5 hír, amiről hiba volna lemaradnod, ha lakáshitel előtt állsz

5 hír, amiről hiba volna lemaradnod, ha lakáshitel előtt állsz
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-01-12 Frissítve: 2021-10-08
 

A lakásvásárlás nem egyszerű dolog, különösen akkor nem, ha hitelre is szükségünk van hozzá. Számít a jövedelmünk, a megvásárolni kívánt ingatlan értéke és minősége, és persze számos olyan egyéb tényező, amire laikusként nem is gondolnál. Nehézséget – bár szerencsére nem megoldhatatlant – jelenthet például, ha külföldi jövedelmed van, de akár a fedezetként felajánlott ingatlan tulajdoni lapján is lehet olyan korábbi mulasztás, ami miatt nem ad kölcsönt a bank. És akkor még nem beszéltünk a Bababáró hitellel kapcsolatos sok-sok feltételről.

1. Tervezd meg okosan a lakásvásárlásodat, ha hitelt is szeretnél 2020-ban!

A Bankmonitor hitelszakértői gyakran találkoznak azzal, hogy valaki azonnal szeretne megvásárolni egy lakást vagy egy házat, amihez saját forrás híján banki hitelre is szüksége van. Igen ám, de számos olyan gátja lehet egy lakáshitel felvételének, amelyet nem lehet egyik napról a másikra orvosolni, mint ahogy az otthonteremtési támogatásoknak is számos feltétele van. Összegyűjtöttük, mire érdemes időben felkészülni.

Hirdetés

Hirdetés

2. Olcsóbbak lettek 2020-ban a legnépszerűbb lakáshitelek

Több mint 5 millió forinttal kevesebbet kell összegében visszafizetni egy 40 millió forintos lakáshitelre a legnépszerűbb kamatperiódussal 2020. januárban, mint egy évvel korábban, de egy 20 milliós hitelnél is 2,8 millió forint a pénzügyi előny. Azonban van olyan hiteltípus, amit drágábban adnak a bankok.

Ha képbe szeretnél kerülni az aktuális hitelköltségekkel kapcsolatban, akkor olvasd el cikkünket, amiben több lehetőségre is kiszámoltuk a kamatot, a havi törlesztőt és a teljes visszafizetés összegét.  

3. Lehet, hogy egy korábbi hibád miatt nem ad lakáshitelt a bank

Ha hitelt szeretnénk igényelni, akkor a bank minden esetben alaposan megvizsgálja jövedelmi és vagyoni helyzetünket. Amennyiben ingatlanfedezet mellett szeretnénk kölcsönt kapni, akkor a bank ellenőrzése kiterjed a fedezetként felajánlott lakásra is. Ennek tulajdoni lapjáról azonban számos olyan dolog kiderülhet, ami miatt nem kaphatjuk meg a kért összeget.

Például, ha nem fizettük rendben a közüzemi számláink, akkor bizony a szolgáltató jelzálogjogot jegyeztethet be az ingatlanunkra. Ugyanezt megteheti az adóhivatal, ha nem fizetjük ki időben valamilyen adó jellegű kötelezettségünket, tartozásunkat. Ha pedig nagyobb összegű, hosszú ideje fennálló elmaradásunk van, akkor lakásunkat akár árverés, végrehajtás alá is vonhatják. Ezek az információk pedig mind megjelennek a tulajdoni lapon.

Olvasd el cikkünkben, hogy milyen korábbi mulasztásaid miatt nem fogadhatja el fedezetként ingatlanodat a bank.

4. Hazaköltöznél külföldről, és lakást vennél idehaza? Mutatjuk, hogyan kaphatsz lakáshitelt

Sok külföldön dolgozó, esetleg már egy ideje ott élő magyar tervezi, hogy idővel visszaköltözik, ilyenkor pedig felmerül a kérdés, hogy miként juthatnak lakáshitelhez, ha visszatelepülve ingatlant vásárolnának. A helyzet szerencsére nem reménytelen, ám számos olyan buktató van, amire érdemes előre felkészülni. Hogy kire számíthatsz? Például van olyan bank, amelyik 300 ezer Ft-os bér alatt nem hitelez, míg másoknál könnyedén megkapod a kért kölcsönt. Az adott munkahelyen eltöltött hónapok számát illetően is eltérőek a feltételek, mert van pénzintézet, amelyik 3 hónap után már hitelez, míg másutt 6-12 hónap a minimális elvárás.

Ha érdekel, hogy külföldi jövedelemmel milyen lakáshitelre számíthatsz, olvad el a teljes cikkünket erről.

5. Milyen feltételekkel és hogyan igényelhetsz Babaváró hitelt 2020-ban?

A Babaváró az egyik legnépszerűbb hitel volt 2019-ban, sokan lakáshitel helyett, vagy mellett veszik fel. Ez nem csoda, ha egy gyermeked születik 5 éven belül, akkor a konstrukció kamatmentes a futamidő végéig, így “ingyen” pénzhez juthatsz.

A kedvezményekért cserébe számos jogszabályi feltételt kell persze teljesítened, de még ez sem garancia arra, hogy megkapod a kölcsönt. Ugyanis meg kell felelned a bank hitelbírálatának is.

Cikkünkben összeszedtük a konstrukció legfontosabb jellemzőit, a jogszabályi feltételeket, sőt szakértőink tapasztalatai alapján azt is kigyűjtöttük, mire érdemes figyelni a bankválasztás során. Így könnyebben tudsz Babaváró hitelt igényelni 2020-ban.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

 

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

1
Hirdetés