Akár a karácsonyi bevásárlásban is segíthet egy prémium bankkártya (x)

Akár a karácsonyi bevásárlásban is segíthet egy prémium bankkártya (x)
Hirdetés

Cikk2024-10-22
 

Sokan utaznak külföldre telente. Vannak, akik síelni szeretnek ilyenkor, de egyre többen vannak azok is, akik a hidegből valamelyik napsütötte, meleg országba mennek lazítani. Ezen kívül az ajándékok vásárlásának van még komoly szezonja az év végéhez közeledve, ami jelentős részben online történik, hiszen ez gyors, kényelmes és sok esetben még olcsóbb is. Legyen szó utazásról vagy vásárlásról, a Gránit Platinum Mastercard bankkártyába beépített prémium utasbiztosítás és online vásárlási biztosítás mindenképpen jól jöhet. Mutatjuk a részleteket!

Erősen bankfüggő, hogy egy prémium kártya az elektronikus fizetési lehetőségen és a készpénzfelvételen túl milyen egyéb extra szolgáltatásokat kínál még, ezért eltérő, hogy mit kapunk a prémium kártyánkhoz. A legideálisabb természetese az, ha a beépített szolgáltatásokat valóban ki tudjuk használni, és érzékelhető pénzügyi előnyt jelentenek számunkra. A Gránit Bank Platinum Mastercard bankkártya ebből a szempontból rendkívül jó csomagot kínál, amelyek közül karácsony közeledtével néhány kifejezetten időszerű lehet.

Ilyen például az online vásárlási biztosítás, de akár a bankkártyába beépített prémium utasbiztosítás is jól jöhet, ha az ünnepek alatt például felkeresnénk valamelyik külföldi adventi vásárt, síelnénk, esetleg a télből a nyárba tervezünk utazni. Megnéztük, mit kapunk akkor, ha a Gránit Platinum Mastercard bankkártyát választjuk, mindezt ráadásul mindössze havi 1 575 forintért.

Hirdetés

Prémium utasbiztosítás 50 millió Ft-os fedezettel

A prémium kártyák esetében nem ritka a beépített utasbiztosítás, ám nagyon nem mindegy, hogy ez milyen szolgáltatásokat és térítési összegeket tartalmaz. A Gránit Prémium biztosítási csomag ebből a szempontból kifejezetten imponáló, hiszen a világ minden országára kiterjed, így nyaralásnál vagy akár síelésnél egyaránt 50 millió forintos fedezetig nyújthat védelmet.

A prémium biztosítás rendkívül széleskörű szolgáltatásokat kínál a legkülönbözőbb helyzetekre: például a repülőjárat késésekor, a poggyászunk elvesztésekor, ha meghibásodik az autónk, vagy ne adj isten balesetet szenvedünk, esetleg megbetegszünk.

Prémium repülőtéri szolgáltatások

Amikor repülővel utazunk, akkor a kényelem sokat dobhat a hangulaton, hiszen a szabályok szerint sok órával az indulás előtt már kint kell lenni a reptéren. A Gránit Prémium Mastercard bankkártya kényelmes reptéri várakozást és gyors utasellenőrzést biztosít, ráadásul nem csak a kártya tulajdonosának, hanem egy vendég és a 18 évnél fiatalabb gyerekei számára is.

Online vásárlási biztosítás

A karácsonyi ajándékok beszerzése lényegesen biztonságosabb lehet a Gránit Platinum Mastercard online vásárlási biztosítással. A bankkártyával online megvásárolt háztartási vagy elektronikai készülékek (pl. okostelefonok vagy laptopok) meghibásodására szóló minimum 2 éves gyári jótállást a biztosító ugyanis további egy évvel meghosszabbítja. Ez azt jelenti, hogy nem szükséges költséges kiterjesztett garanciát vásárolni a termékek mellé.

Hasznos lehet a „Legjobb ár garancia” szolgáltatás is, ami azt jelenti, hogy amennyiben a termék megvásárlását követő 30 napon belül teljesen ugyanazt a terméket alacsonyabb áron megtaláljuk egy másik webáruházban, a két ár közötti különbözetet a biztosító maximum 700 ezer forint értékben visszatéríti. Vagyis, ha esetleg az ünnepek után az adott terméket akciósan kínálják, akkor is van lehetőégünk megkapni utólag a különbözetet. Az is hasznos lehet, hogy a vásárlást követő 30 napon belüli lopás vagy a lakóhelyen véletlenül bekövetkező sérülés esetén a biztosító 700 ezer forintig visszatéríti a biztosítás által fedezett termék javításának vagy cseréjének költségeit, vagy visszautalja a termék eredeti árát a részünkre.

Díjmentes készpénzfelvétel külföldön is

Bár töretlenül nő a kártyás fizetés népszerűsége, vannak helyzetek, amikor készpénzre van szükségünk, mégpedig akár külföldön is. A Gránit Platinum Mastercard kártya különlegessége, hogy Magyarországon havonta négy alkalommal, külföldön pedig két alkalommal díjmentesen vehető fel vele készpénzt. Ez kifejezetten jól jöhet akkor, ha a télből a nyárba menekülnénk el, hiszen sok egzotikus országban nehéz készpénz nélkül meglenni, ezzel a kártyával pedig a legtöbb esetben ingyenesen juthatunk hozzá ehhez.

A cikk elkészítését a Gránit Bank támogatta

Hirdetés