Hogyan érhetem el, hogy egyetlen forintot se kelljen visszafizetnem a Babaváró hitelből?

Hogyan érhetem el, hogy egyetlen forintot se kelljen visszafizetnem a Babaváró hitelből?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-03-02
 

Bár a többség Babaváró hitelnek hívja, a hivatalos neve Babaváró támogatás a fiatal házasok által felvehető, első öt évben mindenképpen kamatmentes kölcsönnek. Nem véletlen azonban a kettősség, ugyanis megfelelő időzítéssel és persze három gyermek vállalásával elérhető, hogy egyetlen forintot se kelljen visszafizetni az akár 10 millió forintos összegből.

Kezdjük azzal, hogy mi is a Babaváró hitel, vagy hivatalos nevén Babaváró támogatás?

  • Egy akár 10 millió forint összegű szabad felhasználású (vagyis bármire elkölthető), fedezet nélküli (vagyis nem szükséges hozzá ingatlanfedezet) hitel, amit fiatal házasok vehetnek fel. Hogy kik kaphatják meg, arról itt olvashatsz részletesen, vagy akár azonnal ellenőrizhetitek is, hogy jogosultak vagytok-e rá. 
  • A havi törlesztő pedig nem haladhatja meg az 50 ezer forintot. 
  • A Babaváró az első 5 évben mindenképpen kamatmentes.
  • Amennyiben az első 5 évben gyermek születik, akkor a babaváró a futamidő végéig (maximum 20 év) kamatmentes marad, illetve 3 évre a törlesztés szüneteltethető.
  • A második gyermeknél újabb 3 évvel meghosszabbodik a törlesztési moratórium, valamint elengedik a fennálló tőketartozás 30%-át. (Mivel a hitel ekkor már kamatmentes, a kamatokból nincs mit elengedni.)
  • A harmadik gyermeknél pedig a teljes fennálló tőketartozás lenullázódik.

Jól mutatja a magyarok óvatos hozzáállását, hogy sokan már eleve úgy igénylik meg a Babavárót, hogy az első baba úton van. Mivel a magzat a terhesség 12. hetétől már gyermeknek számít, ha a család ezt követően, ám még a szülés előtt igényli meg a hitelt, akkor a kamatmentesség már végleges lesz, valamint el sem kell kezdeni törleszteni a kölcsönt.

Amennyiben a 3 éves türelmi időn belül jön az újabb baba, akkor ezzel ismét 3 évet nyer a család, miközben a tartozás úgy csökken 30 százalékkal, hogy abból egyetlen forintot sem törlesztettek. Ha a harmadik gyermek az újabb három éves moratórium alatt eléri a 12 hetes kort, akkor pedig a fennálló tartozás még azelőtt megszűnik, hogy egyáltalán elindult volna a törlesztés.  Amennyiben ikrek születnek, akkor egy lépés még ki is hagyható, a hármasikrek pedig azonnali nullázást jelentenek. 

Azt viszont tudnotok kell, hogy egy másik remek lehetőség, a gyermek után járó jelzáloghitel-elengedés itt nem játszik, vagyis ezt nem tudjátok a Babaváróra igénybe venni. Mégpedig azért, mert ez a lehetőség kizárólag a lakáscélú jelzáloghitelekre vonatkozik, miközben a Babaváró esetében nincs szükség ingatlanfedezetre, ráadásul szabadfelhasználású, vagyis bármire elkölthető. Ez utóbbi akkor is igaz, ha a Babavárót egyébként ingatlanvásárlásra vagy építésre használjátok fel! 

Amennyiben viszont úgy vásároltok vagy építetek ingatlant, hogy a Babaváró mellé lakáshitelt (vagy akár szuperolcsó csok-hitelt) vesztek fel, akkor az már csökkenthető a második gyermeknél 1, míg a harmadiknál 4 millió forinttal. Ezért, ha biztosak vagytok a gyermekvállalási szándékotokban, akkor érdemes ezzel a lehetőséggel is számolni.

Bankmonitor tipp: A Babaváró egyetlen alkalommal igényelhető, így ha a maximálisan lehetséges 10 millió forintnál kevesebbet veszel fel, a különbözetet már nem fogod megkapni.

Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Március végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
  • folyósítás akár 3 nap alatt
  • nincs felesleges banki találkozó -
    Csak szerződéskötésre kell bemenned
  • ügyintézés otthonról -
    Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
  • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

 

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

1
Hirdetés