Babaváró hitel két gyerekkel: így is óriási üzlet!

Babaváró hitel két gyerekkel: így is óriási üzlet!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-03-18
 

Sokat lehet olvasni arról, hogy a Babaváró hitel mennyire kedvező 3 gyermek születése esetén, ugyanakkor a magyar párok legtöbbször nem terveznek ilyen nagy családot. Jó hír azonban, hogy már két gyermek születésével is csupán 7,3 millió forintot kell visszafizetni a felvett 10 millió forint után.

A Babaváró hitel jelenleg az egyik legnépszerűbb hitelkonstrukció. Ez nem is csoda, hiszen az igénylő pár a kölcsön futamideje alatt született gyermekei után különböző támogatásokat kaphat.

  • A kölcsön a futamidő első 5 évében kamatmentes. Ha ezen időszakon belül  egy gyermek születne, akkor a teljes futamidőre mentesül a kamatfizetés alól a család. Ráadásul az adós kérheti a fizetési kötelezettség szüneteltetését is 3 évre a gyermek születésekor.
  • Ha a teljes futamidő alatt megérkezik a második baba, akkor elengedik a fennálló tartozás 30%-át, ráadásul ekkor is lehet kérni a fizetési kötelezettség újabb 3 éves szüneteltetését.
  • A teljes fennálló tartozás elengedésre a harmadik gyermek születésekor.

Ez azt is jelenti, hogy ha a három gyermek ideális időrendben születik, akkor egyetlen forintot sem kell végül visszafizetni a Babaváróra. Ehhez azonban három – ha van már gyermeke a családnak a hitel igénylésekor, akkor további három – baba születése szükséges. A jelenlegi magyar párok esetében jóval életszerűbb két gyermek születése, vállalása.

Hirdetés

Hirdetés

Közel 3 millió forintot nyerhet már két gyermek születésével a pár

Természetesen a két gyermek születésének Babaváró hitelre gyakorolt hatása attól is függ, hogy mikor születnek a gyermekek. Egy 10 millió forint összegű kölcsönre azonban – azt feltételezve, hogy az első gyermek a hitel igénylésekor, a második pedig a futamidő 3. évének végén születne meg – csupán 7,3 millió forintot kellene visszafizetni.

Ugyanis a második baba születésekor a fennálló tartozás 30%-át elengednék: ez pedig 3 millió forint lenne, ha a család eredetileg 10 millió forintot vett fel. (Ez akkor lenne igaz, ha az első gyermek érkezésekor a család kérte a törlesztés 3 éves felfüggesztését.)

A 7 millió forintra meg kellene fizetni a kezességvállalási díjat, ami a teljes futamidőre nagyságrendileg 360 ezer forint lenne. Így a felvett összegnél kevesebbet kellene visszafizetni végül a banknak, azaz nyerne a család a hiteligénylésen.

Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Április végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
  • folyósítás akár 3 nap alatt
  • nincs felesleges banki találkozó -
    Csak szerződéskötésre kell bemenned
  • ügyintézés otthonról -
    Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
  • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

A többi hiteltípushoz képest akár 6 millió forint is lehet a pénzügyi előnye a Babavárónak

Ha más hitellehetőségekkel vetjük össze a konstrukciót, akkor a pénzügyi előny még szembetűnőbb, hiszen jellemzően a bankok a normál kölcsönökre kamatot számítanak fel, vagyis az eredetileg felvett hitelnél magasabb lenne a visszafizetendő összeg. Míg Babaváró esetében – két gyermek születésekor – a visszafizetendő összeg kevesebb, minta felvett hitel.

Mennyit kell visszafizetni 10 millió forint összegű kölcsönre különböző hiteltípusok esetében?

Egy csok-hitelhez, vagy egy piaci lakáshitelhez képest a pénzügyi előnye már 6 millió forint is lehet a Babavárónak két gyermek születése esetén. (A legolcsóbb 10 éves kamatperiódusú lakáshitel és a csok-hitel kamata közel azonos már a Bankmonitor kalkulátora alapján.) Míg a legolcsóbb személyi kölcsönnél – 10 éves futamidő választása mellett – már akár 6,6 millió forinttal is kedvezőbb lehet a Babaváró választása.

Vagyis, ha mindenképpen hitelre lenne szüksége a párnak, akkor már egy átlagosnak tekinthető családméret esetén is igen jelentős az előnye a Babaváró hitelnek.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

1
Hirdetés