Betöltés

Ezt kell tudnod év végén a lakástakarékról

szerző: Bankmonitor.hu
2015-12-18

Az év utolsó hónapjában a bejgli mellett a pénzügyi döntések is előkerülhetnek. Ha épp most készülsz lakástakarékot kötni, jó ha tudod, hogy új akció van, amelynek keretében akár 40 000 Ft bónusz jóváírást is kaphatsz! De biztosan ez a legjobb ajánlat? A legfontosabb kérdésekre adunk választ, hogy könnyebben választhasd ki a neked megfelelő lakástakarékot!

Milyen akciók közül lehet válogatni?

Ha ingyenes számlanyitás plusz termék igénylése nélkül, akkor Erste EgyOtthon ajánlat

Továbbra sem kell bankszámlát nyitnod, vagy egyéb banki terméket igényelned ahhoz, hogy ingyen köthess lakástakarékot. Ezzel több tízezer forintot spórolsz meg, és a hozam még mindig 11% feletti! Fontos kiemelnünk, hogy az ingyenes számlanyitás (plusz feltétel nélkül) csak abban az esetben igaz, ha közvetítőn keresztül (esetünkben a Bankmonitoron keresztül) kötöd meg a szerződést!

A kedvezményes számlanyitást több termék esetén is kihasználhatod. Az Aegon KamatFix termék esetében legalább 5 éves szerződést és lakásbiztosítást is kell ezért kötnöd, míg az OTP Start termékcsaládja féláron szerződhető.

Ha év végi bónusz, akkor Fundamenta Triplálzó Bónusz akció

A 2016. február 16-ig megkötött legalább 8 éves, és minimum havi 15 ezer Ft-os megtakarításodra 2 havi betéttel egyező bónusz jóváírást kapsz, így maximum további 40 ezer Ft-tal növelheted a lakásra költhető pénzt. A többi termékkel összehasonlítva fontos kiemelnünk, hogy a 40 ezer Ft-os bónuszhoz átlag feletti számlanyitási díj, 64 ezer Ft-os költség tartozik… 

Ha legmagasabb hozam, akkor OTP Otthon 4 termék

Havi 20 ezer Ft-os befizetés mellett 4 éves szerződésnél 12%-ot meghaladó hozamra tehetsz szert. Ez többek között annak is köszönhető, hogy a számlanyitási díjat nem kell kifizetni, azonban ennek több feltétele is van!

A választásnál érdemes az összképet vizsgálni és a feltételeket is tüzetesen megnézni! Ebben az alábbi kalkulátor segítségedre lesz!

Lakáshitel kalkulátor

Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge 1
havi törlesztő
THM
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Kell-e sietni a szerződéskötéssel év végén?

Mivel semmi köze az adóbevalláshoz, nem kapcsolódik hozzá adó-visszatérítés, így teljesen mindegy, mikor indítod el a lakástakarékodat. Persze minél előbb, annál jobb, de a naptári évtől nem függ az időzítés.

Mikor indul a megtakarítás?

Amikor az első teljes havi betétet + esetleges számlanyitási díjat + egy havi számlavezetési díjat beutaltad. Ha ez decemberben történt, akkor decemberben, ha márciusban teljesíted, akkor márciusban indul és onnan számítják a megtakarítás időszakát.

Utalható-e nagyobb összeg a lakástakarék számlára?

Ezzel óvatosan kell bánni! Az állami támogatás a befizetések 30%-a, de maximum évi 72 ezer Ft lehet. Ez azt jelenti, hogy hiába utalsz egy évnyi megtakarításnál nagyobb összeget a számlára, csak a 240 000 Ft után kapsz állami támogatást.

Mivel az adott megtakarítási évben érkező befizetésekre jár állami támogatás, így az előbbi példánál a következő évben sem kapsz támogatást. Ebből az következik, hogy ha a szerződésed decemberben indult, akkor decemberben utalhatsz maximum 240 000 Ft-ot, és legközelebb csak a következő év decemberében érkezzen rá pénz. Ha mégis többet utalnál, akkor arra a betéti kamatot fogják csak elszámolni, amely jellemzően 0,1-1,5 %.

Címkék:

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

5 ok, ami miatt sokan buknak a lakástakarékon

Ha valaki azon 140 ezer ember közé tartozik, akiknek még éppen sikerült megcsípniük állami támogatással egy vagy több lakás-takarékpénztári szerződést, akkor szerencsésnek érezheti magát! És igaza is van, mert a...

Blogajánló

 • alapblog

  Élet a www.szallas.hu után

  A Szallas.hu oldal alapítói, Dorcsinecz József és Varga Zoltán új szolgáltatást indítottak, Pepita.hu néven. Beszélgetésünkben azt szerettem volna megtudni, hogy egy első üzletében nagyon sikeres vállalkozók képesek lehetnek-e megismételni a...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.