Babaváró bónusz – Melyik banknál éri meg leginkább igényelni?

Babaváró bónusz – Melyik banknál éri meg leginkább igényelni?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-02-09 Frissítve: 2023-02-15
 

A Babaváró hitel körüli, 2022. év végi változásokhoz a bankok is alkalmazkodtak, 2023-ban újra extra kedvezményekkel kínálják ezt a terméket. A Bankmonitor szakértői azonban hangsúlyozzák: ne csak a bónusz összege legyen a mérvadó a bank kiválasztásakor!

2022. decemberében minden eddiginél többen igényeltek Babaváró hitelt. A folyósított volumen (70,4 milliárd forint) több mint kétszerese az egy hónappal korábbinak. Ez főleg arra vezethető vissza, hogy sokáig nem lehetett tudni, hogy a jövőben is velünk maradhat-e a támogatott kölcsön, illetve ha igen, milyen feltételekkel lesz majd elérhető. A bankok az igénylések befogadását és az extra kedvezmények határidejét is eszerint határozták meg az év végén.

Az év utolsó napjaiban kiderült: a kormány meghosszabbítja a konstrukciót 2024 december végéig, ráadásul változatlan feltételekkel. Ezt követően a bankok is újra meghirdették egyedi akcióikat. Van, ahol akár 180 ezer forint is ütheti a sikeres igénylők markát, de fontos hangsúlyozni, hogy nem feltétlenül éri meg csupán a kedvezmény összege alapján bankot választani. Mutatjuk, hogy mire érdemes figyelni.

Hirdetés

Hirdetés

Nem csak a bónusz összege számít!

Banktól függően a sikeres Babaváró igénylők akár 180 ezer forintot is kaphatnak a szerződéskötést követően. A kedvezmények mértéke eltérő, jellemzően 100-180 ezer forint közé tehető, viszont egyáltalán nem mindegy, hogy milyen feltételekkel érhetők el ezek az bónuszok a bankoknál.

Az elvárások között lehetnek például:

  • meglévő bankszámla, vagy új folyószámla nyitása az adott banknál,
  • aktív számlahasználat vállalása,
  • egy meghatározott minimum Babaváró hitel igénylési összeg,
  • egyidejűleg lakáshitel szerződés kötése a banknál,
  • illetve egyes bankok további kedvezményt biztosítanak, ha az igénylés a Bankmonitoron keresztül, online történik.

Az alábbiakban három fontos szempont szerint csoportosítottuk a bónuszt kínáló bankokat.

Kell-e számlát nyitni, vagy meglévővel rendelkezni?

Az egyetlen bank a Raiffeisen, ahol nincs feltétlenül szükség meglévő bankszámlára, vagy új számla nyitására, ugyanakkor ennél a banknál az alap kedvezmény növelhető, ha vállaljuk ezt a feltételt. A legtöbb Babaváró hitelt kínáló pénzintézetnél elvárás a banknál lévő számla, a Gránit Bank pedig új lakossági folyószámla nyitásához köti a kedvezményt.

Kell számlát nyitnom az adott banknál a Babaváró bónuszhoz?

Milyen hamar érkezik a Babaváró bónusz? 

Egyáltalán nem elhanyagolható, hogy milyen gyorsan lehet a számlánkon az extra kedvezmény összege. Ebből a szempontból az Erste Bank vezeti a listát, ahol a szerződéskötést követően akár azonnal megérkezhet a pénz. A legtöbb pénzintézet legfeljebb 30 napig ül a jutalmon, de olyan bankokat is találhatunk, ahol az összeg megérkezéséig több mint egy hónapot is várni kell.

Mikor kaphatom meg a bónuszt Babaváró hitel igénylésem mellé?

Meddig tartanak az akciók?

A banki akcióknak igencsak ösztönző hatásuk lehet az igénylőkre, hiszen a kedvezmények jelen állás szerint nem tartanak örökké. Leginkább az UniCredit Bank ügyfeleinek kell sietni, ha nem akarnak lemaradni, ugyanakkor két olyan bankkal is találkozhatunk, ahol visszavonásig érvényesek az extra kedvezmények, ezek az Erste és a K&H Bank.

Meddig érhető el bónusz a Babaváró hitel mellé 2023-ban?

A jóváírások tehát nem csak a bónusz összegében, de a hozzá szükséges feltételek kapcsán is eltérőek, emellett a banki hitelbírálati szabályok sem azonosak. A következő fejezetben ezekre is kitérünk. 

Mire kell még figyelni bankválasztáskor?

A Babaváró hitel kamata, a gyermekvállaláshoz kapcsolódó kedvezmények sora és az alapvető igénylési feltételek jogszabályban rögzítettek, így sokan feltételezik, hogy teljesen mindegy, melyik banknál szerződnek. Ugyanakkor a gyakorlatban ez egyáltalán nem így működik.

A bankok eljárásrendje számos ponton különböző, a jogszabályi feltételeken túl szigorúbb szabályokat is megszabnak, ami miatt könnyen előfordulhat, hogy az egyik hitelintézetben lazán teljesíthetjük a feltételeket, míg a másikban elhasalunk.

Különbségek lehetnek többek között abban, hogy jövedelmünk alapján mekkora összeget kaphatunk, vagy hogy milyen típusú jövedelem fogadható el, valahol pedig a minimum igénylési életkorban, illetve a férj életkorában is érhetik kellemetlen meglepetések az ügyfeleket.

Ha tehát nem akarunk idő- és pénzveszteséget, érdemes eleve ott elindítani az igénylést, ahol a legvalószínűbb a pozitív elbírálás az adott körülmények tükrében. A kapható bónuszt pedig tekintsük inkább csak másodlagos tényezőnek a bankválasztáskor.

Ötlet
Ellenőrizd
a Bankmonitor kalkulátorával, hogy jogosultak vagytok-e a pároddal Babaváró hitelt igényelni! Ha el is indítanátok az igénylést, elég csak az elérhetőségeteket megadni és Babaváró szakértőnk segít megtalálni az ideális finanszírozó bankot.

Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Április végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
  • folyósítás akár 3 nap alatt
  • nincs felesleges banki találkozó -
    Csak szerződéskötésre kell bemenned
  • ügyintézés otthonról -
    Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
  • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Hirdetés
Hirdetés