Betöltés

4 hitel, amivel induló cégként is számolhatsz

szerző: Bankmonitor.hu
2015-12-09

Induló vállalkozásként nem túl fényesek a kilátások, ha hitelfelvételről van szó. Tíz nagybank közül mindössze négy hajlandó kezdő cégeket finanszírozni. Találunk köztük hitelt rövid, illetve hosszú távra is, de azt már most fontos tisztázni, hogy közel sem 2,5%-os kamatozással. Mutatjuk, hogy mire számíthatsz hitelfelvételnél, ha céged még csak most bontogatja szárnyait.

FIGYELEM! Ezen cikk megjelenésének időpontjában az induló vállalkozások számára nyújtott bankhitel termékek ma már nem elérhetőek. Az aktuális lehetőségekről a Bankmonitor frissebb cikkében tájékozódhastsz itt: Hitelek, induló vállalkozások részére 

Néhány kivételtől eltekintve legalább egy vagy két lezárt üzleti évvel kell rendelkeznie egy cégnek ahhoz, hogy vállalkozói hitelt vehessen fel. A működési múltra vonatkozó elvárás magyarázata roppant egyszerű: banki oldalról egy kezdő vállalkozás finanszírozása igen kockázatos műfaj. Ezért, ha valamely pénzintézet fel is vállalja ezt a rizikót, akkor abban biztosak lehetünk, hogy csak és kizárólag a megfelelő fedezet(ek) mellett lesz majd erre hajlandó.

Tíz nagybank közül tehát mindössze négy jöhet szóba induló vállalkozásként, ha a cég hitelt szeretne felvenni. Ezek a pénzintézetek is kizárólag akkor, ha a vállalkozás ingatlan fedezetet tud a banknak felajánlani.

Hitelek induló vállalkozásoknak

Figyelembe véve a referencia kamat aktuális mértékét (1-3 havi BUBOR – 1,35%) rögtön szemet szúr a Budapest Bank ajánlata. Ugyan szabadfelhasználású hitelről van szó és a futamidő végéig változatlan kamattal számolhatunk, de a 10%-os kamatszinttel (főként a többi ajánlat fényében) igen drága lehetőségről van szó.

Szintén tetszőleges célra használható fel az OTP Bank hitele, lényegesen kedvezőbb kamatozással, bár magasabb kezelési költséggel. Ez utóbbihoz azonban hozzátartozik, hogy két év problémamentes törlesztés után minden ügyfél jogosult az alacsonyabb kezelési költségre.

Hitelösszeg tekintetében toronymagasan az Erste Bank ajánlata az első. Bár ebben az esetben kötött a hitelcél (kizárólag ingatlan vásárlás jöhet szóba, pl.: iroda, üzlethelyiség, stb.), de akár önerő nélkül is igénybe lehet venni. Azaz kiegészítő ingatlanfedezettel akár a teljes vételár finanszírozható a hitelből. A hitelnek létezik éven belül változata is, amelynél 1%ponttal kedvezőbb a kamatfelár mértéke.

Éven belüli hitel vehető igénybe az UniCredit Banknál is folyószámlahitel formájában. Amellett, hogy itt sincs kötött hitelcél, nagy előnye, hogy mindig csak a hitelkeret kihasznált része után kell kamatot fizetni. A számlára beérkező jóváírásokkal a keret automatikusan feltöltődik, a visszatörlesztett összeg pedig újra felhasználható. Nagy sajnálatunkra az árazásról nem sikerült többet kideríteni.

Ahogy látjuk, nem fest túl jól a kép, de a dolog cseppet sem kilátástalan. Induló vállalkozásként is hitelhez juthat a cég, ha forgalomképes magán- vagy a vállalkozás tulajdonában álló tehermentes ingatlant tud felajánlani a kölcsön fedezetéül a banknak.

Ha nem tudsz, vagy esetleg nem akarsz cégtulajdonosként ingatlan fedezetet adni hiteledhez, de már rendelkezik vállalkozásod pénzügyi múlttal, akkor ajánljuk figyelmedbe a témában íródott cikkünket (Vállalkozói hitel ingatlan fedezet nélkül).

Amennyiben kikérnéd a Bankmonitor.hu vállalati hitelszakértőjének véleményét, írj egy e-mailt a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

Ismerjük és értjük a magyar bankok vállalati hitelezését (a legkisebbektől a legnagyobbakig). Velünk gyorsan megtudhatod, hogy melyik bankban, milyen feltételekkel, mennyi hitelhez juthatsz hozzá. Válaszd a céges hitel leggyorsabb útját, a Bankmonitort.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Vállalati hitel vonatkozásában:
millió Ft
millió Ft
millió Ft
millió Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

31 Hozzászólás

 1. Böröczky Gergő

  Tisztelt Címzett!Egyéni vállalkozást szeretnék indítani.2 millió ft-re lenne szükségem.Autómentőt szeretnék venni.Tanácsot szeretnék kérni melyik bank és milyen feltételek mellett lehetne felvenni pénzt.Köszönettel Böröczky Gergő

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Gergő! Kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot és segít megtalálni a megfelelő megoldást. Hozzászólásából az emailcímét eltávolítottuk, megértését köszönjük.

 2. Melis Imre

  Tisztelt cím!
  Önálló vállalkozás indítását tervezzük családon belül.
  Az elképzelés egy prémium kategóriás nyilászárokkal foglalkozó bolt lenne ,
  jelenleg is ezen a területen dolgozom de csak mint alkalmazott.
  Az üzleti terv kirajzolódni látszik ,ami hiányzik az az önerő!
  Ebben a kérdésben kérnék segítséget illetve tanácsot .
  Elörre is köszönöm!

  Üdv: Melis Imre

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Imre! Köszönjük megkeresését. Kérjük honlapunkon adja le érdeklődésérdelődését, hogy fel tudjuk venni Önnel a kapcsolatot.

 3. Dombi Lajos

  Induló vállalkozás vagyok…..hitelre lenne szükségem. Tudnak valami megoldást kínálni?

 4. Balázs

  Tisztelt Címzett!
  Egyéni vállalkozásba szeretnék kezdeni mint fakitermelő de sajnos hiányzik az önerő. Az összeg amire szükségem lenne 3 millió forint, hogy megtudjak indulni, hogy beszerezhessem az eszközöket.

 5. Farkas Melinda

  Üdvözletem!
  Farkas Melinda vagyok!
  Szeretnék lakóhelyemen egy élelmiszerboltot nyitni az itt élő emberek családok nagy igényére, kérésére!
  Az üzlethelység bérlése már csak az én beleegyezésemre vár sőt még alkalmazottak is szép számban akadnának, csak az önerő amire szükség lenne hogy elinduljon a vágyunk ami egy jolműködö családias légkörű ” boltocska” ahová nap mint nap ismerős családok és a környékben élő emberek jönnének.
  Tisztelettel:Farkas Melinda.

 6. Ilyés Roland

  Tisztelt cím!
  A párommal egy új (kezdő) vállalkozást szeretnénk nyitni, amihez szükségünk van némi tőkére. Még csak most indul a vállalkozás (nincs pénzügyi múltunk) és nincs ingatlan fedezetünk sem. Van-e megoldás?

  Ilyés Roland

 7. Rupa Zoltán

  Tisztelt Uram!

  Kft-t szeretnék alapítani, kiskereskedelem.
  Ehhez szeretnék kölcsönt 1.5 milliótól – 3 millió forintig.

  Előre is köszönöm megtisztelő segítségét és válaszát!
  Tisztelettel, Rupa Zoltán

 8. Lipécz Màrk

  Tisztelt cím!
  Szeretnèk egy autò bontòt vagy egy hasznàlt autò kereskedèst nyitni. Ugye önerö nem nagyon van ezèrt szüksègem lenne 5-10 millio forintra a megvalositàshoz. Ingatlan fedezetem lenne. Van e valami esélyem kölcsönhöz jutni?
  Vàlaszàt előre is köszönöm.
  Màrk.

 9. Feldicskó Zsolt

  Tisztelt cím!
  A párommal egy új (kezdő) vállalkozást szeretnénk nyitni, amihez szükségünk van némi tőkére. (kb. 1.000.000.- – 2.000.000.-Ft) Most indul a vállalkozás (egy már meglévő Fornetis , élelmiszert áruló bolt lenne. Ingatlan fedezetünk nincs mivel még van meglévő hitelünk rajta. Van-e megoldás?
  Tisztelettel:
  Feldicskó Zsolt

 10. Mr.Sándor

  Tisztelt cím!
  A szórakoztatóiparban szeretnék vállalkozást nyitni, azonban az önerő hiányzik hozzá. Végeztem piackutatást és csináltam üzleti és pénzügyi tervet is ami több szakértő által életképes lenne. Azonban az önerő hiánya miatt nem tudom beindítani. A pénzügyi és üzleti tervek szerint 1-2 éven belül megtérülne a felvett hitel. Előreláthatólag a teljes induláshoz és a szükséges működéshez 5-8 millió forint lenne szükséges, azonban a folyamatos programokból akadó bevétel már fedezné a következő programok, hitel és személyzet foglalkoztatását. Ingatlanfedezetem nincs, van erre valamilyen megoldás?

  Válaszát köszönöm.

  Tisztelettel, Sándor

 11. Kocsis Melinda

  Tisztelt Cím!

  Kb. 3-3,5 millió forint hitelre lenne szükségem üzlethelyiség vásárlásra. Működő vállalkozásom van, de negatív eredménnyel zártam.
  Tud valamilyen megoldást javasolni, hova fordulhatok?

  Köszönöm válaszát!

  Tisztelettel:
  Melinda

 12. Tóth Natália

  Tisztelt Cím!

  A közeljövőben szeretném beindítani kezdő vállalkozásom egy szépségszalon formájában. Önerőm nincs, viszont az induláshoz szükségem lenne 3-4 millió forinthoz. Ingatlan fedezetem nincs.

  Válaszát előre is köszönöm!

  Üdvözlettel:
  Natália

 13. Sándor

  Tisztelt Cim! Egyéni vasas vállalkozó vagyok 2016 07 óta ! Van fő állásom! 1-2 millió forintra lenne szükségem szerszám és gépek vásárlásához! Milyen lehetőségeim vannak? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:Sándor !

 14. sanya

  Tiszteletem,egyik ismerősömnek segíteni próbálok,Cégalapítás elindult,elég jó munkákat ad ki a kezéből,építő iparban tevékenykedik.
  Eddig mindig valaki számlázta a munkáit,most el indul a maga útján.
  Anyagi segítség kellene neki,
  autó,szerszám,ezekre,
  minden kapható segítséget,támogatást,ezekre fordítana.
  a gond ,hogy Banki tartozása van,közel 600.000 ft
  végrehajtáson van az ügye,
  tud-e kapni olyan hitelt,amivel a tartozást,ki válthatja illetve szerszámokra,autóra is fordíthatna?
  És mennyire fogja befolyásolni a banki tartozása a céget?NAV-felé tiszta.
  segítségét előre is köszönöm

 15. Szep Istvan

  Mint a legtöbben en is a kezdo toke hianyaban szenvedek!
  Gyakorlatilag kidolgoztam lebeszeltem mindent ami a vallalkozasom sikeres legyen !3-5 millió forintra lenne szukségem!
  Ha van ra mod segitsenek!!!

 16. László-Sőti Friderika

  Tisztelt Cím!
  Új vállalkozást szeretnék indítani, és vállalkozói hitelre lenne szükségem, hogy a telephelyet meg tudjam vásárolni hozzá. Milyen lehetőségem van erre? 20 millió az ingatlan értéke és 15 milló hiteltre lenne szükség.
  Segítségét előre is köszönöm!

 17. Kovácsné Csilla

  Tisztelt Cím !
  Élelmiszer boltot szeretnék nyitni kezdő tőkém nincs menyi hitelt kaphatnék így?Tisztelettel Csilla

 18. Rezván Judit

  Tisztelt cím!
  Virágüzletet szeretnék nyitni,fedezetem nincs hozzá.1,5 millió ft-ra lenne szükségem hozzá.
  Köszönettel Judit

 19. T Balázs

  Új cégel hitelt lehet e kapni .? 1 havi utassal

 20. K Bernadett

  T cím!
  1 hónapja nyitottam egy takarítói kft t.a cég indulásához eszközökre lenne szükségem.pályázatok benyújtása stb.
  Ebbe szeretnék segítséget kérni.lenne valami olyan kedvező hitel amivel uj cégemet lendíteni tudnám.ingatlan fedezet nincs.
  Köszönöm gyors válaszukat.

 21. Zágonyiné Cs. Melinda

  Tisztelt Cím!
  Egyéni vállalkozást szeretnék indítani, egy fából készült ajándék-, és kreatív tárgyakat értékesítő webshopot. Önerőm illetve ingatlan fedezetem nincs. Az induláshoz 2-3 millió forintra lenne szükségem. Van bármi esélyem rá, hogy hitelt kaphassak? Jelenleg GYED-en vagyok. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm szépen!
  Tisztelettel:
  Zágonyiné

 22. Kalló Norbert

  Tisztelt cím
  Eggy már meg alapított és működő bár nagyon a kezdeti fázisban járó èpitoiparban munkálkodó céget alapitottam. Amire szükségem lenne az eggy kisebb nagyobb induló hitel amiből finanszírozni tudnám a munka gépeket és emellett tanács adására is szükségem lenne céges és pénz ügyi problémák el kerülése érdekében.
  Előre is köszönöm a mi hamarabbi válaszukat!. Üdvözlettel: Kalló Norbert

 23. B. László

  Tisztelt cim. Vállalkozást szeretnék nyitni. Egy Glutén és laktozmentes pékséget és ehez szeretnék segitséget kapni. Az üzlet megnyitásához 20M forintra lenne szükségünk. Várom válaszukat a mi hamarabb. Üdvözlettel Bogdán László.

 24. D. Istvánné

  Tisztelt Cím!
  Egy temetkezési kft. tulajdonosa vagyok. Gépkocsi vásárláshoz 4m forintra lenne szükségem. Tudna ajánlani valamit?
  Köszönöm.
  D. Istvánné

 25. Lengyel tímea

  Jonapot egyéni vállalkozást szeretnék indítani 2 millió elég lenne nagyon jó lenne ha el tudnám indítani álmom valósulna

 26. Fehér István János

  Tisztelt cim!
  Egy Büfével elláttot benzin kútat szeretnék nyitni. 45 millió ft . kőlcsőnre lenne szükségem ahozz ,hogy eltudjam inditani ezt a vállalkozást .
  Ehez kérném szives segítségüket .
  Köszönetel : Fehér István János

 27. Antal

  Tisztelt Cím!
  Speciális szórakoztatóipari-vendéglátó vállalkozáshoz van 5letem. Viszont nincs önerőm.
  Kalkulációm alapján 100 m forintra lenne szükség. Ami 10 év alatt 250 m forint árbevételt produkál, 50 m forint további kiadások mellet.
  Kérem szíves segítségüket.
  Előre is köszönettel: Antal

 28. Hegedüs Balázs

  Tisztelt címzett!

  Évek óta KATA-s egyéni vállalkozóként dolgozok, de szeretnék cég formát váltani Kft-ra, mert a forgalmam is növekszik és alkalmazottakra is szükségem lesz. Viszont ehhez 10-12 millió forintra van szükségem a tervező szoftverek beszerzéséhez. Van lehetőségem valamilyen hitel felvételére?

  Köszönöm segítségüket!

  Üdvözlettel: Balázs

  1. Singer Zoltán

   Kedves Balázs! Megadtam az illetékes kollégámnak az Ön nevét és e-mail címét! Kérjük vegye fel kollégánkkal, Csányi Franciskával a kapcsolatot! Az ő e-mail címe: franciska.csanyi@bankmonitor.hu

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Ügyesen választanak lakáshitelt a magyarok

2019. 07. 23.

Bármennyire is nehéz helyzetben vannak jelenleg a lakásvásárlók, a statisztikák azt mutatják, a többség körültekintően hoz döntést. Pedig a rakétaként emelkedő ingatlanárak több csapdát is rejtegetnek. De vajon belesétálnak ezekbe...

Robbanhat a lakáspiac júliusban és augusztusban

2019. 07. 19.

Vihar előtti csend jellemezte júniusban a magyar ingatlanpiacot, ami érthető, hiszen a július 1-jével induló családtámogatási lehetőségek óriási pénzügyi előnyt jelenthetnek azoknak, akik megfelelnek a feltételeknek. A normál esetben az...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.