Betöltés

Céges hitelkiváltás bővülő hitelkeret és alacsonyabb banki költségek mellett? Igen!

szerző: Bankmonitor.hu
2019-09-19

Sokkal többet is nyerhet egy cég hiteleinek kiváltásával, átstrukturálásával, mint azt sokan gondolnák. Például, akár magasabb hitelösszeget, mégpedig alacsonyabb havi fizetési kötelezettség mellett. Mindez persze akkor éri meg, ha a hitelköltségünk is alacsonyabb lesz, de ez egyáltalán nem lehetetlen, sőt!! Mutatunk egy konkrét példát.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a vállalati hitel kalkulátorunk.

Az időről-időre felmerülő plusz forrásigény a fejlődő cégek természetes velejárója. Különböző időpontokban felvett folyószámla- és forgóeszköz hitele, esetleg egy-egy beruházási hitele ma már sok vállalkozásnak van, ezek futamideje és persze árazása pedig jó eséllyel különböző. Egy idő után a kötelezettségek káosza azonban átláthatatlanná válik, nem beszélve arról, hogy a költséghatékonyságtól is folyamatosan távolodunk.

Van egy pont, ahol meg kell állni, mert megéri tabula rasát csinálni, megvizsgálni meglévő hitelállományunkat:

 • Mekkora összegű banki forrás áll a rendelkezésünkre? – Működésünk (bővülésünk, terjeszkedésünk) igényelne még további banki forrás bevonást?
 • A hitelstruktúránk kényelmesen szolgálja a működési forrás igényünket? – A napi kapkodásban nem követtünk-e el olyan hibát, hogy hosszabb távon megtérülő beruházásainkat rövidebb futamidejű hitellel oldottuk meg?
 • Mindezt a banki forrást milyen költségek mellett kapjuk meg? – Itt fontos, hogy a hitelhez kapcsolódó egyéb díjakat – pl. kezelési költség – se hagyjuk ki a számításunkból!
 • Mekkora összegű a törlesztést (tőke és kamat) jelent ez havi vagy éves szinten a cégünknek? – Ezt a rendelkezésünkre álló hitelnagyság mellett a hitelek futamideje is meghatározza.
 • A rendelkezésünkre bocsátott banki forrásokért cserébe milyen kötelezettségeket vállaltunk – pl. kellett-e ingatlanfedezetet biztosítanunk valamelyik hitel mögé, esetleg magántulajdonunkban lévő értékpapírjainkat lekötni jó pár évre egy lombard hitelkonstrukcióban.

Hol van az a pont, amikor el kell kezdeni a rendrakást?

Kettőnél több hitel esetében már érdemes elkezdeni ezen gondolkozni. Főként, ha azokat a hiteleket korábban vettük fel, illetve ha éppen újabb hiteligényünk jelentkezik. Az újabb hiteligénnyel – melyet kifeszített finanszírozás esetén meglévő bankunk már nem is biztos, hogy teljesíteni kíván számunkra – ajánlott párhuzamosan több bankot is megkeresni, és ajánlatot kérni tőlük.

A mai banki környezetben sokszor találkozhatunk azzal, hogy egy új ügyfél megszerzése érdekében sokkal több mindenre hajlandók a bankok – magasabb hitelösszeg, alacsonyabb kamatozás –, mint amit a már meglévő ügyfelek megtartásáért bevállalnak. Tisztelet persze a kivételnek, amikor ráébrednek a bankok arra – vagy épp versenytársak bevonásával mi magunk ébresztjük rá őket -, hogy akár el is veszíthetik eddig biztosnak számító jó ügyfelüket.

Az új hiteligénnyel párhuzamosan indított hitelcsomag felülvizsgálat meglepő eredményeket hozhat:

 • Megemelt teljes hitelkeret
 • Alacsonyabb kamatszint
 • Mindez havi/éves szinten alacsonyabb hiteltörlesztő részletek mellett
 • Egyszerűbb, követhetőbb hitelstruktúra

+ Ha figyelünk rá, bónuszként még bankszámla költségeinken is nagyot foghatunk!

Nézd meg kalkulátorunk segítségével, hogy céged mekkora hitelösszegben gondolkozhat meglévő hitelinek kiváltása mellett:

Mennyi hitelt kaphat céged?

Nézd meg, hogy mennyi hitelt kaphat a céged!
BM logo white
Utolsó lezárt üzleti év eredménye pozitív?
Saját tőkéje pozitív a társaságnak?
Amennyiben negatív tudod-e rendelezni még a hiteligénylés előtt?
Van lejárt NAV tartozása cégednek?
Tudod rendezni még a hiteligénylés előtt?
Volt NAV inkasszó a céged számláján az elmúlt 3 évben?
db
Van lejárt hitel tartozása cégednek?
Van céged kapcsolt vállalkozásai között felszámolás alatt álló cég?
Van a tulajdonosi körben felszámolás alatt álló cég?
Tulajdonosok/ügyvezetők között magánszemélyként szerepel olyan, aki aktív KHR/BAR listás?
Tulajdonosok/ügyvezetők között magánszemélyként szerepel olyan, aki vezetéstől eltiltott?
Volt 50%-nál nagyobb részben tulajdonos váltás az elmúlt fél évben?
Van lejárt NAV tartozása cégednek?
Tudod rendezni még a hiteligénylés előtt?
Volt NAV inkasszó a céged számláján az elmúlt 3 évben?
db
Van lejárt hitel tartozása cégednek?
Tulajdonosok/ügyvezetők között magánszemélyként szerepel olyan, aki aktív KHR/BAR listás?
millió Ft
millió Ft
millió Ft
millió Ft
millió Ft
millió Ft
millió Ft
result-ko
Nincs jó hírünk
Sikeres kalkuláció!
A céged álltal maximálisan
50 millió
hitel vehető fel, a következő célra:
igénybevehető hitel
Add meg további adataidat és részletesen tájékoztatunk!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

Milyen eredményeket hozhat az átstrukturálás? Jöjjön egy konkrét példa!

Egy éves szinten 300 millió forint árbevétellel rendelkező társaság már kimaxolta 83 millió forintos összes hitelkitettségét, ami 6 különböző hitelből állt össze: Széchenyi Forgóeszköz hitelek (3 különböző időpontban felvett), folyószámlahitel (saját banki konstrukció), hosszú távú eseti hitel (szintén saját banki konstrukcióban), illetve a ráadás egy lombard hitel, melynek felvételét a tulajdonosok által biztosított értékpapírfedezet tette lehetővé. Utóbbi tehát tulajdonosi szempontból biztosítéki oldalon egy lekötött forrás.

A bankok versenyeztetését követő újrastrukturálás eredményeként az új, letisztult hitelszerkezetben nagyobb rendelkezésre álló összes banki forrás mellet két olcsóbb hitele lett a vállalkozásnak: egy folyószámlahitel és egy forgóeszköz hitel. Mindez tárgyi fedezetek bevonása nélkül, a korábbi lombard hitel fedezetéül szolgáló lekötött banki betétek felszabadításával, miközben a havi fizetési kötelezettség is alacsonyabb lett:

 • +30% banki forrás
 • -30%-os kamatszint
 • -20% havi tőke+kamat fizetési kötelezettség
 • +bónusz 30%-os éves költségmegtakarítás a bankszámla költségeken!

Kapcsolódó tartalmak

Blogajánló

 • alapblog

  Hollandiában megtörtént a lehetetlen

  2019-ben a legnagyobb mennyiségben eladott autó a Tesla Model 3 volt majd 30 000 darabbal. Nem az elektromosok között, az összes között. Ez a változás... The post Hollandiában megtörtént a lehetetlen appeared first on alapblog.

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.