Betöltés

Ezért nem fogod egy helyen vezetni a lakossági és a vállalkozói számlád!

szerző: Bankmonitor.hu
2015-04-10

„Kisebb forgalmat bonyolító vállalkozással rendelkezem. Érdeklődni szeretnék, hogy érdemes-e egyazon banknál a lakossági és a vállalkozói számlám vezetnem?” – Teljesen érthető felvetés, hiszen ha valamelyik bank egyszer már bevált, akkor miért ne fűznénk szorosabbra a hozzá kapcsolódó szálakat. De valóban jó ötlet ez? Nézzük, mire számíthatunk a bankoktól ilyen esetekben!

Mivel a rendelkezésre álló információk némileg foghíjasak, ezért a kérdés megválaszolásához egy kisebb forgalommal rendelkező vállalkozást és a bankhasználati szokásait tekintve egy teljesen átlagos lakossági ügyfelet hívtunk segítségül. Mindezek fényében az alábbiak szerint alakulnak a havi bankköltségek, ha tehát mind a vállalkozói, mind pedig a lakossági számlát ugyanannál a banknál vezetjük.

Ahogy látjuk, komoly különbségek vannak bank és bank között. Míg a legjobb esetben havi 2.474 Ft-ban kimerülnek a költségek, addig a legrosszabb esetben ez már 7.691 Ft-ba kerül. A különbség több mint 5.000 Ft havonta, éves szinten pedig a 60.000 Ft-ot is meghaladja. Tehát, ha továbbra is ragaszkodunk az eredeti elképzeléshez, akkor különösen körültekintően járjunk el a bankválasztáskor!

Érdemes inkább kombinálni…

Egyetlen kivételtől, a Gránit Banktól eltekintve nem járunk valami jól, ha ugyanahhoz a bankhoz ragaszkodunk. Vessünk csak egy pillantást a legjobbak összesített költségeire és máris kiderül, hogy miért!

Ahogy látjuk a három legjobb kombinációnál a bankszámlák összesített havi fenntartási költsége 3.000 Ft alatt marad, míg az „egybankos” változatban már a második legjobb lehetőségnél is ennél többet kell fizetnünk. Esetünkben átlagosan havi 1.400-1.950 Ft-ot takaríthatunk meg a kombinálással attól függően, hogy a három legjobb közül melyiket választjuk. Megítélésünk szerint már ezért a különbségért érdemes a „kétbankos” változat mellett dönteni.

Neked vajon melyik a jobb megoldás?

Persze a legfontosabb kérdésre a választ csak úgy tudhatod meg, ha saját bankhasználati szokásaid alapján végzed el a kereséseket. Ehhez használd a lakossági és a vállalkozói számlacsomag-keresőnket és pillanatok alatt megtudhatod, hogy jársz a legkedvezőbben!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Lakástakarék: Milyen számlával igazolhatod a lakáscélt?

2016. 09. 25.

Amennyiben valaki a 30%-os állami támogatásból építkezne, fürdőszobát újítana fel, netán egy szaunával lepné meg magát, a megfelelő összegről a megfelelő számlákat kell hozzá bemutatnia a lakástakaréknak. Kinek a nevére,...

Így válhat rémálommá az álom bankszámla

2016. 08. 05.

Napjainkban az egyik legkedveltebb lakossági számlacsomag az Erste Privilégium „L” bankszámla. Teljesen érthető a számlacsomag iránti fokozott érdeklődés, hiszen ha a bank által elvárt 150 ezer Ft a bankszámlára érkezik,...

Diákmunka? Ezekkel a bankszámlákkal jársz a legjobban…

2016. 06. 27.

Diákmunka vállaláskor majdhogynem elkerülhetetlen a bankszámlanyitás. Ha nem szeretnél elcsúszni már rögtön az első banánhéjon, akkor nem tudod le a dolgot annyival, hogy besétálsz az első útba eső bankfiókba. Míg...

A svédek megmutatják, hogyan kell bankot csinálni!

2016. 06. 07.

Nincs elegáns és drága székház a belvárosban. Nincs széleskörű fiókhálózat: az átlagos ügyfél ugyanis mindent elintéz online, mindössze 5 évente egyszer jelenik meg a bankfiókban. Így a korábbi alkalmazottak 65%-a...

Blogajánló

  • alapblog

    A menetrendszerű Brexit-pofon

    Theresa May Brexit tervét ma valószínűleg leszavazza a parlament. Kérdés csak a hány vokssal, 166 fölötti szám az elmúlt évszázad legnagyobb parlamenti veresége volna egy...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.