4 hitel, amivel induló cégként is számolhatsz

 • 2015.12.09.
 • szerző: bankmonitor

Induló vállalkozásként nem túl fényesek a kilátások, ha hitelfelvételről van szó. Tíz nagybank közül mindössze négy hajlandó kezdő cégeket finanszírozni. Találunk köztük hitelt rövid, illetve hosszú távra is, de azt már most fontos tisztázni, hogy közel sem 2,5%-os kamatozással. Mutatjuk, hogy mire számíthatsz hitelfelvételnél, ha céged még csak most bontogatja szárnyait.

FIGYELEM! Ezen cikk megjelenésének időpontjában az induló vállalkozások számára nyújtott bankhitel termékek ma már nem elérhetőek. Az aktuális lehetőségekről a Bankmonitor frissebb cikkében tájékozódhastsz itt: Hitelek, induló vállalkozások részére 

Néhány kivételtől eltekintve legalább egy vagy két lezárt üzleti évvel kell rendelkeznie egy cégnek ahhoz, hogy vállalkozói hitelt vehessen fel. A működési múltra vonatkozó elvárás magyarázata roppant egyszerű: banki oldalról egy kezdő vállalkozás finanszírozása igen kockázatos műfaj. Ezért, ha valamely pénzintézet fel is vállalja ezt a rizikót, akkor abban biztosak lehetünk, hogy csak és kizárólag a megfelelő fedezet(ek) mellett lesz majd erre hajlandó.

Tíz nagybank közül tehát mindössze négy jöhet szóba induló vállalkozásként, ha a cég hitelt szeretne felvenni. Ezek a pénzintézetek is kizárólag akkor, ha a vállalkozás ingatlan fedezetet tud a banknak felajánlani.

Hitelek induló vállalkozásoknak

Figyelembe véve a referencia kamat aktuális mértékét (1-3 havi BUBOR – 1,35%) rögtön szemet szúr a Budapest Bank ajánlata. Ugyan szabadfelhasználású hitelről van szó és a futamidő végéig változatlan kamattal számolhatunk, de a 10%-os kamatszinttel (főként a többi ajánlat fényében) igen drága lehetőségről van szó.

Szintén tetszőleges célra használható fel az OTP Bank hitele, lényegesen kedvezőbb kamatozással, bár magasabb kezelési költséggel. Ez utóbbihoz azonban hozzátartozik, hogy két év problémamentes törlesztés után minden ügyfél jogosult az alacsonyabb kezelési költségre.

Hitelösszeg tekintetében toronymagasan az Erste Bank ajánlata az első. Bár ebben az esetben kötött a hitelcél (kizárólag ingatlan vásárlás jöhet szóba, pl.: iroda, üzlethelyiség, stb.), de akár önerő nélkül is igénybe lehet venni. Azaz kiegészítő ingatlanfedezettel akár a teljes vételár finanszírozható a hitelből. A hitelnek létezik éven belül változata is, amelynél 1%ponttal kedvezőbb a kamatfelár mértéke.

Éven belüli hitel vehető igénybe az UniCredit Banknál is folyószámlahitel formájában. Amellett, hogy itt sincs kötött hitelcél, nagy előnye, hogy mindig csak a hitelkeret kihasznált része után kell kamatot fizetni. A számlára beérkező jóváírásokkal a keret automatikusan feltöltődik, a visszatörlesztett összeg pedig újra felhasználható. Nagy sajnálatunkra az árazásról nem sikerült többet kideríteni.

Ahogy látjuk, nem fest túl jól a kép, de a dolog cseppet sem kilátástalan. Induló vállalkozásként is hitelhez juthat a cég, ha forgalomképes magán- vagy a vállalkozás tulajdonában álló tehermentes ingatlant tud felajánlani a kölcsön fedezetéül a banknak.

Ha nem tudsz, vagy esetleg nem akarsz cégtulajdonosként ingatlan fedezetet adni hiteledhez, de már rendelkezik vállalkozásod pénzügyi múlttal, akkor ajánljuk figyelmedbe a témában íródott cikkünket (Vállalkozói hitel ingatlan fedezet nélkül).

Amennyiben kikérnéd a Bankmonitor.hu vállalati hitelszakértőjének véleményét, írj egy e-mailt a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

Ismerjük és értjük a magyar bankok vállalati hitelezését (a legkisebbektől a legnagyobbakig). Velünk gyorsan megtudhatod, hogy melyik bankban, milyen feltételekkel, mennyi hitelhez juthatsz hozzá. Válaszd a céges hitel leggyorsabb útját, a Bankmonitort.

21 Hozzászólás

 • Böröczky Gergő 2016-08-08 19:41:04 - Válasz

  Tisztelt Címzett!Egyéni vállalkozást szeretnék indítani.2 millió ft-re lenne szükségem.Autómentőt szeretnék venni.Tanácsot szeretnék kérni melyik bank és milyen feltételek mellett lehetne felvenni pénzt.Köszönettel Böröczky Gergő

  • bankmonitor.hu 2016-08-09 07:05:47 - Válasz

   Kedves Gergő! Kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot és segít megtalálni a megfelelő megoldást. Hozzászólásából az emailcímét eltávolítottuk, megértését köszönjük.

 • Melis Imre 2016-08-16 18:19:48 - Válasz

  Tisztelt cím!
  Önálló vállalkozás indítását tervezzük családon belül.
  Az elképzelés egy prémium kategóriás nyilászárokkal foglalkozó bolt lenne ,
  jelenleg is ezen a területen dolgozom de csak mint alkalmazott.
  Az üzleti terv kirajzolódni látszik ,ami hiányzik az az önerő!
  Ebben a kérdésben kérnék segítséget illetve tanácsot .
  Elörre is köszönöm!

  Üdv: Melis Imre

  • bankmonitor.hu 2016-08-16 18:30:34 - Válasz

   Kedves Imre! Köszönjük megkeresését. Kérjük honlapunkon adja le érdeklődésérdelődését, hogy fel tudjuk venni Önnel a kapcsolatot.

 • Dombi Lajos 2016-08-30 09:13:01 - Válasz

  Induló vállalkozás vagyok…..hitelre lenne szükségem. Tudnak valami megoldást kínálni?

 • Balázs 2016-09-26 06:53:36 - Válasz

  Tisztelt Címzett!
  Egyéni vállalkozásba szeretnék kezdeni mint fakitermelő de sajnos hiányzik az önerő. Az összeg amire szükségem lenne 3 millió forint, hogy megtudjak indulni, hogy beszerezhessem az eszközöket.

 • Farkas Melinda 2016-10-26 00:13:55 - Válasz

  Üdvözletem!
  Farkas Melinda vagyok!
  Szeretnék lakóhelyemen egy élelmiszerboltot nyitni az itt élő emberek családok nagy igényére, kérésére!
  Az üzlethelység bérlése már csak az én beleegyezésemre vár sőt még alkalmazottak is szép számban akadnának, csak az önerő amire szükség lenne hogy elinduljon a vágyunk ami egy jolműködö családias légkörű ” boltocska” ahová nap mint nap ismerős családok és a környékben élő emberek jönnének.
  Tisztelettel:Farkas Melinda.

 • Ilyés Roland 2016-12-21 13:36:27 - Válasz

  Tisztelt cím!
  A párommal egy új (kezdő) vállalkozást szeretnénk nyitni, amihez szükségünk van némi tőkére. Még csak most indul a vállalkozás (nincs pénzügyi múltunk) és nincs ingatlan fedezetünk sem. Van-e megoldás?

  Ilyés Roland

 • Rupa Zoltán 2017-01-05 20:10:56 - Válasz

  Tisztelt Uram!

  Kft-t szeretnék alapítani, kiskereskedelem.
  Ehhez szeretnék kölcsönt 1.5 milliótól – 3 millió forintig.

  Előre is köszönöm megtisztelő segítségét és válaszát!
  Tisztelettel, Rupa Zoltán

 • Lipécz Màrk 2017-01-12 12:11:43 - Válasz

  Tisztelt cím!
  Szeretnèk egy autò bontòt vagy egy hasznàlt autò kereskedèst nyitni. Ugye önerö nem nagyon van ezèrt szüksègem lenne 5-10 millio forintra a megvalositàshoz. Ingatlan fedezetem lenne. Van e valami esélyem kölcsönhöz jutni?
  Vàlaszàt előre is köszönöm.
  Màrk.

 • Feldicskó Zsolt 2017-02-08 12:13:05 - Válasz

  Tisztelt cím!
  A párommal egy új (kezdő) vállalkozást szeretnénk nyitni, amihez szükségünk van némi tőkére. (kb. 1.000.000.- – 2.000.000.-Ft) Most indul a vállalkozás (egy már meglévő Fornetis , élelmiszert áruló bolt lenne. Ingatlan fedezetünk nincs mivel még van meglévő hitelünk rajta. Van-e megoldás?
  Tisztelettel:
  Feldicskó Zsolt

 • Mr.Sándor 2017-02-18 19:38:50 - Válasz

  Tisztelt cím!
  A szórakoztatóiparban szeretnék vállalkozást nyitni, azonban az önerő hiányzik hozzá. Végeztem piackutatást és csináltam üzleti és pénzügyi tervet is ami több szakértő által életképes lenne. Azonban az önerő hiánya miatt nem tudom beindítani. A pénzügyi és üzleti tervek szerint 1-2 éven belül megtérülne a felvett hitel. Előreláthatólag a teljes induláshoz és a szükséges működéshez 5-8 millió forint lenne szükséges, azonban a folyamatos programokból akadó bevétel már fedezné a következő programok, hitel és személyzet foglalkoztatását. Ingatlanfedezetem nincs, van erre valamilyen megoldás?

  Válaszát köszönöm.

  Tisztelettel, Sándor

 • Kocsis Melinda 2017-03-06 10:58:49 - Válasz

  Tisztelt Cím!

  Kb. 3-3,5 millió forint hitelre lenne szükségem üzlethelyiség vásárlásra. Működő vállalkozásom van, de negatív eredménnyel zártam.
  Tud valamilyen megoldást javasolni, hova fordulhatok?

  Köszönöm válaszát!

  Tisztelettel:
  Melinda

 • Tóth Natália 2017-03-20 06:00:03 - Válasz

  Tisztelt Cím!

  A közeljövőben szeretném beindítani kezdő vállalkozásom egy szépségszalon formájában. Önerőm nincs, viszont az induláshoz szükségem lenne 3-4 millió forinthoz. Ingatlan fedezetem nincs.

  Válaszát előre is köszönöm!

  Üdvözlettel:
  Natália

 • Sándor 2017-04-04 17:09:31 - Válasz

  Tisztelt Cim! Egyéni vasas vállalkozó vagyok 2016 07 óta ! Van fő állásom! 1-2 millió forintra lenne szükségem szerszám és gépek vásárlásához! Milyen lehetőségeim vannak? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:Sándor !

 • sanya 2017-05-02 04:17:43 - Válasz

  Tiszteletem,egyik ismerősömnek segíteni próbálok,Cégalapítás elindult,elég jó munkákat ad ki a kezéből,építő iparban tevékenykedik.
  Eddig mindig valaki számlázta a munkáit,most el indul a maga útján.
  Anyagi segítség kellene neki,
  autó,szerszám,ezekre,
  minden kapható segítséget,támogatást,ezekre fordítana.
  a gond ,hogy Banki tartozása van,közel 600.000 ft
  végrehajtáson van az ügye,
  tud-e kapni olyan hitelt,amivel a tartozást,ki válthatja illetve szerszámokra,autóra is fordíthatna?
  És mennyire fogja befolyásolni a banki tartozása a céget?NAV-felé tiszta.
  segítségét előre is köszönöm

 • Szep Istvan 2017-05-04 13:03:12 - Válasz

  Mint a legtöbben en is a kezdo toke hianyaban szenvedek!
  Gyakorlatilag kidolgoztam lebeszeltem mindent ami a vallalkozasom sikeres legyen !3-5 millió forintra lenne szukségem!
  Ha van ra mod segitsenek!!!

 • László-Sőti Friderika 2017-07-18 09:44:20 - Válasz

  Tisztelt Cím!
  Új vállalkozást szeretnék indítani, és vállalkozói hitelre lenne szükségem, hogy a telephelyet meg tudjam vásárolni hozzá. Milyen lehetőségem van erre? 20 millió az ingatlan értéke és 15 milló hiteltre lenne szükség.
  Segítségét előre is köszönöm!

 • Kovácsné Csilla 2017-07-20 13:35:00 - Válasz

  Tisztelt Cím !
  Élelmiszer boltot szeretnék nyitni kezdő tőkém nincs menyi hitelt kaphatnék így?Tisztelettel Csilla

 • Rezván Judit 2017-12-03 22:51:16 - Válasz

  Tisztelt cím!
  Virágüzletet szeretnék nyitni,fedezetem nincs hozzá.1,5 millió ft-ra lenne szükségem hozzá.
  Köszönettel Judit

 • T Balázs 2018-02-08 20:58:37 - Válasz

  Új cégel hitelt lehet e kapni .? 1 havi utassal

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Hevülő gazdaságok, hevülő árfolyamok

  Az Inforádió „Párbeszéd a gazdaságról” című műsorában beszélgetett Virág Barnabás, az MNB ügyvezető igazgatója és Szabó László, a HOLD Alapkezelő elnöke a nagy jegybankok által gerjesztett...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.