Betöltés

Személyi kölcsön igénylés: melyik banknál mi a feltétel? (2. rész)

szerző: Singer Zoltán
2018-10-15

Személyi kölcsön igényléskor számos feltételnek kell megfelelnünk, hogy a pénzintézetektől hitelt kaphassunk. A jövedelmi feltételeken kívül kérdésként merül fel a lakcím, az adóstárs megléte, vagy épp az, hogy a korábbi és a meglévő hiteleinket mindig rendben fizettük-e.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Korábban már tárgyaltuk, hogy személyi kölcsön igényléskor hogyan kezelik a bankok a különböző jövedelemtípusokat. Most pedig a többi felmerülő kérdésre adunk választ. Nézzük is ezeket egymás után:

Szükséges-e állandó magyar lakcím a személyi kölcsön igényléséhez?

Igen, majdnem minden esetben, de létezik olyan bank, ahol nem szükséges feltétele a hiteligénylésnek.

Kötelező-e adóstársat bevonni?

Általános esetekben általában nem szükséges, de létezik olyan bank, amelyik elvárja.

Más banknál két esetben szükséges adóstársat bevonnunk:

 1. ha idősek vagyunk, és adott banknál a korunk meghaladná az egyedül történő igénylés korhatárát
 2. JTM szabályok miatt: ha a jövedelmünket a személyi kölcsön felvételével már a jövedelmi terhelhetőséget meghaladó hiteltörlesztő terhelné

Heti törlesztésű hitel kizáró feltétel-e?

Több helyen kizáró ok, de nem minden banknál. Vannak bankok, ahol ügyet sem vetnek arra, ha ilyen hitelünk van. Azt leszámítva, hogy természetesen a jövedelmi terhelhetőségbe (JTM) beleszámítják a heti összeg 4-szeresét, amit havi törlesztőnek tekintenek.

Meglévő hiteleidet mindig rendben fizetted-e?

A Központi Hitelinformációs Rendszerben a lezárt és a meglévő hiteleidet is nyilvántartják. Ezen kívül a 30 napon túli tartozásokat és a könnyített fizetés engedélyezését is tartalmazza a dokumentum. Tehát a bankok a KHR lekérésével tudomást szereznek a 30 napon túli tartozásaidról, valamint azt is megtudják, ha valamelyik hiteledre a normál törlesztéshez képest könnyített fizetési lehetőséget kaptál.

Hány évesen igényelhetjük a személyi kölcsönt?

 • Általános minimum szabály papíron a 18 éves életkor betöltése, de a bankok jellemzően ennél magasabb életkorban lévőknek adnak hitelt.
 • Minimum korhatár a gyakorlatban: adóstárs nélküli igényléskor a bankok általában a legalább 23 éves kort elérőknek adhatják meg a kölcsönt, de a gyakorlati példát folytatva, létezik olyan bank is, amelyik erre már a 20 éveseknek is lehetőséget adhat.
 • A gyakorlati minimum korhatár (20-23 év) betöltése előtt is kaphatunk személyi kölcsönt, amennyiben adóstársat is bevonunk a szerződésbe.
 • Maximum korhatár: a HITEL LEJÁRATAKOR legfeljebb 70-72 éves lehet a most kölcsönt igénylő személy. Ha ezt a korhatárt meghaladná, akkor ő nem lehet adós a hitelben. Egy kivétel van: az egyik pénzintézet engedi a korhatár meghaladását abban az esetben, ha a kölcsönigénylő hitelfedezeti biztosítást köt a személyi kölcsöne mellé.

Ha szükséged van hitelre, nézd meg a részletes személyi kölcsön kalkulátorunkkal, hogy melyik a legkedvezőbb banki ajánlat!

Mennyi hitelt kaphatok?

step-1
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Ft
Ft
Összesen:
Bankba érkeztetett:

0 Ft

0 Ft

Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Utolsó három havi jövedelem
Ft
Ft
Ft
Meglévő hitelek
Ft
Úgy szeretnék hitelt felvenni, hogy KHR (BAR) listán vagyok?
Az alábbi ok(ok) miatt számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön
Számodra elérhető hitelek:
futamidő esetén
Hitel:
Törlesztő:
THM:
Indítsd el a hiteligénylést!
Visszahívás
Add meg adataid és
egy órán belül visszahívunk!*
*hétköznapokon, 8:00-18:00-ig
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:
Ft
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre

Kapcsolódó tartalmak

Blogajánló

 • alapblog

  Koronavírus és Netflix

  Az alábbi ábrán az olaj (hétfői) ára látható, ami a kínai koronavírus hírekre gyorsuló ütemben esett. A tőzsde úgy működik, hogy megpróbálja előre beárazni események... The post Koronavírus és Netflix appeared first on alapblog.

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.