Már „fél áron” adják a lakáshiteleket az inflációhoz képest

Már „fél áron” adják a lakáshiteleket az inflációhoz képest
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-11-09
 

Októberben az infláció 6,5% volt, ilyen magas értékre még az elemzők sem számítottak. Az áremelkedés üteme messze maga mögött hagyta a lakáshitelek éves költségét. Sőt, most már a személyi hiteleket is találhatunk az inflációhoz közeli kamatok mellett.

A KSH adatai alapján az éves átlagos áremelkedés mértéke 2021. októberében 6,5% volt. Vagyis idén októberben egy átlagos árucsomagért 6,5 százalékkal többet kell fizetnünk, mint egy évvel ezelőtt. Ehhez képest a lakáshitelek költsége jóval kedvezőbb, például a legolcsóbb 5 éves kamatperiódusú lakáshitelt a Bankmonitor lakáshitel kalkulátora alapján már 3,26 százalékos THM mellett megigényelhetjük. (20 éves futamidő, 20 millió forint hitelösszeg és 400 ezer forint jövedelem esetén.) Vagyis az inflációhoz képest „fél áron” találhatunk lakáskölcsönt.

Az 5 éves kamatperiódus mellett a biztonságosabb 10 éves kamatperiódusú és a futamidő végéig fix kamatozású lakáscélú jelzáloghitelek között is találni olyat, amelynek kamata, THM értéke nem éri el az éves áremelkedés mértékét. Fix kölcsönt 4,69 százalékos, míg 10 évig változatlan kamatozású konstrukciót 3,66 százalékos THM mellett lehet igényelni.

Az infláció mértéke lassan már a legolcsóbb személyi kölcsönök kamatát is meghaladja: a legolcsóbb személyi hiteleket 6,5-7 százalékos kamat mellett igényelhetjük meg. (Ilyenre az elmúlt évek igen alacsony hitelkamatai mellett sem volt példa.)

Hogy meddig marad ez a különleges helyzet?  Erre pontosan senki sem tud válaszolni, a Bankmonitor szakértői szerint azonban a hitelkamatok emelkedésével a hozamszintek normalizálódni fognak a közeljövőben, ami a hitelek drágulását jelenti. Éppen ezért érdemes lehet még most szétnézned a hitelpiacon, amennyiben valamilyen kölcsönre lenne szükséged a célod megvalósításához.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés