Betöltés

A legolcsóbb bankszámlák átlagos jövedelemhez

szerző: Singer Zoltán
2018-09-18

Túl drága a bankszámlád? Szeretnéd költségeidet lejjebb szorítani? Az olcsóbb bankoláshoz célszerű a számlacsomagjaink költségeit szabályos időközönként átnézni. Ha egy évre tervezel, megmutatjuk, melyik megoldás lesz a legkedvezőbb a számodra. Havi nettó 150 000 forintos jövedelemhez mutatjuk meg, mely számlacsomagok passzolnak a legjobban. Az első év költségei alapján a legdrágább számlához képest akár évi 53 508 forintot is megspórolhatsz azzal, ha a legolcsóbb számlát választod.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a bankszámla kalkulátorunk.

Évente érdemes felülvizsgálnunk számlacsomagunk díjait. Magasra kúsznak a számlavezetési költségeid? Nézd meg, mely alternatívák mit kínálnak Neked a következő 1 évre! Nettó 150 000 forintos jövedelem mellé átlagos használati szokások mellett néztük meg, hogy a számlacsomagoknál milyen díjtételekkel találkozhatunk. Az alábbi táblázat tartalmazza a részleteket:

Az első éves költségeket tekintve, a CIB ECO bankszámlája abszolút INGYENESEN használható. A Bankmonitornál nyitva az első évben díjmentesek a tranzakciók is. A második helyre a Gránit Bank Ász számlacsomagja futott be, míg a harmadik helyezett az OTP Bank Smart szolgáltatáscsomagja lett. Az első 5-be még a MagNet Bank és az UniCredit Bank 1-1 számlacsomagja fért bele. Összességében elmondható, hogy a bankok az első éves bankkártya díjat elengedik, ezért a havi összköltség az első évre általában alacsonyabbra jön ki, mint a következő évekre.

A CIB ECO bankszámla a legdrágább lakossági, nem prémium számlacsomaghoz képest az első évre 53 508 forint megtakarítást jelent. Nézd meg a Bankmonitor bankszámla kalkulátorának segítségével, hogy melyik a használati szokásaidnak megfelelő, legkedvezőbb bankszámla!

 

A fenti költségek az első éves díjakra vonatkoztak. a legtöbben azonban nem 1 évre választunk számlacsomagot, épp ezért azt is megnéztük, hogy az első 2 évre milyen díjakkal kalkulálhatunk. Tehát az első év költségei ugyan sokat mondóak, de ha az első 2 év költségeit vesszük alapul, akkor átlagosan a következő díjakba futhatunk:

A 2 éves átlagköltséget tekintve már a Gránit Bank online videochaten nyitható Digitális számlacsomagja az első helyezett. 5 555 forint jóváírást ad a Gránit Bank az újonnan számlát nyitó Bankmonitor-ügyfelek részére, melyet az ügyfelek bármire elkölthetnek.

A jóváírás feltétele, hogy a Bankmonitornál történjen a folyószámla igénylése, az igénylő még társtulajdonosként se rendelkezzen Gránit lakossági bankszámlával, a szerződéskötés pedig a Gránit VideóBankon keresztül történjen. Az is fontos feltétele a jóváírásnak, hogy a szerződéskötés hónapját követő második hónap végéig egyösszegű min. 80 000 Ft-os jövedelem (munkabér, nyugdíj) érkezzen a számlára.

A második helyre az OTP Bank Smart szolgáltatáscsomagja került, mely hagyományosan jól teljesít a rangsorainkban. Ha érkezik legalább az elvárásoknak megfelelő jövedelem (35 év alatt minimálbér, 35 év felett 150 000 forint) a számlánkra, akkor számlavezetési díjat nem kell fizetnünk, de a fenti példában szereplő utalásokért és csoportos beszedési megbízásokért már tranzakciós díjat számít fel a bank, ehhez adódik a második évtől még a kártyadíj.

A CIB számlacsomagja az első két évet vizsgálva a harmadik helyre csúszott. Ennek oka, hogy a második évtől már megszűnnek a Bankmonitor ügyfeleinek nyújtott akciós kondíciók, ezért fizetni kell az addig ingyenes utalásokért is, és kártyadíjat is felszámít a bank.

A MagNet Bank Diamond számlacsomagja ezúttal is a negyedik helyet csípte meg. Kiszámítható költségszerkezetű számlacsomag. Választásával a költségeket illetően nem érnek minket kellemetlen meglepetések.

A Raiffeisen Bank Díjnullázó Plusz számlacsomagja fért még rá az ötös listánkra. Ez már érezhetően magasabb költséggel használható az első évben, de a második évben a költségei mérséklődnek, így kerülhetett fel az első 2 év TOP5-ös listájára.

Nagyon fontos, hogy a feltételként megszabott munkabér jóváírási feltételeknek mindig megfeleljünk! Ha ezt nem tudjuk teljesíteni, váltsunk számlacsomagot! Amennyiben ezt nem tesszük meg, a bankok magasabb számlavezetési díjat számítanak fel.

Természetesen a bankszámlák költségeit a bankok szokták módosítani, ezért legyünk résen, és figyeljük a folyószámlánk kondíciós listáját és hirdetményét!

Tedd rendbe a pénzügyeidet, nézd meg a kalkulátoraink listáját!

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

4 Hozzászólás

 1. Slukk Antal

  Nagyon tömören semmilyen bankkal nem szabad soha szóba állni! Nagyon messze el kell kerülni az összeset! Abszurd hogy munka nélkül keresnek magas jövedelmeket.azt ajánlom mindenkinek maradjon meg a bevált uborkás üvegnél vagy párna cihánál !! Akinek van még egy kis esze nagy ívben elkerüli őket!!! Nem várok választ nem vitatkozom parazitákkal elég csak az óriási deviza átverésekre gondolni!!

 2. Anna

  A közszolgáltatók már elegendő tapasztalattal rendelkeznek azzal kapcsolatban, hogy mennyire kedvező az számukra ha az ügyfelek a kedvezőbb előfizetési díjak és egyéb akciók miatt gyakran változtatnak szolgáltatót. A bankoknál egy kicsit más a helyzet ! A kedvezőbb számlavezetési díj még önmagában nem elegendő egy olyan ügyfélnek, aki hosszútávra tervez. A megbízhatóság alapkövetelmény ! A bankok szakosodása bizonyos pénzügyi, befektetési területekre kedvező eredményeket hoz, ha a szakértelem a banknál rendelkezésre áll. Minden bankváltás rengeteg adminisztrációval jár. Ezért lenne célszerűbb az ügyfelek hűségét jutalmazni különböző kedvezményekkel (a számlavezetési díjat is beleértve) és arra ösztönözni őket, hogy a bank ügyfelei maradjanak, a döntési joguk fenntartása mellett.

 3. Éva

  Szeretném megkérdezni,hogy egyszeri pénzutalás miatt szükséges bankszámlát nyitnom, mi a teendőm ? 65 év feletti nyugdíjas vagyok, továbbiakban nem lenne szükségem bankszámlára, utána rövid időn belül megszüntethető-e ?

  Köszönettel várom válaszukat : Éva

  1. Singer Zoltán

   Kedves Éva! Olyan bankszámlát érdemes választania, amelynél nincs szankció, ha fél éven belül szünteti meg. (A törvény a számlanyitástól számított 6 hónapon belüli megszüntetés esetén lehetőséget ad a bankoknak arra, hogy díjat számítsanak fel, ha az ügyfél megszünteti a számláját. Ezt csak akkor tehetik meg, ha ilyen díjtételt a hatályos bankszámla kondíciós listában vagy hirdetményben feltüntetnek.) A számlanyitást nálunk is kezdeményezheti, ha kitölti a cikkemben is megtalálható bankszámla kalkulátorunkat, és hozzájárul az adatkezelési nyilatkozathoz! Ha ez megtörténik, akkor munkatársunk keresni fogja!

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Csak én nem értem a bankszámlakivonatomat?

2019. 05. 06.

A magyarok egy sor olyan banki díjat fizetnek, amelyek külföldön jószerivel ismeretlenek, ráadásul ezek nagy részével az emberek többsége nincs is tisztában. Sokaknak még az is gondot okoz, hogy eligazodjanak...

A legtöbb bankszámla olcsóbb lett 2019-re

2019. 05. 02.

Nemrég körbejárt a médiában a hír, miszerint drágulnak a bankszámlák. Kíváncsiak voltunk, hogy mi történt a banki költségekkel az elmúlt egy évben, többet vagy éppen kevesebbet kell fizetnünk? Az egyes...

hiteltanácsadás

Ma már nagyon egyszerű akár ingyenes bankszámlára váltani

2019. 04. 04.

Tudtad, hogy évente tízezreket spórolhatsz egy jó bankszámla kiválasztásával? Tudtad, hogy léteznek olyan ingyenes bankszámlák, amelyeknél egy sor tranzakciónak nincs díja? És azt tudtad, hogy nagyon egyszerű a bankváltás, ugyanis...

Blogajánló

 • alapblog

  Nem kell templom!

  Van elég, parkot akarunk! Jekatyerinburgban, Oroszország negyedik legnagyobb városában napok óta tüntetők ezrei, főleg fiatalok protestálnak, mert a város egyik közparkjába óriási katedrálist akarnak építeni,...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.