Hűtő, okostelefon, autó – Vajon mi a közös bennük?

Hűtő, okostelefon, autó – Vajon mi a közös bennük?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-02-21 Frissítve: 2021-07-01
 

Nem feltétlenül jön elő a válasz azonnal, de mindegyik esetében valós alternatíva a személyi kölcsön felvétele. Ha teljesítjük a feltételeket, akkor már a legolcsóbb hitelért 8 százalékos THM-et fizetünk, ami nem rossz üzlet a mai világban. A legjobb számunkra, hogy van választási lehetőségünk és igen, akár egy autót is már megvehetünk, ha nem találunk olcsóbb finanszírozást.

Kifejezetten olcsók a személyi kölcsönök

Hitelfelvételi lázban ég az ország, a lakáshitelek mellett a személyi kölcsönök is nagyon kelendőek, ebben az évben a becslések szerint már jóval 200 milliárd forint felett lehet utóbbi esetében a hitelkihelyezések nagysága.

Valószínűleg sokan futottak már össze a személyi kölcsönnel, melynek előnyei között hozható fel, hogy igénylés után gyorsan folyósítják, nem kell ingatlanfedezetet mögé rakni, és belátásunk szerint bármire elkölthető.

Egyedüli hátránya az utóbbi években az volt, hogy a bankok pontosan a felvevők számára mutatkozó előnyök miatt meglehetősen drágán árazták a hiteleket. Öt évvel ezelőtt az átlagos hitelkamatok 25% felett voltak, míg most ennek körülbelül a felét kell átlagosan kifizetnünk.

Sőt, ha jobban körbenézünk az elérhető ajánlatok között egy kalkulátorral, akkor a legjobb kondíciók már 10% alatti THM-mel bírnak. Az összehasonlítás kedvéért, néhány éve még egy drágább lakáshitel került ekkora összegbe, vagyis az általános hitelkamat-csökkenés teljesen felforgatta az elképzelésünket a hitelekről.

Kalkulátorunkkal pár másodperc alatt megtalálhatod a hozzád illő hitelt!

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Hirdetés

Hirdetés

Meglepő célra is felhasználhatjuk a hitelt

Minél olcsóbbá válik egy hitel, annál vonzóbb tud lenni, különösen igaz ez akkor, ha átlag feletti jövedelemmel rendelkezünk, és nagy bizonyossággal ki tudjuk fizetni a törlesztő-részleteket, mert így a legjobb kondíciókat vehetjük igénybe.

Ma már nem csak azoknak érdemes megfontolniuk a személyi kölcsön igénylését, akik nagyobb értékű tartós fogyasztási cikket (például hűtő, mosógép, tévé, okostelefon, stb…) vennének, hanem még ennél is nagyobb beruházáson gondolkoznak.

Ezernyi ok miatt adódhat úgy, hogy nincs több millió forintos megtakarításunk, miközben már régóta tervezzük, hogy autót vásárolnának maguknak vagy a családunknak. Néhány éve még eszünkbe sem jutott volna egy személyi kölcsönt használni erre a célra, viszont mára a legjobb személyi kölcsönök is alternatívaként szóba jöhetnek.

Úgy számoltunk, hogy egy közel 4,3 millió forintos autót nézünk ki magunknak, amiből 30 százalékot önerőként mi állunk, míg 3 millió forintot kölcsönből fedezünk. Öt éves futamidő mellett a havi törlesztő-részlet 61 ezer forintról indul, míg a drágábbakért 68 ezret kell havonta fizetni. Nem tűnik soknak a havi eltérés, viszont összességében a jó választással majdnem 450 ezer forintot takaríthatunk meg.

Az mindenképpen a javunkra válik, hogy több lehetőség közül is válogathatunk, többek között a gyári finanszírozás, a lízing mellett ma már bármilyen meglepő, de egy személyi kölcsönt is érdemes a palettára felvenni. Persze adott élethelyzet dönti el, hogy melyik lehet a legjobb megoldás, a legfontosabb az, hogy van miből válogatnunk.

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés