Miért van szükséged az előzetes hitelbírálatra?

Miért van szükséged az előzetes hitelbírálatra?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-06-21
 

Abban egyetérthetünk, hogy mindenki, aki már gondolkodott hitelfelvételen, annak az első gondolatai: hogy vajon megkapom-e a hitelt? Ez mennyire biztos? E kérdések mögötti félelmet tudjuk orvosolni az előzetes hitelbírálat választásával!

Az eddigi ügyfeleinkkel való tapasztalataink során az elsődleges lépés lakáshitel igénylése előtt az, hogy megbizonyosodjunk az érdeklődő hitelképességéről. Amennyiben pozitív erre a válasz, akkor érdemes összehasonlításani a banki ajánlatokat, vagy épp egyedi kamatot kérni.

Az előzetes hitelbírálat elsősorban azok számára javasolt,

  • akik nem szeretnének félelmek között tölteni a hitel jóváhagyásig eltelt időt,
  • akik vállalkozók,
  • akik speciális jövedelemmel rendelkeznek, vagy külföldön dolgoznak,
  • akik az összjövedelemhez képest magas törlesztőt vállalnának be
  • és nem utolsó sorban, akik egészen egyszerűen csak biztosra akarnak menni.

Hirdetés

Hirdetés

Hogyan tudunk megbizonyosodni a hitelképességről?

A tervezés első lépése, hogy felvegyük a kapcsolatot egy felkészült hitelszakértővel, akitől kérünk egy előzetes hitelbírálatot. Ennek eredményeképp nem csak szóbeli, vagy e-mailes tájékoztatást kaphatunk pozitív eredményről, hanem még egy hitelígérvényt is kapunk a kezünkbe. Ezzel az ígérvénnyel például egy ingatanvásárlás során akár a készpénzes vevővel is sikeresen felvehetjük a versenyt, hiszen már van bizonyítékunk az eladó felé arra, hogy a hitelképességünk a bank részéről visszaigazolást nyert.

Jó tudni
Mit értük a hitelígérvény alatt? Olyan banki szolgáltatás, amelynek során még az adásvételi szerződés aláírása előtt a teljes hitelbírálati folyamatot elvégzik. Ennek segítségével megtudhatjuk, mekkora hitelösszegre vagyunk jogosultak az igazolható jövedelemünk alapján. Ha lakásvásárlásnál szükségünk van hitelre, akkor érdemes a szerződés megkötése és a foglaló kifizetése előtt kérni hiteligérvényt.

Ha ingatlant tervezünk venni…

Érdemes tisztában lenni a pénzügyi lehetőségekkel és a korlátokkal is, mielőtt a foglaló átadásra kerül.

Az előbírálatot mindenképpen még az érdeklődési időszakában érdemes elindítani, mert így azt is megtudhatjuk, hogy mekkora az a maximum hitelösszeg amire jogosultak vagyunk. Ennek következtében az önerő mértékétől függően az is pontosan meghatározható, hogy mekkora vételárú ingatlanok között érdemes válogatni. Így bátran letehetjük a foglalót, hiszen biztosan tudjuk, hogy megkapjuk a kért hitelösszeget.

Ha megtaláltuk a megfelelő ingatlant, akkor tartsuk szem előtt az előzetes értékbecslés lehetőségét is, amellyel már teljes egészében bebiztosíthatjuk a sikeres ingatlanvásárlást. Így nem csak jövedelmi oldalról, hanem ingatlanfedezet oldaláról is minden buktató előzetesen kiszűrhető.

Milyen dokumentumokra van szükséged hozzá?

Az előzetes hitelbírálathoz ugyanazon dokumentumok benyújtásra szükséges, mintha egy valós hiteligénylés lenne:

  • személyes okmányok
  • munkáltatói igazolás
  • előző 3 havi bankszámla kivonat
  • egyéb specifikus jövedelmigazoláshoz szükséges dokumentumok
  • földhivatalnál érkeztetett adásvételi és ingatlannyilvántartási kérelem*
  • ingatlan energetikai tanúsítvány*

* Amennyiben még nem találtuk meg az ingatlant, akkor nem szükséges az ingatlanhoz kapcsolódó dokumentumokat benyújtani.

Fontos további információ, hogy nem ad minden bank ilyen hiteligérvényt. Egy előzetes hitelbírálat eredménye banktól függően 4-6 hónapig érvényes. Jó hír, hogy az adásvételi szerződés aláírását követően nem kell a teljes bírálatot előről kezdeni. Ha nem történt változás a már benyújtott adatokban, akkor csak az ingatlan értékbecslési eredményét vizsgálja mellé a bank. Az előbírálat átfutási ideje körülbelül 2 hét.

Ha szeretnéd még a vásárlás előtt megelőzni az esetleges negatív következményeket, akkor vedd fel a kapcsolatot hitelszakértőnkkel! gabosnikolett.bmpartner.hu

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.

A megadott hitelösszeg, futamidő és jövedelem kombinációra nem találtunk megfelelő ajánlatot.

De ne aggódj, megtaláljuk a hiteled!

Tudd meg néhány kattintással, hogy mennyi lakáshitelt kaphatsz. Kisebb hitelösszegre, hosszabb futamidőre vagy extra bevont jövedelem mellett megtalálod a megfelelő hitelt a kiszemelt ingatlan megvásárlására.

Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés