Betöltés
loading

4+1 pénzügyi tipp, ha pénzt takarítanál meg

Az e heti cikkeink többsége a spórolásról, vagy inkább az ésszerű költésről szólt, ehhez adtunk számos gyakorlati tippet. Megnéztük például, hogy miként faraghatjuk le bankszámlánk költségeit, hogyan találhatjuk meg a számunkra legkedvezőbb személyi kölcsönt, de azt is megvizsgáltuk, hogy a rekord gyenge forint miatt érdemes lehet-e devizában megtakarítanunk. De persze az „ingyen” hitelnek nevezett Babaváró is terítékre került, hiszen itt mindig vannak új fejlemények.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

1. Milyen a legolcsóbb bankszámla?

Talán már százszor is megírtuk, hogy létezik ingyenes bankszámla, aminél 2 évig nincs számlavezetési díj, tranzakciós illeték, átutalási díj, csoportos beszedési díj, éves bankkártya díj, és még a készpénzfelvétel is ingyenes meghatározott feltételekkel. Ez pedig a CIB ECO lakossági bankszámla, ám ez is csak akkor, ha valaki a Bankmonitoron keresztül igényli. De ha valamiért ez nem elérhető valakinek, akkor is sokat meg lehet takarítani azzal, hogy az élethelyzetünknek megfelelő számlát választunk, hiszen másmilyen bankszámla kell egy diáknak, egy nyugdíjasnak, egy minimálbérből élőnek vagy éppen egy átlagnál magasabb jövedelemmel bírónak. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy bármilyen bankszámlánk is legyen, okos használattal a költségek biztosan lefaraghatók.

Cikkek, amelyek segíthetnek lefaragni a bankszámla-költségeidet:

Milyen bankszámlát érdemes nyitnia egy nyugdíjasnak?

Több 10 ezer forintot spórolhatunk évente, ha kicsit máshogy használjuk a bankszámlánkat

2. A gyenge forint miatt érdemes devizában megtakarítanunk?

Folyamatosan hallani a forint gyengüléséről és annak következményeiről. De milyen hatással lehet a megtakarításainkra, esetleg érdemes dollár betétben vagy eurós értékpapírban elhelyezni a pénzünk? Ennek jártunk utána ebben a cikkünkben.

3. Nagyon nem mindegy, melyik banktól veszel fel személyi kölcsönt!

Hiába alacsonyak jelenleg a személyi kölcsön kamatok, az egyes banki ajánlatok között mégis nagy lehet az eltérés. Éppen ezért fontos, hogy egy személyi kölcsön kalkulátorral megversenyeztessük az ajánlatokat, és azt válasszuk, ami számunkra a legkedvezőbb. Igen ám, de ez nem minden, ugyanis egy hitel teljes visszafizetését nagyban befolyásolja a választott futamidő is, mert bár hosszabb futamidővel alacsonyabb a havi törlesztő, összességében mégis többet kell így visszafizetni. A személyi kölcsön kiválasztásával kapcsolatban itt találsz hasznos, forintra váltható tippeket.

4. Más most érdemes lehet félretenni karácsonyra!

Talán csak rossz viccnek tűnhet szeptember végén a karácsonyról írni, ám a tapasztalat az, hogy aki az utolsó pillanatban gondol csak a nagy kiadással járó ünnepekre, az gyorsan adósságba verheti magát. Ezért adunk néhány megtakarítási tippet, amelyekkel elkerülhető a családi kassza csődje.

+1. A Babaváró hitel, mint önerő

Kicsit kilóg a sorból a Babavárós cikkünk, ám csak látszólag, mert azoknak a házasoknak, akik legalább egy gyermeket terveznek még és megfelelnek a Babaváró feltételeinek, kihagyhatatlan ajánlat ez a támogatás. Hiszen egy gyermek megszületése esetén a Babaváró kamatmentes, a második és a harmadik gyermek születésekor pedig elengedik a fennálló tartozás egy részét, illetve egészét. Már az is pénzügyi előnyt jelenthet, ha a Babavárót valaki állampapírba teszi, hiszen miközben számára kamatmentes a hitel, az államkötvény viszonylag tisztes kamatot ad. Eheti cikkünkben azonban nem ezt, hanem azt vizsgáltuk meg, hogy a Babaváró hogyan használható fel önerőként egy lakáshitel esetében, és mi az, amire ilyenkor mindenképp oda kell figyelnie egy házaspárnak.  

Személyi hitel kalkulátor
Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Ft
Jövedelmem:
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb szabad felhasználású hitelek:
Törlesztő 2020-ban
Teljes visszafizetés
Törlesztő 2021-től
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
  • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Fióki látogatás nélkül igénylem
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

 

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
  • alapblog Vége a visszaesésnek

    Áprilisban jött a nagy ütés a boltokra. Skandinávok jól megúszták, ahogy a németek is, a magyar visszaesés is kicsi a körülményekhez képest. Ezeken a helyeken... The post Vége a visszaesésnek appeared first on alapblog.