Pénz kell a cégednek? Erre is figyelj, ha olcsó vállalkozói hitelt szeretnél!

Pénz kell a cégednek? Erre is figyelj, ha olcsó vállalkozói hitelt szeretnél!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-03-21
 

Bár még bőven lenne idő arra, hogy cégünk éves beszámolóját leadjuk – május vége a határidő -, azoknak a vállalkozásoknak, amelyek a közeljövőben kedvezményes hitelt szeretnének felvenni nem célszerű halogatni a pénzügyi év zárását, a bankok ugyanis már most kérik a 2022. évre vonatkozó kimutatásokat a hitelbírálathoz. 

A 2023-as év azoknak a vállalkozásoknak is megpróbáltatásokkal teli, amelyek viszonylag stabil piacokkal rendelkeznek és ki tudják gazdálkodni a költségemelkedéseket. A jól működő, nyereséges vállalkozások számára is jóval nagyobb kihívás a stabil finanszírozás biztosítása, legyen szó akár a napi működéshez, akár tervezett fejlesztéshez szükséges forrásokról.

Számukra jelenthetnek megoldás a Széchenyi MAX+ hitelek, amelyek még a mostani zord piaci környezetben is olcsó banki forrást jelentenek, ráadásul a hitelcélok széles körére vehetőek igénybe. A kamat évi fix 5 százalék, ami a jelenlegi piaci környezetben rendkívül kedvező, a hitelköltségek még épp kitermelhetőek egy eredményesen működő vállalkozás számára.

Ha például egy vállalkozás 50 millió forint Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ konstrukciót igényelne most, a szabadon felhasználható forgóeszközhitel teljes hitelköltsége a három éves futamidő alatt 4 millió forint körül alakulna. A havi adósságszolgálat 1,5-1,6 millió forint lenne a finanszírozó banktól függően.

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
  • hitelösszeg:
    max. 1.4 milliárd Ft
  • kamat:
    max. 5% fix
  • futamidő:
    max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
    Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
    • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
    • Milyen futamidő mellett?
    • Mi a különbség a bankok között?
    • Hogyan kerüld el a buktatókat?
    A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
    Add meg adataidat, segítünk!
    Ft
    A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
    Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
    Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
    Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

    Két körülményre fontos azonban figyelniük azoknak a vállalkozásoknak, amelyek a közeljövőben kedvezményes Széchenyi hitelt vennének fel:

    • Egyrészt a jelenlegi feltételekkel a Széchenyi Kártya Program hitelei az első fél évben állnak csak rendelkezésre. Figyelembe véve, hogy eddig az időpontig a kérelmeket el is kell bírálni, hiteltípustól függően május végéig, június elejéig be kell adni a hitelkérelmeket.
    • Másrészt jó tudni, hogy a bankoknak a hitelkérelmek elbírálásakor már a 2022. évi lezárt mérleget is kérik, függetlenül attól, hogy ennek elkészítésére a jogszabályi előírások alapján május végéig van mód.

    Célszerű tehát még a hitelkérelem előtt egyeztetni a könyvelővel, hogy a szükséges kimutatások rendelkezésre álljanak, gondolva itt a lezárt 2022. évi beszámolóra, illetve a 2023-as évre vonatkozó főkönyvre (ennek legalább a legutóbbi lezárt negyedévre vonatkozóan rendelkezésre kell állnia).

    Hirdetés

    Hirdetés

    Óvatosabbá váltak a bankok

    Az sem mindegy persze, hogy mit tartalmaz az éves beszámoló, hiszen a hitel elbírálása során a bankok a kedvezményes hiteleknél is alaposan megvizsgálják, hogy a vállalkozás várható eredménye elegendő lesz-e a hitel törlesztőrészleteinek és járulékos költségeinek kifizetéséhez.

    A kiszámíthatatlan gazdasági helyzetben ráadásul a pénzintézetek is jóval óvatosabbá váltak. A Magyar Nemzeti Bank legutóbbi hitelezési felméréséből egyértelműen kiderül, hogy szigorodtak a hitelbírálati feltételek. Ezek közül is

    • a legtöbb pénzintézet az ügyfélmonitoring, illetve
    • a fedezeti követelmények területén lépett.

    Fel kell tehát készülniük a vállalkozásoknak arra, hogy a bankok a hitelbírálat során a korábbiaknál is jóval alaposabban vizsgálják meg a kimutatásokat, illetve a pénzügyi terveket.

    Jó tudni
    Bár a kedvezményes hitelek, így a Széchenyi MAX+ konstrukciók igényléséhez kapcsolódó általános feltételek minden banknál azonosak, az egyes pénzintézetek hitelezési gyakorlata számottevően eltérő lehet. A Bankmonitor szakértői ismerik a banki gyakorlatot, a gyors, és problémamentes ügyintézés érdekében keresd bizalommal tanácsadóinkat, akár kisebb összegű, akár jelentősebb, 100 millió forintot meghaladó hitel iránt érdeklődsz.

    Erre figyelj a gyors és problémamentes ügyintézés érdekében

    Az sem mindegy persze, hogy mennyi időt és energiát emészt fel a hitelügyintézés, hiszen az a vállalkozásodra fordítható energiából visz el. Ha gyors és zökkenőmentes folyamatot szeretnél érdemes jól előkészíteni azt.

    A korábban már említett nyilvántartások (2022-es évzárás, naplófőkönyv) előkészítése és napra készen tartása mellett fontos világosan megfogalmazni, milyen célra tervezel hitelt felvenni. Ilyen lehet például, ha bővítenéd a céged által forgalmazott termékek körét, így növelned kell a készletállományod. Ehhez ideális egy jó forgóeszközhitel: ilyen például a Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ kedvezményes kölcsön. De, ha például szeretnéd korszerűsíteni a gyártósoraidat, akkor konkrétan meg kell adnod a beszerzendő eszköz adatait és árát is. Erre a célra többféle finanszírozási mód is létezik, ilyen például a lízing is. (A Széchenyi Kártya Programban kedvezményes lízingkonstrukció is található.)

    Jó tudni
    Az elképzelések és lehetőségek áttekintésében, a megfelelő konstrukció és a számodra ideális bank kiválasztásában is segítségedre lehetnek a Bankmonitor szakértői.
     
    Kérj segítséget szakértőnktől!
    Ft
    Ft
    A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
    Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
    Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
    Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
    Hirdetés
    Hirdetés