Betöltés

Bejelentés a Gránittól – Új mobiltárcát dobnak piacra

szerző: Bankmonitor.hu
2016-09-09

A hazánkban is elérhető mobiltárcák száma jövő héttől növekszik, a Gránit Bank most jelentette be, hogy a Mastercarddal közösen kifejlesztett Gránit Pay-jel jövő csütörtökön indulnak hivatalosan. Az innovációnak köszönhetően a jelenleg is elérhető mobiltárcákhoz képest kényelmesebben és gyorsabban digitalizálhatjuk a bankkártyánkat, az Androidos mobilunkkal ezt követően pedig könnyedén fizethetünk.

Több hónapos tesztelést követően szeptember 15-től élesben elindul a Gránit Bank új szolgáltatásával, a Gránit Pay-jel. Az újgenerációs mobiltárca a Mastercard technológiáján alapuló banki mobiltárca, amihez hasonló fizetési megoldásokat használ az Apple Pay és az Android Pay is.

A legnagyobb előnye a Gránit Paynek, hogy csak egy NFC képes Androidos mobilra van szükség, valamint a Gránit Pay alkalmazásra, amelyre gyorsan telepíthető a hagyományos bankkártya. Az igényléshez nincs szükség személyes jelenlétre, és a mobilra letölthető digitális bankkártya használata független a telekommunikációs cégtől (ahogy egyébként eddig a hazai mobiltárcák működtek). Ezt követően, ha fizetni szeretnénk, akkor csak a mobilt kell odatartani az érintőkártya képes elfogadóhelyekhez.

Igazi újdonságról van szó, hiszen Magyarországon jelenleg a Mastercard MDES technológiájával egyelőre a Gránit Bank indult el elsőként. Ráadásul egész Európában éllovasnak számítanak ezzel, hiszen saját banki mobilalkalmazásban most először fordul elő ez a megoldás.

Mi a nagy előnye a szolgáltatásnak?

 • nincs szükség speciális SIM kártyára
 • nem kell külön speciális bankkártyát igényelni
 • nem kell lefényképezni a bankkártyát vagy adatokat beírni a telefonba
 • érintős funkcióval nem rendelkező bankkártya is digitalizálható a mobil alkalmazásban
 • mindezek miatt kényelmesebben és gyorsabban használható más mobiltárca megoldásokhoz képest
Szakértői cikkek
Befektetésekről érthetően
A cikksorozat támogatója logo
Szakértői cikkek
Mobilfizetési megoldások
A cikksorozat támogatója logo
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak
karácsonyi ajándék Bankfiókok ünnepi nyitva tartása
2018. 12. 21.

Az év vége mindig nehéz időszak abból a szempontból, hogy ilyenkor a bankfiókok is alacsony fordulatszámon működnek. Ezért, ha ügyet intéznél, esetleg pénztárnál vennél fel vagy fizetnél be pénz, akkor...

Blogajánló
 • alapblog Európa csúcsán – pénzromlásban

  Ki kaszál ezen? Az állam, évente több száz milliárd plusz adóbevétellel, illetve inflálhatja a kiadásait, ezért is nem tesz semmit az infláció kordában tartására, zéró(közeli)... The post Európa csúcsán – pénzromlásban appeared first on alapblog.

 • Lakásfókusz Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.