Eldőlt: maradnak a kedvezményes SZK GO! hitelek!

Eldőlt: maradnak a kedvezményes SZK GO! hitelek!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-12-13 Frissítve: 2022-05-06
 

2022. június végéig biztosan velünk maradnak a Széchenyi Kártya Program kedvezményes hiteltermékei – jelentette be a Kavosz. A 0-0,5 százalékos hitelkamattal futó 6+2 konstrukció mellé hamarosan jön egy kilencedik, 0% kamatú hitel is, kifejezetten a sertéságazat szereplői számára.

Sokan lélegeztek fel a hitelintézetek és a vállalkozások körében egyaránt, amikor december 9-én Krisán László, a Kavosz vezetője hivatalosan is bejelentette a Széchenyi Kártya Újraindítási Program jelenleg futó konstrukcióinak határidő-hosszabbítását. Eszerint 2022. június végéig szinte biztosan elérhetőek lesznek azok a kedvezményes hiteltermékek, amelyeket az eddigiek alapján csak az év végéig lehetett igénybe venni.

A Európai Bizottság is engedélyezte a Széchenyi Kártya Program meghosszabbitását

A hosszabbítás nemcsak a kormány szándékán múlt, hiszen az egyértelmű, hogy a vállalkozások még messze nincsenek túl a pandémia negatív gazdasági következményein, ezért továbbra is kell az a mankó, amit a kedvezményes kamatozású Széchenyi Kártya Újraindítási Program termékek jelentenek. Az állami támogatás miatt ugyanakkor az Európai Bizottsággal is meg kellett állapodni, ami mostanra megtörtént, ezért a program meghosszabbítását is most lehetett hivatalosan bejelenteni.

Hirdetés

Hirdetés

Kamatemelési hullám idején is lesz olcsó hitel

Az SZK GO! hiteleire nemcsak a pandémiát követő újranyitást követően volt szüksége a KKV szektor szereplőinek: nyár óta ugyanis az infláció világszerte elszabadult, aminek következtében a piaci kamatok is emelkedni kezdtek. Jelenleg a kisvállalkozások számára elérhető piaci kamatok 3-4%-nál kezdődnek, s a trend egyértelműen folytatódik 2022-ben is, hiszen az árhullám még csak ezután tetőzik. A jövőben ezért fel kell készülni a 7-10%-os piaci hitelkamatokra, amit viszont sok vállalkozás nem fog tudni kitermelni.

Emelkedik az igényelhető összeg felső határ is

Ebben a környezetben kulcsfontosságú, hogy a vállalkozások továbbra is élhessenek a Széchenyi Kártya Újraindítási Program kedvezményes kamatozású hiteleivel. A Kavosz a kormányzattal együttműködve ráadásul szeretné kiterjeszteni a hitelekhez való hozzáférést, ezért azt szeretnék elérni az Európai Bizottságnál, hogy a program keretében adható hitelek felső korlátja az eddigi 1 milliárd forint helyett 1,4-1,5 milliárd forintra emelkedhessen.

Célzott Széchenyi hitel a sertéságazatnak

A piaci hitelek körében lezajlott – és a jövőben várhatóan tovább folytatódó – kamatemelkedés a az agrárgazdaságban tevékenykedő cégeket is súlyosan érintette. A forrásköltségek emelkedése az élelmiszeripari termékeknél további áremelkedést kényszerít ki, különösen a hosszabb termelési ciklussal működő, ezért forgóeszköz-igényesnek számító szektorokban, mint amilyen a sertéságazat is. Ezért a Kavosz az Agrárminisztériummal egyeztetve, kifejezetten a sertéságazat számára tervez piacra dobni egy 0%-os kamattal és egyéb költségektől mentesen igénybe vehető hitelkonstrukciót, amit az ágazat szereplői legfeljebb 200 millió forint felső határig vehetnek igénybe.

Nyolc termék, amelyek lefedik a teljes palettát

A Széchenyi Kártya Program kedvezményes konstrukcióinak meghosszabbítása már csak azért is jó hír, mert az elmúlt hónapok termékfejlesztéseinek hatására az SZKP termékpalettája mára a gazdaság minden területét, a mikro-, kis- és középvállalkozások, illetve a szóba jöhető igények teljes körét lefedi. Az egyes konstrukciók közötti eligazodásban, a hitel és a hitelt nyújtó intézmény kiválasztásában célszerű a Bankmonitor tapasztalt hiteltanácsadóinak ingyenes segítségét igénybe venni.

A Széchenyi Kártya Programban jelenleg az alábbi konstrukciók elérhetőek – ezek szerint legalább jövő év júniusáig, de jó eséllyel ezt követően is!

A Széchenyi Kártya Program jelenlegi konstrukciói

Ha kíváncsi vagy arra, hogy vállalkozásod milyen összegű hitel felvételével számolhat a Széchenyi Kártya Program keretében, használd a Bankmonitor kalkulátorát!

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
  • hitelösszeg:
    max. 1.4 milliárd Ft
  • kamat:
    max. 5% fix
  • futamidő:
    max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
    Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
    • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
    • Milyen futamidő mellett?
    • Mi a különbség a bankok között?
    • Hogyan kerüld el a buktatókat?
    A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
    Add meg adataidat, segítünk!
    Ft
    A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
    Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
    Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
    Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

     

    Hirdetés
    Hirdetés