loading

Hogyan érhetem el, hogy egyetlen forintot se kelljen visszafizetnem a Babaváró hitelből?

Bár a többség Babaváró hitelnek hívja, a hivatalos neve Babaváró támogatás a fiatal házasok által felvehető, első öt évben mindenképpen kamatmentes kölcsönnek. Nem véletlen azonban a kettősség, ugyanis megfelelő időzítéssel és persze három gyermek vállalásával elérhető, hogy egyetlen forintot se kelljen visszafizetni az akár 10 millió forintos összegből.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a babaváró hitel kalkulátorunk.

Kezdjük azzal, hogy mi is a Babaváró hitel, vagy hivatalos nevén Babaváró támogatás?

 • Egy akár 10 millió forint összegű szabad felhasználású (vagyis bármire elkölthető), fedezet nélküli (vagyis nem szükséges hozzá ingatlanfedezet) hitel, amit fiatal házasok vehetnek fel. Hogy kik kaphatják meg, arról itt olvashatsz részletesen, vagy akár azonnal ellenőrizhetitek is, hogy jogosultak vagytok-e rá. 
 • A havi törlesztő pedig nem haladhatja meg az 50 ezer forintot. 
 • A Babaváró az első 5 évben mindenképpen kamatmentes.
 • Amennyiben az első 5 évben gyermek születik, akkor a babaváró a futamidő végéig (maximum 20 év) kamatmentes marad, illetve 3 évre a törlesztés szüneteltethető.
 • A második gyermeknél újabb 3 évvel meghosszabbodik a törlesztési moratórium, valamint elengedik a fennálló tőketartozás 30%-át. (Mivel a hitel ekkor már kamatmentes, a kamatokból nincs mit elengedni.)
 • A harmadik gyermeknél pedig a teljes fennálló tőketartozás lenullázódik.

Jól mutatja a magyarok óvatos hozzáállását, hogy sokan már eleve úgy igénylik meg a Babavárót, hogy az első baba úton van. Mivel a magzat a terhesség 12. hetétől már gyermeknek számít, ha a család ezt követően, ám még a szülés előtt igényli meg a hitelt, akkor a kamatmentesség már végleges lesz, valamint el sem kell kezdeni törleszteni a kölcsönt.

Amennyiben a 3 éves türelmi időn belül jön az újabb baba, akkor ezzel ismét 3 évet nyer a család, miközben a tartozás úgy csökken 30 százalékkal, hogy abból egyetlen forintot sem törlesztettek. Ha a harmadik gyermek az újabb három éves moratórium alatt eléri a 12 hetes kort, akkor pedig a fennálló tartozás még azelőtt megszűnik, hogy egyáltalán elindult volna a törlesztés.  Amennyiben ikrek születnek, akkor egy lépés még ki is hagyható, a hármasikrek pedig azonnali nullázást jelentenek. 

Azt viszont tudnotok kell, hogy egy másik remek lehetőség, a gyermek után járó jelzáloghitel-elengedés itt nem játszik, vagyis ezt nem tudjátok a Babaváróra igénybe venni. Mégpedig azért, mert ez a lehetőség kizárólag a lakáscélú jelzáloghitelekre vonatkozik, miközben a Babaváró esetében nincs szükség ingatlanfedezetre, ráadásul szabadfelhasználású, vagyis bármire elkölthető. Ez utóbbi akkor is igaz, ha a Babavárót egyébként ingatlanvásárlásra vagy építésre használjátok fel! 

Amennyiben viszont úgy vásároltok vagy építetek ingatlant, hogy a Babaváró mellé lakáshitelt (vagy akár szuperolcsó csok-hitelt) vesztek fel, akkor az már csökkenthető a második gyermeknél 1, míg a harmadiknál 4 millió forinttal. Ezért, ha biztosak vagytok a gyermekvállalási szándékotokban, akkor érdemes ezzel a lehetőséggel is számolni.

Bankmonitor tipp: A Babaváró egyetlen alkalommal igényelhető, így ha a maximálisan lehetséges 10 millió forintnál kevesebbet veszel fel, a különbözetet már nem fogod megkapni.

Babaváró hitel kalkulátor
step-1
Házasok vagytok a pároddal?
Ez a férfi első házassága?
Ez a nő első házassága?
Van gyermeketek? Közös és nem közös is számít.
Mindkettőtöknek van magyar lakcíme?
Az utolsó 180 nap TB jogviszony magyar alkalmazotti, vállalkozói jogviszonyból származik?
Van az állami adóhatóságnál köztartozása? (pl. adótartozás)
Ft
Szerepel bármelyik fél a KHR (BAR) listán?
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Ft
Típus Összeg
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
 • FOLYÓSÍTÁS AKÁR 3 NAP ALATT
 • NINCS FELESLEGES BANKI TALÁLKOZÓ -
  Csak szerződéskötésre kell bemenned
 • ÜGYINTÉZÉS OTTHONRÓL -
  Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Pénzügyeim felületen
 • DÍJMENTES
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
 • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
 • Mekkora lesz a havi törlesztés?
 • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsítsd fel igénylésed!
Tötsd ki adatbekérőnket
ONLINE
és kerüld el a banki sorban állást!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

 

Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
 • alapblog Vége a befagyasztott lakbéreknek

  A német alkotmánybíróság megsemmisítette azt a berlini görögdinnye (kívül zöld, belül vörös) rendeletet, amely 5 évre befagyasztotta a lakbéreket. Azt a problémát, hogy sok nagyvárosban...

 • KonyhaKontrolling Kinek a felelőssége a problémáid megoldása?

  Amerre csak nézek, rendszeresen fellángol a vita arról, hogy több vagy kevesebb szabályozással, nagyobb vagy kisebb mértékű állami újraelosztással kell-e működnie egy országnak. Az ilyen viták nagyon szokszor valójában az emberkép körül keringenek. Az alapkérdés pedig az, hogy az emberek felelősek-e a saját sorsukért, még ha ez nincs is kimondva. Aki már egy ideje olvassa Tovább olvasom "Kinek a felelőssége...

 • Haszon.hu Riasztást adott ki a Lidl, a pénzedre utaznak a csalók

  Az áruházlánc nevével visszaélő csalók a neten indítottak támadást a vásárlók megtévesztésére. Kedves Vásárlóink!Szeretnénk felhívni figyelmeteket egy online terjedő csalásra, melyben a csalók vállalatunk nevében azzal keresik fel áldozataikat, hogy Lidl ajándékutalványt vagy éppen okostelefont nyertek. Ennek fejében a postázási költség kiegyenlítését, valamint postázási cím megadását kérik.Szeretnénk jelezni, hogy a Lidl Magyarország által megszervezett nyereményjátékokról kizárólag hivatalos felületeinken adunk tájékoztatást,...