loading
Hírdetés

Akkor is kaphatsz hitelt, ha külföldön dolgozol!

szerző: Singer Zoltán

Sok magyar dolgozik külföldön, ezért sokszor előfordul, hogy az itthon megvalósítandó célokhoz itthon felvehető személyi kölcsönre van szükségük. Igényeld rajtunk keresztül a kölcsönt, és szakértői tanácsadásban részesülsz!

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Feltételek

Érdemes tudnod, hogy a bankok 80 százaléka azoknak adhat személyi kölcsönt, akik legalább 1 év folyamatos munkaviszonyt tudnak igazolni egyazon külföldi munkahelyről. Ennek fennállását a hiteligénylőnek munkáltatói igazolással kell bizonyítania. Léteznek olyan bankok is, melyek akár már 6 hónapos alkalmazotti lét esetén is meggondolják, hogy adjanak-e kölcsönt a hiteligénylőnek. (A magyar munkaviszonyhoz tartozó feltételeket ide kattintva találod!)

Dokumentumok, melyek kellhetnek a hiteligényléshez

A pénzintézetek 3 vagy 6 hónapról szóló számlakivonatot és munkáltatói igazolást várnak el ahhoz, hogy a személyi kölcsön igénylését elindíthasd náluk. Egyes bankok a munkaszerződésedre is kíváncsiak lehetnek, ezért előfordulhat, hogy ezt is be kell vinned a bankfiókba.

Hírdetés

Hírdetés

Buktatók, melyek miatt meghiúsulhat a hiteligénylésed

  • A külföldi bankoknál több esetben előfordulhat, hogy egyáltalán nem készítenek számlakivonatot. Ilyen esetben külön kell azt igényelned a külföldi bankodtól (például ilyen lehet Angliában a Tesco Bank)
  • Szintén negatív választ kaphatsz a hiteligénylésre, ha a főnököd nem írja alá a munkáltatói igazolást, vagy nem tesz rá bélyegzőt. (A németeknél ez gyakran előfordul, ugyanis sok esetben nem használnak bélyegzőt.)
  • Ha a hiteligénylőnek van bármilyen külföldi hitelkártyája vagy egyéb hitele, és azt bankszámláról fizeti, akkor ennek a hitelnek a szerződését is be kell nyújtania a szerződéskötéskor.
  • Sok esetben láttunk olyan munkabér jóváírást, ahol semmilyen „közlemény” nem látszódott a bankszámlán. Ezeket egyedi eljárásban kell indítani!
  • Nagy hiba, ha a munkáltató kerekített összeget ír a munkáltatói igazolásra, így az nem tükrözi a bankszámlán szereplő adatokat.

Azt érdemes tudni, hogy minden esetben speciális a külföldi jövedelmi háttérrel igényelt kölcsön. Minden esetben érdemes szakértői segítséget kérni, melyet a Bankmonitor úgy is meg tud adni számodra, ha külföldön tartózkodsz! Használd a részletes személyi kölcsön kalkulátorunkat, hogy megtudd, milyen kamatokra számíthatsz!

[personal_loans_scoring]

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés