loading

Babaváró hitel két gyerekkel: így is óriási üzlet!

Sokat lehet olvasni arról, hogy a Babaváró hitel mennyire kedvező 3 gyermek születése esetén, ugyanakkor a magyar párok legtöbbször nem terveznek ilyen nagy családot. Jó hír azonban, hogy már két gyermek születésével is csupán 7,3 millió forintot kell visszafizetni a felvett 10 millió forint után.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a babaváró hitel kalkulátorunk.

A Babaváró hitel jelenleg az egyik legnépszerűbb hitelkonstrukció. Ez nem is csoda, hiszen az igénylő pár a kölcsön futamideje alatt született gyermekei után különböző támogatásokat kaphat.

 • A kölcsön a futamidő első 5 évében kamatmentes. Ha ezen időszakon belül  egy gyermek születne, akkor a teljes futamidőre mentesül a kamatfizetés alól a család. Ráadásul az adós kérheti a fizetési kötelezettség szüneteltetését is 3 évre a gyermek születésekor.
 • Ha a teljes futamidő alatt megérkezik a második baba, akkor elengedik a fennálló tartozás 30%-át, ráadásul ekkor is lehet kérni a fizetési kötelezettség újabb 3 éves szüneteltetését.
 • A teljes fennálló tartozás elengedésre a harmadik gyermek születésekor.

Ez azt is jelenti, hogy ha a három gyermek ideális időrendben születik, akkor egyetlen forintot sem kell végül visszafizetni a Babaváróra. Ehhez azonban három – ha van már gyermeke a családnak a hitel igénylésekor, akkor további három – baba születése szükséges. A jelenlegi magyar párok esetében jóval életszerűbb két gyermek születése, vállalása.

Közel 3 millió forintot nyerhet már két gyermek születésével a pár

Természetesen a két gyermek születésének Babaváró hitelre gyakorolt hatása attól is függ, hogy mikor születnek a gyermekek. Egy 10 millió forint összegű kölcsönre azonban – azt feltételezve, hogy az első gyermek a hitel igénylésekor, a második pedig a futamidő 3. évének végén születne meg – csupán 7,3 millió forintot kellene visszafizetni.

Ugyanis a második baba születésekor a fennálló tartozás 30%-át elengednék: ez pedig 3 millió forint lenne, ha a család eredetileg 10 millió forintot vett fel. (Ez akkor lenne igaz, ha az első gyermek érkezésekor a család kérte a törlesztés 3 éves felfüggesztését.)

A 7 millió forintra meg kellene fizetni a kezességvállalási díjat, ami a teljes futamidőre nagyságrendileg 360 ezer forint lenne. Így a felvett összegnél kevesebbet kellene visszafizetni végül a banknak, azaz nyerne a család a hiteligénylésen.

Babaváró hitel kalkulátor
step-1
Házasok vagytok a pároddal?
Ez a férfi első házassága?
Ez a nő első házassága?
Van gyermeketek? Közös és nem közös is számít.
Mindkettőtöknek van magyar lakcíme?
Az utolsó 180 nap TB jogviszony magyar alkalmazotti, vállalkozói jogviszonyból származik?
Van az állami adóhatóságnál köztartozása? (pl. adótartozás)
Ft
Szerepel bármelyik fél a KHR (BAR) listán?
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Ft
Típus Összeg
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
 • FOLYÓSÍTÁS AKÁR 3 NAP ALATT
 • NINCS FELESLEGES BANKI TALÁLKOZÓ -
  Csak szerződéskötésre kell bemenned
 • ÜGYINTÉZÉS OTTHONRÓL -
  Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Pénzügyeim felületen
 • DÍJMENTES
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
 • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
 • Mekkora lesz a havi törlesztés?
 • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsítsd fel igénylésed!
Tötsd ki adatbekérőnket
ONLINE
és kerüld el a banki sorban állást!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

A többi hiteltípushoz képest akár 6 millió forint is lehet a pénzügyi előnye a Babavárónak

Ha más hitellehetőségekkel vetjük össze a konstrukciót, akkor a pénzügyi előny még szembetűnőbb, hiszen jellemzően a bankok a normál kölcsönökre kamatot számítanak fel, vagyis az eredetileg felvett hitelnél magasabb lenne a visszafizetendő összeg. Míg Babaváró esetében – két gyermek születésekor – a visszafizetendő összeg kevesebb, minta felvett hitel.

Mennyit kell visszafizetni 10 millió forint összegű kölcsönre különböző hiteltípusok esetében?

Egy csok-hitelhez, vagy egy piaci lakáshitelhez képest a pénzügyi előnye már 6 millió forint is lehet a Babavárónak két gyermek születése esetén. (A legolcsóbb 10 éves kamatperiódusú lakáshitel és a csok-hitel kamata közel azonos már a Bankmonitor kalkulátora alapján.) Míg a legolcsóbb személyi kölcsönnél – 10 éves futamidő választása mellett – már akár 6,6 millió forinttal is kedvezőbb lehet a Babaváró választása.

Vagyis, ha mindenképpen hitelre lenne szüksége a párnak, akkor már egy átlagosnak tekinthető családméret esetén is igen jelentős az előnye a Babaváró hitelnek.

Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
 • alapblog Nőuralom a kultúrában

  Terézvárosban irodalmi pályázatot hirdettek gyerekeknek. A 12 nyertesből 11 lány lett, és csak egyetlen fiú. Már a jelen is ilyen, de a jövő még ilyenebb...

 • KonyhaKontrolling Megélni minimálbérből?

   A mai bejegyzésben szeretném bemutatni a saját életszínvonalam összetételét. Ugyan valamivel magasabb életszínvonalon élek, mint a minimálbér, de a bejegyzésben arra is kitérek, hogy hol lehetne spórolni, hogy abba is beleférjek. Iratkozz fel a youtube csatornámra, ott hétről-hétre tudod követni a kiadásaimat. (Valamint ha kicsit több időm van, akkor a bejegyzések is felkerülnek.) Azt gondolom, Tovább olvasom "Megélni minimálbérből?" →...

 • Haszon.hu Vigyázz, mihez nyúlsz, önkielégítős álvideókkal támadnak a zsarolók

  A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet riasztást adott ki az interneten terjedő, magyar nyelvű, zsaroló levelekkel kapcsolatban. Kormányzati intézményekre támadnak a csalók. Az elmúlt napokban ismételten megnövekedett az olyan zsaroló hangvételű levelek száma, amelyek állami és önkormányzati szerveket, közintézményeket és magánszemélyeket céloznak.A levelek szövegezése egyforma, tartalma szerint a címzett készülékét megfertőzték egy trójai vírussal, amely segítségével az áldozat adatait átmásolták...