Az önvezető autózásé a jövő: „jöhetnek végre a guruló jacuzzik”

Az önvezető autózásé a jövő: „jöhetnek végre a guruló jacuzzik”
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-08-18 Frissítve: 2018-08-17
 

Nagy változás küszöbén állunk, és a forradalom az orrunk előtt zajlik. Az autóipar új alapokra helyeződik, az önvezető technológia utat tör magának, és megváltoztatja az egész világot. Nem csak a közlekedést, hanem a városok arculatát, az egyes iparágakat, a társadalmat, a kultúrát és a geopolitikai viszonyokat is felforgatja. Az Alapblogon olvashatjuk a részleteket.

Az autóipar óriási fejlődésen megy keresztül. Ennek hajtóereje az önvezetés és az elektromos autózás. Az önvezetés kora és a robbanómotorok korának vége együtt várható, bár semmi közük nincs egymáshoz, de közös bennük, hogy a fejlődés szerves részét képezik. Az elektromos autókban sokkal kevesebb alkatrész található a robbanómotoros társaikhoz képest, különösen igaz ez a mozgó, kopó összetevőkre. Ez alapjaiban változtatja meg az autógyártást.

Fontos megjegyezni, hogy még nincs önvezetés. A technológia most a kettes szintnél tart, és az ötös szint lesz az, amikor már teljesen magától vezet az autó. Az ötös szint elérésére a szakemberek szerint még 5-10 évet várnunk kell, ez jelenti majd az önvezető autózás kezdetét.

A „teljesen” önvezető autók is fognak hibázni, „azonban az leginkább valami olyasmiben fog megnyilvánulni, hogy nem tudja eldönteni, hogy a jobbról érkező, odatévedt medve mellett el lehet-e haladni, vagy meg kell várni, amíg átkel, ezért az autó tanácstalanul fog álldogálni. Meghalni közlekedésben csak az fog, aki a medve láttán le is húzza az ablakát szelfizni.”

„Van egy mondás: minden filmszínésznek tudnia kell megülni a lovat és elsütni egy pisztolyt. Eljöhet az az idő, amikor a színészeknek nem a lovaglást és a lövöldözést, hanem az autóvezetést kell majd gyakorolniuk. De legalább amiatt, hogy az autóvezetés is a lovaglás sorsára jut, biztosan nem kell aggódni. Aki szeretne, majd valahova félrevonulhat autót vezetni.” A részletekért olvasd el Travolta „Önvezető forradalom” című bejegyzését az Alapblogon!

 

Hirdetés
Hirdetés