Betöltés

A legjobb bankszámlák az orrunk előtt hevernek!

szerző: Singer Zoltán
2018-07-13

Tapasztalatunk szerint elég kevesen vannak olyanok, akik akár csak nagyjából meg tudják mondani, mennyibe kerül a bankolásuk havi szinten. Az összehasonlításunk szerint érdemes lenne erre is némi figyelmet fordítani, hiszen két év alatt havi szinten bő 700 Ft-ot spórolhatunk meg. Nem is rossz üzlet, ha éves alapon közel 9000 Ft marad a zsebünkben. Mutatjuk a részleteket!

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a bankszámla kalkulátorunk.
Kétség sem férhet hozzá, hogy eltérő bankolási szokásaink vannak. Vannak, akik sokat és gyakran utalnak, mások a csoportos beszedési megbízásokban bajnokok, esetleg sokszor fizetnek bankkártyával, azokról nem is beszélve, akik sok készpénzt használnak. Ezekért mind más és más díjat számít fel a bank. Mindenkinek más igényei vannak, ezért egyedileg kell kiválasztani a saját szempontokhoz legjobban illeszkedő bankszámlát.

Pontosan ezért néztük meg, hogy 200 ezer forintos jövedelem és átlagos bankszámla-használati szokások mellett jelenleg melyek a legjobb bankszámla ajánlatok. A havi párszáz forintos ajánlatok ritkák, de a TOP10-es listánk alapján 4 számla esetében havi 500 Ft-nál nem szükséges többet fizetnünk. Figyelnünk kell ugyanakkor a második évtől felmerülő költségekre is! Míg az első 5 számlacsomag esetén a költségeket 500 Ft közelébe, vagy az alá tudjuk szorítani, addig a lista második felében az első két év átlagos havi költsége meghaladja az 1000 Ft-ot.

CIB ECO számlacsomag

A CIB Bank ECO számlacsomagja esetén a vizsgált számlahasználati szokások mellett teljes ingyenességet kapunk, ha a Bankmonitoron keresztül nyitunk számlát. A számlavezetés 0 Ft, ha minden hónapban legalább a mindenkori nettó minimálbérnek megfelelő átutalás érkezik a bankszámlára. Az átutalások, a csoportos beszedések és egy darab Visa bankkártya az első évben egyaránt díjmentes. Az átutalásnak nem szükséges bérnek lennie, és érkezhet több részletben is. A második évtől a díjak növekednek, bankkártya díjat számolnak fel, és az online átutalásoknál, a csoportos beszedéseknél is meg kell fizetni a tranzakciós illetéket.

Gránit Ász számlacsomag

A Gránit Bank Ász számlacsomagjánál két módon tudunk megfelelni a számlacsomaghoz tartozó elvárásoknak. Egyik lehetőség, hogy legalább 150 ezer forint érkezzen a számlára legfeljebb 2 részletben. Másik lehetőség, ha minden nap végén legalább 100 ezer forint a számlaegyenlegünk. Első évben a csomag része egy ingyenes bankkártya, mely a második évtől évi 2390 Ft-ba kerül.

MagNet Bank Diamond számlacsomag

A MagNet Banknál becsületkassza működik. Mi dönthetjük el, hogy mennyit szeretnénk számlavezetésre fizetni, emiatt lehet ingyenes is a számlavezetés, ezen kívül havi 150 Ft bankkártya díj kerül terhelésre. A számla feltétele legalább havi 100 ezer forint munkabér jóváírás és a számlánkról legalább 2 db teljesült megbízás (állandó és eseti átutalás, csoportos beszedési megbízás).

OTP Bank Smart számlacsomag

Az OTP Smart csomag ingyenes számlavezetést tartalmaz abban az esetben, ha 35 éves kor alatt legalább a minimálbérnek megfelelő, míg 35 éves kor felett legalább 150 ezer forint jövedelem érkezik a számlára. Fontos, hogy jövedelem érkezzen, ne más jóváírás! Ha nem érkezik az elvárásoknak megfelelő jövedelem, akkor a számlavezetési díj havi 719 Ft. A kártya első évben díjmentes. A második évtől a kártya díja 35 éves kor alatt évi 2254 forint, 35 éves kor felett 4025 forint.

MKB Digit@all számlacsomag

Az MKB Bank Digit@all számlacsomagjánál számlavezetési díjunk attól függ, hogy a számlánkra érkező jóváírásunkhoz képest mekkora összegben veszünk fel készpénzt. A számlavezetés ingyenes abban a hónapban, amikor nem veszünk fel készpénzt. Ha használjuk az ATM-et, akkor 75 ezer forint alatti jóváírás esetén 1135 Ft, 75-150 ezer forint jóváírás esetén 935 Ft, 150-300 ezer forint érkezése esetén 835 Ft, efelett havi 735 Ft a számlavezetési költség. A csomag része egy ingyenes MasterCard bankkártya is, mely nemcsak egy évig ingyenes.

Találd meg, hogy számodra melyik a legkedvezőbb számlacsomag! Nézd meg bankszámla kalkulátorunkat!

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

5 Hozzászólás

 1. Szónok András

  köszönöm a vállaszát

 2. Völgyi János

  Tisztelt Bankmonitor ! Már van CIB bankszámlám. Igényelhetem-e azúj CIB ECO számlát ?
  Köszönöm válaszát.

  1. Sándorfi Balázs

   Teljes választ akkor fog kapni, ha kikér egy erkölcsi bizonyítványt.

 3. Anna

  Véleményem szerint nagyon hasznos egy ilyen összehasonlítás (a valóságtartalmát is könnyen lehet ellenőrizni), azonban mindig az ügyfélnek kell döntenie arról, hogy melyik banknál milyen szolgáltatást vesz igénybe a bank által ajánlott “menüből” annak költségeit ismerve. Természetesen a szolgáltatás része kell legyen, hogy az ügyfél szempontjából legkedvezőbb megoldásokra, számlacsomagokra felhívja az ügyintéző a figyelmet ! A költségek megemelése versenyhátrányt okozhat a pénzpiacon.
  Egy megbízható szolgáltatásért, magasabb hozamot biztosító befektetésért az emberek többsége hajlandó magasabb összeget fizetni (korlátok), amennyiben az szükséges. Az ügyfelek “zaklatása” azonban nem megengedhető egyetlen számlacsomagnál sem, még jó indulattal sem !

  1. Sándorfi Balázs

   Kedves Anna, ma már a legtöbb bank segít abban, hogy a nála elérhető bankszámla ajánlatokból az ügyfél a legjobbat válassza. Amiben nem segítenek:
   1., nem fogják az ügyfelet átküldeni egy másik bankba mert ott olcsóbb bankszámla érhető el
   2., ha megkötésre került a számla, akkor arról sem kap majd külön értesítést az ügyfél, hogy esetleg van már egy újabb, olcsóbb bankszámla ugyanabban a bankban
   3., a bank profit orientált intézmény, nyereséget szeretne elérni minden szerződésen -> minél régebbi egy bankszámla szerződés annál nagyobb a valószínűsége, hogy az ügyfél nem vált bankot egy esetleges díjemelésnél…

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Hol érdemes megvenni a Magyar Állampapír Pluszt?

2019. 06. 26.

Az új lakossági állampapír jó befektetési lehetőség mindenkinek, aki relatív alacsony kockázat mellett szeretne jó hozamot elérni, de nem mindegy hol vásároljuk meg a kötvényt. Ugyan számos fogalmazónál elérhető a...

Blogajánló

 • alapblog

  Ez vajon a Jupiter?

  A mintázat és a szín alapján akár erre is gondolhatunk, de természetesen itt is a Holdat látjuk. Méghozzá a kelő Holdat, nagyjából fél órával a...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.