Betöltés

Emelkedni fog a nyugdíjkorhatár? Megmutattuk a héten!

szerző: Bankmonitor
2018-06-17

Pénzügyi döntések a hitelfelvétel után, elszálló nyugdíjkorhatár. Többek között ezekkel a témákkal foglalkoztunk a héten és most egy kis ízelítőt is adunk belőlük. Heti összefoglalónk következik!

Használd nyugdíj-megtakarítás kalkulátorunk, és megtudhatod, mennyivel egészítheted ki a nyugdíjad!

Ezen változtathatsz a hitelfelvétel után

Akkor sem zárultak le előtted a lehetőségek, ha a lakáshitel felvételén már túl vagy, így megéri aktívan keresni, hogy hol lehet változtatni a hitelen. Például ebben az esetben is lehetséges még a saját igényeidnek megfelelően módosítani a hitel paramétereit, vagy éppen a lehetőségekhez mérten megtakarítást is lehet indítani a hitel mellett. Például a lakástakarék állami 30%-os támogatással segíti a lakáshitel előtörlesztését. Emellett a héten részletesen foglalkoztunk a hitelkiváltás kérdéseivel is. Megmutattuk, hogy ez milyen költségekkel jár, és milyen élethelyzetben éri meg igazán.

Emelkedik a nyugdíjkorhatár, mire számíthatunk

A demográfiai folyamatok következében a munkaképes korú népesség rohamos csökkenése várható, míg a nyugdíjasok száma egyre inkább növekedni fog. Márpedig a jelenlegi nyugdíjrendszert az arányok megváltozása rendkívül rosszul érintheti. Az OECD elemzői arra keresték a választ, hogy mire van szükség ahhoz, ha az időskori függőségi rátát stabilizálni akarják. Az jött ki, hogy 2015 és 2050 között itthon közel 7,5 évvel lenne szükséges emelni a nyugdíjkorhatárt, vagyis a mostani 65-ről 72-73 évre. Az elkerülhetetlennek látszó nyugdíjcsökkenés negatív hatását azzal tudjuk részben ellensúlyozni, hogy valamilyen államilag támogatott megtakarítást indítunk el.

Nézd meg kalkulátorunkkal, és megtetted az első lépést az időskori jövedelembiztonságod megteremtése érdekében!

Nyugdíj-megtakarítás kalkulátor
Mennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész?
 • 20%-os (max. 150 ezer Ft-os) adóvisszatérítés
 • 10 éves átlaghozam a múltban 6,5%,
  (reálhozam 2,7%)!
 • Alacsony (átlagban 1% alatti) költség mellett
A pontosabb kalkuláció érdekében kérjük válaszolj a következő kérdésre:
Rendelkezel vésztartalékkal?
Bejelentett alkalmazottként (is) dolgozol?
Ennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész
A nyugdíjig hátralévő évek
Teljes felvehető összeg
állami támogatás és hozama
összes befizetés
befizetés hozama
teljes költség
Havi nyugdíjkiegészítés
Mennyivel nő a nyugdíjad?
 • Nyugdíjgondjaid megoldhatók, kérd tanácsadónk ingyenes tájékoztatását!
 • Nagyon sokat fog számítani a havi közel ezer forintos összeg a nyugdíjban.
Tudj meg mindent az elérhető nyugdíjmegoldásokról!
 • Megtudhatod számodra melyik a legmegfelelőbb: nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás vagy NYESZ
 • Megtudhatod mennyi állami támogatást kaphatsz és tájékoztatunk a felmerülő költségekről
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Hamarosan elküldjük neked a kalkulációd eredményeit!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Mire van szükséged?

BM logo white
Milyen témakörben érdeklődsz?

Látogass el a Családi Otthonteremtési Kedvezménnyel foglalkozó oldalunkra, ahol rengeteg hasznos információt találsz. Kiszámolhatod, hogy a 2019. július 1-től érvényes szabályok szerint mennyi CSOK-ot kaphatsz. Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a CSOK-kal kapcsolatos legfrissebb információkról!
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a Bankmonitor elsősorban új pénzügyi termék igényléséhez nyújt teljes körű támogatást, és csak olyan meglévő szerződés kapcsán tud segítséget nyújtani, amelyet eredetileg is a Bankmonitor szakértői segítségével kötöttél meg!
Amennyiben nem akarsz új szerződést kötni, és tőlünk függetlenül megkötött szerződésedet, valamint egyéb pénzügyi helyzetedet érintő kérdésed merült fel, Jobb tudni rovatunkból tájékozódhatsz.
Bankmonitor TIPP: Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a legfrissebb cikkeinkről, elemzéseinkről.
A hitelbírálat során a banknál azonnali kizáró feltételt jelent, ha valaki a negatív adóslistán szerepel, így nem kaphat hitelt. Miután megtörtént a tartozás rendezése és egy év eltelik, utána válhat valaki ismét hitelképessé. A témával részletesen foglalkozó írásainkat itt találod: KHR (BAR lista) Bankmonitor TIPP: Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a legfrissebb cikkeinkről, elemzéseinkről.
Köszönjük, hogy regisztráltál hírlevelünkre
Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:
Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
13 Hozzászólás
 1. Emília Mátray

  A jó Isten óvja meg azt az embert az átkok sorozatától , aki emeli a nyugdíj korhatárt !
  A nyugdíjasok nagy része nemhogy a nyugdíjkorhatárt nem éli meg , de a megemelt
  nyugdíj korhatárt meg pláne nem !!!

  Aki ezt az őrült tervet kieszelte , nagyon beteg az agyacskája lehet ő sem fogja megélni !
  Nagyon egy undorító dolog , hogy egy nyugdíjasnak sem lehet magánélete , nem juthat neki arra ideje , hogy a családjával , unokáival karöltve élvezhesse a
  az élete utolsó hányadát !!!

 2. Kerékgyártó Mihály

  Arra azért kíváncsi lennék,hogy egy 70 éves mentő dolgozó,vagy tűzoltó hogyan bírná fizikailag a megterhelést.Szerintem nekik elég lenne ledolgozott, 30-35.év.Tapasztalatból tudom, nagyon megerőltető.

 3. Anna

  A nyugdíjcélú megtakarítás fontosságát senki sem vitathatja, aki józanul gondolkodik és tisztában van azzal, hogy mi várható a következő évtizedekben ! A megtakarítás, a befektetés mint cél sok embernek öröm, saját és családja érdekében önként teszi, ha nem azt érzékeli, hogy egy általa nem befolyásolható esemény (a pénzügyi rendszer válsága) rendszeresen bekövetkezik, ami a megtakarításait, befektetéseit veszélyezteti és elbizonytalanítja. A kiszámíthatóság alapkövetelmény kell legyen egy olyan országban, ahol megtakarításra próbálnak ösztönözni.

 4. Csaba

  Aki ténylegesen dolgozott, az örül,ha nyugdíjba mehet. Aki dolgozott,és estére elfáradt, az nem tudott esti,stb iskolát végezni sem! 60 év a reális nyugdíjkorhatár, utána aki megéri kezd orvoshoz járni.
  Az orvosok a kórházak helyett kialakították a fizetős magánklinikákat, aki fizet, oda mehet.Ha van egészség, még 10 évet lehet élvezni. A Kádár rendszer sokkal humánusabb volt! Tudja, aki megérte.
  A nyugdíjas kedvezmények is 65 évtől vannak. Aki jól él, vagy hozna ilyen intézkedést Ő is a temetőben végzi.Igaz ha Ö kerül rossz helyzetbe, majd más törvények lesznek. Jogtalan: pl a művészjáradék….

 5. Imi

  Nem a nyugdíjon és a nyugdíjasokon kellene spórolni! Az a korosztály aki mostanában eléri a nyugdíj korhatárt, nagy részük becsületesen egy életen át dolgozott és fizette a járulékot és amikor most pihenhetne végre, akkor beintenek neki! Van ebben az országban nagyon sok ingyenélő, aki soha életében nem, vagy alig dolgozott, ha ezeket az embereket nem kellene eltartani családostul, mindenestül, akkor futná normális nyugdíjra és nem kellene emelni a nyugdíjkorhatárt.

  1. Bankmonitor

   Kedves Imi,

   Azt hozzátennénk, hogy a javaslat elsősorban a jövőre vonatkozik, az OECD által említett 72-73 éves korhatár 2050-re. Tehát aki mostanában éri el a nyugdíjkorhatárt még nem szembesül ilyen jellegű változással.

 6. Lalyos

  A nyugdíjkorhatár emelése 65.évtől az biológialilag is indokolatlan, mert már nem lehet érdemleges munkát végezni (az emberek 60 % nál) sem szellemileg sem fizikailag.. A kormány most is teszteli az embereket, hogy megengedi a szervezet munkavégzést a nyugdíjasoknak. Pedig csak a rászorulók (alacsony nyugdíjasok) próbálkoznak hogy egy picivel jobb legyen az életük.
  A nyugdíj járulékot fizetők 1/3 -a nem éri el a nyugdíjas éveit – az a pénz hova tűnik el ? – ezért sem értek egyet a nyugdíjkorhatár emelésével és az indoklással.
  Szerintem jelenlegi gazdaság helyzetben 5 – 600.000 ft maximumot szabad kifizetni a Nyugdíjasnak,
  a különbözetet a Nagyon alacsony nyugdíjasok felzárkóztatására kellene felhasználni.

 7. Tamás

  Üdv mindenkinek!
  Nem értem.Most vonják a fizumból a nyugdíj alapot,de tegyek félre magamnak különböző társaságoknál,de úgysem érem meg az aktív nyugdíjas kort.Valaki szerintem hülyének néz!
  Tisztelettel:Tamás.

 8. Éva

  Ha én is a parlamentben mereszteném és nem végeznék mellette fizikai munkát akkor persze elképzelhető lenne a 72 éves nyugdíjkorhatár. Az más kérdés, hogy ahogy öregszik az ember egyre több pihenésre van szüksége. Nem véletlenül mondják, hogy a második gyermekkor. Még nem is említettük a korral szaporodó egészségügyi problémákat, hogy most mást ne is említsek mint a rettegett Alzheimer kórt amelyben sok politikus is szenved a döntéshozásban mert egyébként nem várnák el, hogy egy hetven éves ember tartsa el a rejtetteket míg azok jól megélnek a gyerekgyártásból és bűnözésből, segélyből. Na meg az egyre szaporodó családot is saját lábra kell állítani. Ideje lenne ténylegesen tenni valamit azokért akik előteremtik a pénzt a kormánynak a herdálásra. Aki akarja tud olvasni a sorok között.

 9. Manyi

  Aki ezt az épületes tervet kieszelte,annak már most elmentek otthonról!!! A minimálbéres, családos ember ugyan miből tudna megtakarítani idős korára. A statisztika is hazudik, mert ha csak a kis falumat nézem, amíg egy 80 éves meghal, addig előtte elmegy legalább 4-5 olyan ember, aki még a 60-at sem töltötte be!!! Akkor miért is hazudunk az életkor meghosszabbodásáról??? Tehát a munkahelyről egyenes irány a temető! A vezetőink és a sleppje dédunokái is vígan fognak élni anélkül, hogy dolgozniuk kellene, tehát a tömeget hivatalosan akarják kinyírni.

 10. Zoltan szell

  Miért is ne egy népszavazás?(Egy demokráciában alapvetö a nép szavazati joga)Vagy talán demokrácia csak a mesében van?

 11. Kisegér

  Semmi gond a 70-72 éves nyugdijkorhatárral. Ezt simán meg lehetne oldani feladat átszervezéssel.
  A fiatalabbaknál a napi 3*8-as időbeosztással ( 8 óra munka; 8 óra pihenés; 8 óra szórakozás ) el lehet érni, hogy 70-72 évesen is fitt legyen és a tapasztalatait át tudja adni a fiatalabb korosztálynak.

 12. gyuszo56

  Ezt az ötletet nem azok találták ki akik napi 10-12 órában utazással egybe kötve 45 évet ledolgoznak egy építkezésen,postásként járművezetőként,mezőgazdaságba,gyártó soron stb.ezer helyet sorolhatnék.
  Láttak már ezek az agyament emberek burkolót, kőművest,út és hídépítőt,varrónőt,60 évesen mit a saját nagyanyja úgy néznek ki! Aki ezt kitalálja először az édes szüleit küldje 70 éves koráig dolgozni
  aztán javasoljon ilyen elmebeteg dolgot!!!!!
  Aki ma elmegy nyugdíj után dolgozni az a nyomorszintű nyugdíj miatt megy (járókerettel).
  340 eFt az átlag fizetés vezéreink szerint??!!! a szomszédom fizetése 800 eFT az enyém 200 eFt az átlag mennyi?? 500 eFt idióta népség! Hát ezt így számolják!3 millió munkavállaló fizetése 130-150 ezer nettó fél feketén cafetéria meg minden faszság mellett!Birkák vagyunk és kész!

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
 • alapblog Szuperunalmas szuperkedd

  Március 3-ai szuperkedden egyszerre tartják nagyon sok amerikai államban a demokrata előválasztást. Március közepére pedig nagy valószínűséggel eldől, hogy Trump kihívója egy radikálisabb, vagy mérsékelt... The post Szuperunalmas szuperkedd appeared first on alapblog.

 • Lakásfókusz Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.