Betöltés
loading

Babaváró hitel – egy kellemetlen buktató

Az egyes bankok feltételei eltérnek, emiatt ugyanaz a fiatal pár az egyik pénzintézetnél megkaphatja a maximális hitelösszeget, míg egy másiknál egyáltalán nem jogosult a Babaváró támogatásra. Emiatt sokan – nagyon helyesen -, ha nem kapják meg egyik pénzintézettől a kért összeget beadják más bankhoz is igénylésüket. Az új kérelem beadása előtt fontos meggyőződni  arról, hogy a korábbi lezárásra került, 10 millió forint múlhat ezen az apróságon.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a babaváró hitel kalkulátorunk.

A Babaváró hitel egy maximum 10 millió forint összegű hitel, melyhez a futamidő alatt születendő gyermekek számától függően kamatmentesség, és tartozás elengedés is kapcsolódhat. Elég szigorúak a jogszabályi elvárások – a támogatást az állam nem adja “ingyen” -, de összességében ez egy banki kölcsönnek minősül, éppen ezért a hitelintézet saját szabályainak is meg kell felelni az igénylőnek a bírálat során. Az egyes pénzintézetek elvárásai nagyon különbözőek lehetnek, nem mindegy hol bírálják el a babavárót. Ezek a szabályok azonban nem nyilvánosak, érdemes a Bankmonitor szakértőihez fordulni az igénylés beadása előtt, ők segíthetnek kiválasztani a legjobb megoldást, ajánlatot.

Szakértőink elmondása alapján sokan akkor fordulnak a Bankmonitorhoz, amikor az első elutasítással, alacsonyabb hitelösszeg felajánlásával szembesültek. Előfordult azonban, hogy az új igénylést is indoklás nélkül elutasították. Szakértőink tapasztalata alapján ez többször amiatt történt meg, mert a korábbi ügylet nem került lezárásra. A jogszabály alapján ugyanis egyszer lehet Babaváró hitelt igényelni, melyet az egyes bankok a kérelem benyújtásakor ellenőriznek, sőt a folyamatban lévő ügyletek is lejelentésre kerülnek egy központi adatbázisba. Ha nem zárják le az ügyfél visszalépését követően a korábbi kérelmet, akkor az új bank még azt látja van folyamatban lévő igénylés, emiatt elutasítják az újat.  

Szakértőink azt javasolják, hogy a visszalépés után kérjen az igénylő pár egy igazolást a banktól és ezt is adja be az új kérelem mellé. Ez nem váltja ki a központi adatbázisban a függő ügyletek lekérdezését, de ezen információ, igazolás birtokában az új igénylés nem fog automatikusan elutasítást nyerni akkor sem, ha még a korábbi ügylet is látható az adatbázisban.

Ha bizonytalan vagy a Bankmonitor Babaváró Hitel Kalkulátorát használva megtudhatod, hogy jogosult vagy-e a konstrukcióra.

Babaváró hitel kalkulátor
step-1
Házasok vagytok a pároddal?
Ez a férfi első házassága?
Ez a nő első házassága?
Van gyermeketek? Közös és nem közös is számít.
Mindkettőtöknek van magyar lakcíme?
Az utolsó 180 nap TB jogviszony magyar alkalmazotti, vállalkozói jogviszonyból származik?
Van az állami adóhatóságnál köztartozása? (pl. adótartozás)
Ft
Szerepel bármelyik fél a KHR (BAR) listán?
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Ft
Típus Összeg
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online BabaváróÚJ
 • FOLYÓSÍTÁS AKÁR 3 NAP ALATT
 • NINCS FELESLEGES BANKI TALÁLKOZÓ -
  Csak szerződéskötésre kell bemenned
 • ÜGYINTÉZÉS OTTHONRÓL -
  Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Pénzügyeim felületen
 • DÍJMENTES
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
 • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
 • Mekkora lesz a havi törlesztés?
 • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsítsd fel igénylésed!
Tötsd ki adatbekérőnket
ONLINE
és kerüld el a banki sorban állást!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Mennyiért vehetünk fel most lakáshitelt?

A kijárási korlátozások feloldása után ismét erőre kapott az ingatlanpiac: szakértők szerint most megjelentek a keresleti oldalon mindazok, akik eddig kivártak a lakásvásárlással. Ennek apropóján megnéztük, hogy jelenleg milyen feltételekkel...

Társasházak, lakásszövetkezetek is igényelhetik a szuperolcsó NHP Hajrá hitelt

Az NHP Hajrá konstrukció friss módosításainak köszönhetően nagyobb mértékben fogja elősegíteni a hazai vállalkozások külföldi beruházásait, rugalmasabb forgóeszközhitelezést tesz lehetővé, továbbá társasházak és lakásszövetkezetek is igénybe vehetik korszerűsítési beruházások finanszírozáshoz....

Blogajánló