Betöltés

Babaváró hitel – egy kellemetlen buktató

szerző: Argyelán József
2019-11-19

Az egyes bankok feltételei eltérnek, emiatt ugyanaz a fiatal pár az egyik pénzintézetnél megkaphatja a maximális hitelösszeget, míg egy másiknál egyáltalán nem jogosult a Babaváró támogatásra. Emiatt sokan – nagyon helyesen -, ha nem kapják meg egyik pénzintézettől a kért összeget beadják más bankhoz is igénylésüket. Az új kérelem beadása előtt fontos meggyőződni  arról, hogy a korábbi lezárásra került, 10 millió forint múlhat ezen az apróságon.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a babaváró hitel kalkulátorunk.

A Babaváró hitel egy maximum 10 millió forint összegű hitel, melyhez a futamidő alatt születendő gyermekek számától függően kamatmentesség, és tartozás elengedés is kapcsolódhat. Elég szigorúak a jogszabályi elvárások – a támogatást az állam nem adja “ingyen” -, de összességében ez egy banki kölcsönnek minősül, éppen ezért a hitelintézet saját szabályainak is meg kell felelni az igénylőnek a bírálat során. Az egyes pénzintézetek elvárásai nagyon különbözőek lehetnek, nem mindegy hol bírálják el a babavárót. Ezek a szabályok azonban nem nyilvánosak, érdemes a Bankmonitor szakértőihez fordulni az igénylés beadása előtt, ők segíthetnek kiválasztani a legjobb megoldást, ajánlatot.

Szakértőink elmondása alapján sokan akkor fordulnak a Bankmonitorhoz, amikor az első elutasítással, alacsonyabb hitelösszeg felajánlásával szembesültek. Előfordult azonban, hogy az új igénylést is indoklás nélkül elutasították. Szakértőink tapasztalata alapján ez többször amiatt történt meg, mert a korábbi ügylet nem került lezárásra. A jogszabály alapján ugyanis egyszer lehet Babaváró hitelt igényelni, melyet az egyes bankok a kérelem benyújtásakor ellenőriznek, sőt a folyamatban lévő ügyletek is lejelentésre kerülnek egy központi adatbázisba. Ha nem zárják le az ügyfél visszalépését követően a korábbi kérelmet, akkor az új bank még azt látja van folyamatban lévő igénylés, emiatt elutasítják az újat.  

Szakértőink azt javasolják, hogy a visszalépés után kérjen az igénylő pár egy igazolást a banktól és ezt is adja be az új kérelem mellé. Ez nem váltja ki a központi adatbázisban a függő ügyletek lekérdezését, de ezen információ, igazolás birtokában az új igénylés nem fog automatikusan elutasítást nyerni akkor sem, ha még a korábbi ügylet is látható az adatbázisban.

Ha bizonytalan vagy a Bankmonitor Babaváró Hitel Kalkulátorát használva megtudhatod, hogy jogosult vagy-e a konstrukcióra.

Babaváró hitel kalkulátor

step-1
Házasok vagytok a pároddal?
Ez a férfi első házassága?
Ez a nő első házassága?
Van gyermeketek? Közös és nem közös is számít.
Mindkettőtöknek van magyar lakcíme?
Az utolsó 180 nap TB jogviszony magyar TB-ből származik?
Van az állami adóhatóságnál köztartozása? (pl. adótartozás)
Ft
Szerepel bármelyik fél a KHR (BAR) listán?
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Ft
Típus Összeg
Ft
Ft
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
 • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
 • Mekkora lesz a havi törlesztés?
 • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben.
Köszönjük hogy leadtad érdeklődésed!
Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
DÍJMENTESEN SEGÍTÜNK, TÖLTSD KI AZ ALÁBBI ADATBEKÉRŐNK
Kiemelt és gyors ügyintézést biztosítunk számodra!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Fiatal gyerekes család első hiteligénylése

Eljön a vevők ideje a magyar ingatlanpiacon?

2019. 12. 07.

A Babaváró támogatásnak és a csok kibővítésének is köszönhető erősebb őszi hónapok után nyári mélypontjára esett az ingatlanpiac novemberben, vagyis idén 10 945 adásvétel történt, szemben az egy évvel ezelőtti...

Blogajánló

 • alapblog

  Fogy a fiatal!

  Az előző ábránkon megnéztük, hogy a tanulók száma hogyan alakul 1960 óta. Itt a teljes fiatal korosztályt nézzük meg és aggódunk tovább a nyugdíjrendszerünk miatt.... The post Fogy a fiatal! appeared first on alapblog.

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.