Betöltés

Személyi kölcsön igénylés: melyik banknál mi a feltétel? (2. rész)

szerző: Singer Zoltán
2018-10-15

Személyi kölcsön igényléskor számos feltételnek kell megfelelnünk, hogy a pénzintézetektől hitelt kaphassunk. A jövedelmi feltételeken kívül kérdésként merül fel a lakcím, az adóstárs megléte, vagy épp az, hogy a korábbi és a meglévő hiteleinket mindig rendben fizettük-e.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Korábban már tárgyaltuk, hogy személyi kölcsön igényléskor hogyan kezelik a bankok a különböző jövedelemtípusokat. Most pedig a többi felmerülő kérdésre adunk választ. Nézzük is ezeket egymás után:

Szükséges-e állandó magyar lakcím a személyi kölcsön igényléséhez?

Igen, majdnem minden esetben, de létezik olyan bank, ahol nem szükséges feltétele a hiteligénylésnek.

Kötelező-e adóstársat bevonni?

Általános esetekben általában nem szükséges, de létezik olyan bank, amelyik elvárja.

Más banknál két esetben szükséges adóstársat bevonnunk:

 1. ha idősek vagyunk, és adott banknál a korunk meghaladná az egyedül történő igénylés korhatárát
 2. JTM szabályok miatt: ha a jövedelmünket a személyi kölcsön felvételével már a jövedelmi terhelhetőséget meghaladó hiteltörlesztő terhelné

Heti törlesztésű hitel kizáró feltétel-e?

Több helyen kizáró ok, de nem minden banknál. Vannak bankok, ahol ügyet sem vetnek arra, ha ilyen hitelünk van. Azt leszámítva, hogy természetesen a jövedelmi terhelhetőségbe (JTM) beleszámítják a heti összeg 4-szeresét, amit havi törlesztőnek tekintenek.

Meglévő hiteleidet mindig rendben fizetted-e?

A Központi Hitelinformációs Rendszerben a lezárt és a meglévő hiteleidet is nyilvántartják. Ezen kívül a 30 napon túli tartozásokat és a könnyített fizetés engedélyezését is tartalmazza a dokumentum. Tehát a bankok a KHR lekérésével tudomást szereznek a 30 napon túli tartozásaidról, valamint azt is megtudják, ha valamelyik hiteledre a normál törlesztéshez képest könnyített fizetési lehetőséget kaptál.

Hány évesen igényelhetjük a személyi kölcsönt?

 • Általános minimum szabály papíron a 18 éves életkor betöltése, de a bankok jellemzően ennél magasabb életkorban lévőknek adnak hitelt.
 • Minimum korhatár a gyakorlatban: adóstárs nélküli igényléskor a bankok általában a legalább 23 éves kort elérőknek adhatják meg a kölcsönt, de a gyakorlati példát folytatva, létezik olyan bank is, amelyik erre már a 20 éveseknek is lehetőséget adhat.
 • A gyakorlati minimum korhatár (20-23 év) betöltése előtt is kaphatunk személyi kölcsönt, amennyiben adóstársat is bevonunk a szerződésbe.
 • Maximum korhatár: a HITEL LEJÁRATAKOR legfeljebb 70-72 éves lehet a most kölcsönt igénylő személy. Ha ezt a korhatárt meghaladná, akkor ő nem lehet adós a hitelben. Egy kivétel van: az egyik pénzintézet engedi a korhatár meghaladását abban az esetben, ha a kölcsönigénylő hitelfedezeti biztosítást köt a személyi kölcsöne mellé.

Ha szükséged van hitelre, nézd meg a részletes személyi kölcsön kalkulátorunkkal, hogy melyik a legkedvezőbb banki ajánlat!

Mennyi hitelt kaphatok?

step-1
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Ft
Ft
Összesen:
Bankba érkeztetett:

0 Ft

0 Ft

Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Munkahely részletei
Utolsó három havi jövedelem
Ft
Ft
Ft
Meglévő hitelek
Ft
Úgy szeretnék hitelt felvenni, hogy KHR (BAR) listán vagyok?
Az alábbi ok(ok) miatt számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön
A következő hitelek érhetők el számodra
futamidő esetén
Hitel:
Törlesztő:
THM:
Indítsd el a hiteligénylést!
Visszahívás
Add meg adataid és
egy órán belül visszahívunk!*
*hétköznapokon, 8:00-18:00-ig

Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor
1 000 000 Ft személyi kölcsön ajánlataink 3 éves futamidőre
K&H Bank
K&H forint személyi kölcsön
33210
Havi törlesztő
0.13793
THM
1212820
Teljes visszafizetés
Budapest Bank
Budapest Bank Online Hűség hitel
33921
Havi törlesztő
0.13892
THM
1221156
Teljes visszafizetés
Cetelem Bank
Cetelem Saját Ritmus szabad felhasználású kölcsön
33646
Havi törlesztő
0.14485
THM
1221250
Teljes visszafizetés

A fent kalkulációk 150 000 Ft-os havi fizetés, 12 hónapos munkaviszony és jövedelemérkeztetés figyelembe vételével készültek.


A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Személyi kölcsön vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Hogyan fektess ingatlanba 10 millió forintot?

2018. 11. 08.

10 millió forint sok pénz? Sajnos már nem, azok az idők elmúltak. Mégis nehéz összegyűjteni? Az nem vitás! De mit tegyél, ha már rendelkezésedre áll a pénz, és csak az...

Black Friday Reloaded – avagy az őrület újraindul

2018. 10. 30.

Már csak 3 hét és kezdődik az őrület! A Black Friday, a népszerű Fekete péntek nemsokára kopogtat az ajtónkon, és tömegek várják a jobbnál jobb akciókat. Mielőtt elstartolnak a versenyzők,...

Blogajánló

 • alapblog

  Brexit mesterterv

  Az tuti, hogy 2020 végéig nem történik semmi, aztán meglátjuk. Átmeneti állapot lesz, mintha a britek az EU-tagjai lennének, fizetik a tagdíjat is, de már...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.