Emelkedni fog a nyugdíjkorhatár? Megmutattuk a héten!

Emelkedni fog a nyugdíjkorhatár? Megmutattuk a héten!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-06-17 Frissítve: 2021-08-06
 

Pénzügyi döntések a hitelfelvétel után, elszálló nyugdíjkorhatár. Többek között ezekkel a témákkal foglalkoztunk a héten és most egy kis ízelítőt is adunk belőlük. Heti összefoglalónk következik!

Használd nyugdíj-megtakarítás kalkulátorunk, és megtudhatod, mennyivel egészítheted ki a nyugdíjad!

Ezen változtathatsz a hitelfelvétel után

Akkor sem zárultak le előtted a lehetőségek, ha a lakáshitel felvételén már túl vagy, így megéri aktívan keresni, hogy hol lehet változtatni a hitelen. Például ebben az esetben is lehetséges még a saját igényeidnek megfelelően módosítani a hitel paramétereit, vagy éppen a lehetőségekhez mérten megtakarítást is lehet indítani a hitel mellett. Például a lakástakarék állami 30%-os támogatással segíti a lakáshitel előtörlesztését. Emellett a héten részletesen foglalkoztunk a hitelkiváltás kérdéseivel is. Megmutattuk, hogy ez milyen költségekkel jár, és milyen élethelyzetben éri meg igazán.

Emelkedik a nyugdíjkorhatár, mire számíthatunk

A demográfiai folyamatok következében a munkaképes korú népesség rohamos csökkenése várható, míg a nyugdíjasok száma egyre inkább növekedni fog. Márpedig a jelenlegi nyugdíjrendszert az arányok megváltozása rendkívül rosszul érintheti. Az OECD elemzői arra keresték a választ, hogy mire van szükség ahhoz, ha az időskori függőségi rátát stabilizálni akarják. Az jött ki, hogy 2015 és 2050 között itthon közel 7,5 évvel lenne szükséges emelni a nyugdíjkorhatárt, vagyis a mostani 65-ről 72-73 évre. Az elkerülhetetlennek látszó nyugdíjcsökkenés negatív hatását azzal tudjuk részben ellensúlyozni, hogy valamilyen államilag támogatott megtakarítást indítunk el.

Nézd meg kalkulátorunkkal, és megtetted az első lépést az időskori jövedelembiztonságod megteremtése érdekében!

Kérd részletes
eredményeidet email-ben!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Hamarosan elküldjük neked a kalkulációd eredményeit
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Mennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész?
Ft
Bankmonitor
0 Ft
ennyi pénzed lesz
mire nyugdíjba mész
A részletes eredményedet
e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

Szeretnéd megtudni:
  • Hogyan lesz ennyi pénzed nyugdíjas éveidre?
  • Hogy melyik számodra a legmegfelelőbb: nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás vagy NYESZ?
  • Illetve, hogy mennyi állami támogatást kaphatsz?
Bízd magad független szakértőinkre!
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés