Betöltés
loading

Ennyibe kerülnek a legjobb hitelek, ha nem jár neked semmilyen támogatás

Mindenhol a családvédelmi akcióterv lakásvásárlást segítő intézkedéseiről olvasni, ám ezek csak azok számára elérhetőek, akiknek van legalább 2-3 gyermekük, vagy vállalják, hogy meghatározott időn belül utódot nemzenek. De mire számíthatnak azok a fiatalok, akiknek nem lehet, vagy akik nem akarnak gyermeket vállalni, illetve azok az idősebbek, akiknek már felnőttek a gyermekeik? Megnéztük az aktuális lehetőségeiket.

A július 1-től elérhető családtámogatásokról már a Bankmonitor is számos alkalommal írt, így ezeket csak felsorolás szintjén említjük meg, hogy akik érdekeltek, nehogy lemaradjanak az elérhető lehetőségről.

Babaváró hitel –> Minden a Babaváró hitelről
Falusi csok –> Minden infó a Falusi csok-ról
Csok hitel új és használt ingatlanra –> Minden a csok hitelről
Csok támogatás –> Csok lehetőségek

Minden esetben igaz a hitelekre, hogy a lehetőségek körét alapvetően meghatározza az igazolt jövedelem nagysága. Ez jó esetben magyar munkavállalói jövedelmet vagy öregségi nyugdíjat jelent, ezeket a bankok mindegyike elfogadja, de a külföldi munkaviszonyból szerzett jövedelem, a vállalkozói jövedelem (akár a katás is), vagy éppen a készpénzben kapott munkabér is hitelképes lehet bizonyos pénzintézeteknél. Mint ahogy határozott idejű szerződéssel sem hajtják el az embert feltétlenül a bankok, feltéve, hogy legalább egyszer már meghosszabbították azt korábban. Ez utóbbiak kezelése azonban már nagyon bankfüggő, vannak engedékenyebb és szigorúbb pénzintézetek, ezért ilyen esetben érdemes lehet hitelszakértő segítségét kérni, aki ismeri a napi gyakorlatot.

Személyi kölcsön

A személyi kölcsönök esetében a családtámogatások szóba sem jönnek, hiszen ezek jellemzően nem lakáscélú hitelek, bár ha éppen úgy adódik, akár ingatlanvásárlásra vagy felújításra is fordíthatók. Az előbbi akkor lehet például jó megoldás, ha a megvenni kívánt ingatlan kis értékű, és valamilyen okból fedezetként nem vonható be egy jelzáloghitelbe (például azért, mert zárkerti besorolású).

A személyi kölcsönök kamata már jó ideje nagyon alacsony, így végig fix kamattal is kedvező finanszírozási lehetőséget jelent. A Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora szerint például egy 3 millió forintos személyi kölcsön 5 éves futamidővel és végig fix kamattal már 60 000 Ft/hó törlesztővel és 3 571 000 Ft teljes visszafizetéssel elérhető. Ráadásul ez kedvezőbb, mint akár egy éve, mert akkor 62 000 Ft volt a legkedvezőbb törlesztő, és végül 3 700 000 Ft-ot kellett összességében egy ugyanekkora hitelre visszafizetni.

Személyi hitel kalkulátor
Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Ft
Jövedelmem:
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb szabad felhasználású hitelek:
Törlesztő 2020-ban
Teljes visszafizetés
Törlesztő 2021-től
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
  • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Fióki látogatás nélkül igénylem
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

Bérmennyire is kedvező a személyi kölcsönök kamata jelenleg, a gyermek születésével véglegesen kamatmentessé váló Babaváró hitellel nem képes konkurálni. De ha valaki nem tervezi, hogy július 1. után még gyermeket vállal, akkor a Babaváró máris nem olyan jó megoldás, hiszen 5 év után nem csak piaci kamatozásúra (8% körüli kamat) vált a hitel, hanem a teljes igénybe vett állami támogatást is vissza kell fizetni. Mégpedig egy összegben!

Lakáshitel

Fontos leszögezni, hogy a piaci lakáshitel nem képes versenyezni a támogatott csok hitellel, ami végig fix, maximum 3%-os finanszírozást jelent. Ráadásul a csok hitel július 1-től használt lakás vásárlására is fordítható, a felvehető összeg két gyermeknél 10 millió, 3 gyermeknél pedig 15 millió forint. A Bankmonitor Lakáshitel Kalkulátora szerint egy 10 milliós, 20 éves futamidejű és végig fix kamatú csok hitel havi törlesztője jelenleg 55 500 Ft-nál kezdődik, két évtized alatt pedig 3 310 000 Ft-ot kell a felvett tőkén felül kifizetni a pénz használatáért a banknak.

De mit tudnak ehhez képest a legkedvezőbb piaci vagy fogyasztóbarát lakáshitelek? Mi a most legnépszerűbbnek számító 10 éves kamatperiódusú hiteleket vizsgáltuk meg – a kamatperiódus alatt nem változhat a hitel kamata, ezáltal pedig a havi törlesztője sem. Eszerint egy 10 millió Ft-os és 20 éves futamidejű lakáshitel havi törlesztője 62 700 Ft-nál kezdődik, ami azt jelenti, hogy végül 5 165 000 Ft-ot kel a felvett összegen felül visszafizetni a banknak két évtized alatt. Eszerint összességében nagyjából 1,8 millió Ft a különbség teljes visszafizetésben a támogatott hitelhez képest. Az egy évvel ezelőttihez képest ez a hitel is olcsóbb lett valamennyivel, ami havi szinten 1000-1500 Ft megtakarítást jelent.

Az 1,8 millió Ft-os különbség persze csak akkor igaz, ha valaki a piaci hitelből a lehető legkedvezőbbet választja, mert van olyan bank, ahol ugyanekkora hitelnek havi 83 000 Ft (!) a havi törlesztője, amiből a tőkén felül 10 millió Ft plusz visszafizetés jön össze a teljes futamidő alatt. Ez már 6,7 millió Ft-os különbséget jelent a csok hitelhez képest! Ennél jobban valószínűleg semmi nem mutatja meg, hogy miért is olyan fontos a jó hitel kiválasztása. Hiszen, ha már egyszer az állami támogatásra nem vagyunk jogosultak, legalább ne költsünk a szükségesnél többet a hitelünkre.

Lakáshitel kalkulátor
step-1
Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
X Ft hitel Y év futamidőre:
Kategóriánként a legolcsóbbak:

Havi törlesztő

THM
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken!
hitel futamidőre
havi -tól, THM-től.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
  • alapblog Piaci logikák

    2 éves csúcsra erősödött az euró a dollárral szemben. A befektetők valószínűleg az EU-USA növekedési kilátásokban az eddig árazotthoz képest az EU relatív javulását árazzák,... The post Piaci logikák appeared first on alapblog.