Ennyiért lehet most személyi kölcsönt kapni

szerző: Bankmonitor.hu
2015. 10. 12.

Megjelent a jegybank legfrissebb statisztikája, ami szerint 2015 augusztusában a személyi hitelek átlagos teljes hiteldíj-mutatója 20,7%-os szinten maradt. Az átlagos THM annak ellenére nem mutatott érdemi változást, hogy a piacon a 10% körüli hiteldíj mellett kínált akciós ajánlatok mellett a legkedvezőbb akció nélküli ajánlatok hiteldíja is 14-16% között alakul. Nézzük a jegybank statisztikái szerint augusztusban mennyit vettek fel és milyen kondíciókkal jutottak személyi kölcsönhöz az ügyfelek.

Augusztusban is 11 milliárd felett a személyi kölcsön kihelyezés

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) napokban közzétett adatai szerint augusztusban összesen 11.2 milliárd forint személyi kölcsönt vettek fel az ügyfelek. Az év nyolcadik hónapjában kihelyezett összeg 13%-kal meghaladta az egy évvel korábbi 9,97 milliárd forintos értéket, bár 10%-kal elmarad a megelőző hónap 12,48 milliárd forintos értékétől.

Bár a személyi kölcsönök esetén az új kihelyezés bővülése elmarad a lakáshiteleknél (+52%) és a szabad felhasználású jelzáloghiteleknél (+97%) mért éves adatoktól, idén augusztusban 13%-kal több kölcsönt vettek fel az ügyfelek, mint egy évvel korábban. A három nyári hónapban folyósított személyi kölcsönök összértéke pedig meghaladta a 35 milliárd forintot, amire évek óta nem volt példa.

Változatlan szinten a THM

A lakossági forint személyi hitelekre vonatkozó átlagos teljes hiteldíj-mutató az előző hónaphoz képest változatlan, 20,7%-os szinten stagnált. Az átlagos THM annak ellenére nem mutatott érdemi változást, hogy a piacon a 10% körüli hiteldíj mellett kínált akciós ajánlatok mellett a legkedvezőbb akció nélküli ajánlatok hiteldíja is 14-16% között alakul.

Ellenőrizd a legfrissebb személyi kölcsön felhozatalt a Bankmonitor kalkulátorával és válaszd ki a számodra legmegfelelőbb ajánlatot!

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
A megadott adatok alapján eddig ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge 1
havi törlesztő
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
 • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.

Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

További mérséklődést a kamatkörnyezet további csökkenése híján a banki kockázatok enyhülése eredményezhet. A jövedelemarányos törlesztés bevezetésének köszönhetően egyre magasabb az ügyfelek között a megfelelő igazolt jövedelemmel rendelkező adósok száma, ami hosszú távon a késedelmes ügyletek arányának csökkenését, valamint a termék kedvezőbb árazását eredményezheti.

Lassan elbúcsúzhatunk a deviza alapú ügyletektől

A teljes lakossági személyi kölcsön állomány augusztus végén 327 milliárd forintot tett ki, ebből 11,3 milliárd forint (3,46%) devizaalapú, míg 315,7 milliárdnyi (96,54%) forint alapú. A deviza alapú állomány egy hónap alatt közel a tizedével csökkent (az ilyen kölcsönök futamidejéből már nincs túl sok hátra, ráadásul a fennmaradó állományt a jelzáloghitelekhez hasonlóan rövidesen forintosítják).

A teljes állomány ugyanakkor 4,69%-kal emelkedett, ami azt jelenti, hogy ennyivel többet vettek fel az új adósok, mint amennyi tőkét a meglévő ügyfelek visszatörlesztettek.

Ha még többet szeretnél tudni, olvass Bankmonitor szakértői írásokat a személyi kölcsönökről:

Egyre többen igényelnek személyi kölcsönt- interjú

Miért nem mindig a legolcsóbb hitel a legjobb?

Személyi kölcsön: a kamat mellett ezekre is figyelj

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Személyi kölcsön vonatkozásában:

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

Kapcsolódó tartalmak

Blogajánló

 • alapblog

  Független-e a magyar jegybank?

  Természetesen nem az a kérdés, hogy politikailag vagy törvényileg független-e, hiszen ez nem kérdés, hanem az, hogy a nemzetközi folyamatoktól független-e? Erre pedig az az...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.