loading

Ennyit kell fizetned 3 millió forint személyi kölcsönre havonta

Akkor sem mindegy, hogy melyik bank ajánlatát választod, ha “csak” személyi kölcsönt szeretnél igényelni. Az egyes banki ajánlatok között ugyanis óriási különbségek lehetnek. 3 millió forint igénylése esetén akár 680 ezer forintot is spórolhatsz egy jó választással. 

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Sokan személyi kölcsönt választanak, ha hitelre van szükségük. Nem szükséges hozzá ingatlanfedezetet felajánlani, ezért ideális lehet azok számára, akiknek nincs saját lakásuk.

Akkor is a személyi hitel lehet az ideális választás, ha az időtényező lényeges lenne – gyorsan szükség lenne a pénzre -, ugyanis ezt a hitelt 3-5 munkanap alatt elbírálják a bankok, míg egy jelzáloghitel esetében akár 4-6 hét is eltelhet amíg a kölcsönt kifolyósítják.

Sok esetben még bizonyos lakáscélok megvalósításához – például felújítás – is a személyi kölcsönt választják az igénylők. Ezen célokhoz azonban jellemzően már nagyobb összegre van szükség. Márpedig nagyobb összeg esetén még fontosabbá válik megfelelő választás: az egyes bankok hitelajánlatai között ugyanis jelentős eltérések lehetnek.

Mennyi a törlesztőrészlete 3 millió forint személyi kölcsönnek?

Példaként nézzük meg milyen feltételekkel kaphatunk 3 millió forint személyi kölcsönt 7 éves futamidő mellett. A jövedelmünk a példában nettó 300 ezer forint.

A legolcsóbb bankok között nem jelentős az eltérés. (Az UniCredit Bank ajánlatának és a Sberbank kölcsönének törlesztőrészlete között csupán 300 forint az eltérés. Emiatt a teljes visszafizetendő összegben is csupán 30 ezer forint a differencia.)

A 3 legolcsóbb és legdrágább hitelajánlat 3 millió Ft személyi kölcsönre

De például a Budapest Bank személyi kölcsöne – harmadik legolcsóbb ajánlat – és a legdrágább hitelek között már jelentős az eltérés. Összességében 500-600 ezer forinttal kellene többet visszafizetni egy rossz választás miatt.

Mindenki más feltételekkel kap kölcsönt

Ez nem azt jelenti, hogy a bankok egyedileg adnak kamatot az egyes érdeklődőknek. Viszont nem mindenki kaphatja meg ugyanazokat a kedvezményeket. (Nincs elegendő jövedelem, alacsony a hitelösszeg, nem megfelelő  a futamidő…)

Vagyis ténylegesen előfordulhat, hogy egyik ember ugyanattól a banktól teljesen más ajánlatot kapna, mint egy másik. Ráadásul két eltérő élethelyzetben lévő személy egyáltalán nem biztos, hogy ugyanattól a pénzintézettől kapnák a legkedvezőbb ajánlatot. Éppen ezért érdemes mindenkinek megkeresnie a saját élethelyzetének leginkább megfelelő konstrukciót. Ebben segítséget nyújthat a Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátora, amely 12 bank ajánlatát összehasonlítva mutatja meg a legkedvezőbb ajánlatokat.

Szakértői cikkek
Kapcsolódó tartalmak