgozom bankokkal, ebből közel 10 éve online területen. Az elsődleges kihívás és élmény számomra minden esetben valami új létrehozása: új szolgáltatás a felhasználóinknak és teljesen új koncepció a hazai bankoknak. Nem érdekelnek a bevált modellek, az új minőség ugyanis mindig megtalálja a saját, egyre növekvő közönségét.
Magánéletben is elkötelezett és aktív vagyok társadalmilag hasznos, jótékony ügyek iránt. Így a Bankmonitor.hu filozófiája – a megalapozott pénzügyi döntések lehetővé tétele ingyenesen mindenki számára – teljes mértékben egybe cseng saját életszemléletemmel is.
A Bankmonitor.hu-nál az üzleti kapcsolatokért és az új szolgáltatások kialakításért felelek.

tibi_web_radius
Sulcz Gábor
online technológiák igazgató

Mérnöki végzettségem ellenére már az online pénzügyek világában kezdtem a pályafutásomat. Az innováció révén elérhetővé vált olcsó, hatékony és jó szolgáltatások elsöprő ereje egyértelműen kijelölte számomra az utat. Jó volt megismerni a bankok belső világát, de lényegesen jobb az online pénzügyekkel bankon kívül foglalkozni… „Pincétől a padlásig” új technológiák hálózzák be az életemet, melyekből számtalan analógiát, nemzetközi újítást próbálok behozni a pénzügyek – egyre kevésbé száraz – száraz világába. Kitaláljuk, megtervezzük és megvalósítjuk… Hitem szerint akkor dolgozom jól, ha a mögöttes tudományból, komplexitásból semmi nem érzékelhető felhasználóink számára, csupán egyszerűbb, könnyebb és gyorsabb lett a jó pénzügyi döntés meghozatala.
Filozófiám: nem elég Magyarországon az élvonalban lenni… és a Bankmonitor.hu-t is ennek szellemében fejlesztem…

A menedzsment mellett 4 terület 22 szakemberének napi munkája teszi lehetővé a teljes körű pénzügyi tájékoztatást a Bankmonitor.hu weboldalán.

szechenyiswiss_contribution