Két szuperolcsó céges hitel: új Széchenyi Hitel vs NHP Hajrá

Két szuperolcsó céges hitel: új Széchenyi Hitel vs NHP Hajrá
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-10-05 Frissítve: 2020-10-06
 

Az áprilisban elindított NHP Hajrában már 700 milliárd forintnyi szerződést kötött 10 ezer vállalkozás. A részt vevő bankok év végéig 1 000 milliárd forintot is meghaladó igénybevételre számítanak. De ki jogosult a kedvező, akár 2,5 %-os fix kamatú vállalkozói hitelre, és mit tud az NHP Hajrá az Új Széchenyi Hitellel összehasonlítva?

A vállalkozások megváltozott igényeihez igazodó, április 20-án elindított, 1 500 milliárd forintos keretösszegű NHP Hajrá konstrukció az egyik legfontosabb eszköze lehet a gazdaság beindításának, mivel minden eddiginél kedvezőbb feltételekkel, széleskörű felhasználási lehetőséggel biztosít kedvező és kiszámítható kamatozású forrást a kkv-szektornak.

A legújabb konstrukció keretében megkötött szerződések volumenének 30 százaléka új beruházási hitel vagy lízing, 53 százaléka forgóeszközhitel, 16 százaléka pedig korábbi beruházási hitel kiváltásához kapcsolódó ügylet volt.  A hitelek közel 40 százalékát a kereskedelem, javítás ágazatban és a feldolgozóiparban tevékenykedő vállalatok vették fel, amelyet az ingatlanügyletek és a mezőgazdaság ágazat követett.

Az NHP Hajrá a következő célokra igényelhető: cégvásárlás, lakóingatlanként nyilvántartott panzió és turistaház vásárlás, üzleti célú lakóingatlan vásárlás, lakóingatlan vásárlás bérbeadási céllal, tárgyi eszköz vásárlása bérbeadási céllal, személygépkocsi vásárlása, forgóeszköz-finanszírozás, hitelkiváltás. 

Az NHP Hajrá legfontosabb paraméterei:

  • Hitelösszeg: 3 millió Ft-tól 10 milliárd Ft-ig
  • Maximális futamidő 20 évre nőtt
  • Kamat: maximum 2,5% (fix) -> az MNB 4%-os kamattámogatása miatt akár ennél lényegesen kedvezőbb is lehet
  • Legalább egy teljes lezárt évvel rendelkező vállalkozásoknak

Annak érdekében, hogy a vállalkozások minél előbb forráshoz jussanak, az NHP korábbi szakaszaitól eltérően az NHP Hajrá keretében az MNB rövid, kéthetes hitelbírálati időt írt elő, amelyet ez idáig a hitelintézetek szinte minden esetben teljesítettek.

Hirdetés

Hirdetés

Remek alternatíva: új Széchenyi Hitel 

2020. május 15-től igényelhető a megújult Széchenyi Hitel Program, a konstrukciót jelenleg még kedvezőbb feltételekkel, nagyobb állami támogatás mellett igényelheted, mint korábban. Ezzel is segíti az állam a járványveszély, gazdasági visszaesés ideje alatt nehéz helyzetbe került vállalkozásokat. Abban az esetben is megérheti ez a “szuperolcsó” hitel, ha céged jól átvészelte az eddigi nehéz időszakot, hiszen a konstrukcióból megfinanszírozhatod, előteremtheted jövőbeni fejlődésed alapjait is.

A konstrukció kamata a futamidő végéig fix: a támogatással csökkentett kamat nagysága 0,1-0,5% – pontos nagysága a kiválasztott konstrukciótól függ -, a hitel után kezelési költséget nem szükséges fizetned. A kezességért szükséges még díjat fizetned, ennek mértéke 0,3-1% között mozoghat. Vagyis éves szinten 0,4-1,5%-os költség mellett megkaphatod a konstrukciót.

E mellé még általában jön egy egyszeri szerződéskötési díj, melynek mértéke a hitelösszeg 0,5-1,5 százaléka. A díj maximális nagysága jellemzően 1-1,5 millió forint. Más egyszeri, induló költsége általában nincsen a Széchenyi Kártya Program keretében elérhető hiteleknek, csak egyes konstrukciók esetében lehet folyósítási díj, vagy épp bírálati díj.

A konstrukciót számos célra felhasználhatod: ideális lehet például biztonsági tartaléknak is. Amennyiben egyes vevőid a válság alatt nem tudnának időben fizetni, akkor elkerülheted ezen plusz forrás bevonásával, hogy a te cégednek is fizetési gondjai legyenek. Lehet belőle plusz, tartalék készletet is vásárolni: így akkor is biztosítani tudod céged zavartalan működését, ha a koronavírus esetleges második hulláma alatt a szállítóid nem tudnának megfelelő készlettel ellátni.

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
  • hitelösszeg:
    max. 1.4 milliárd Ft
  • kamat:
    max. 5% fix
  • futamidő:
    max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
    Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
    • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
    • Milyen futamidő mellett?
    • Mi a különbség a bankok között?
    • Hogyan kerüld el a buktatókat?
    A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
    Add meg adataidat, segítünk!
    Ft
    A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
    Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
    Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
    Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

    Hirdetés
    Hirdetés