Betöltés

Fejenként 367 ezer Ft-ot nem kérünk a banktól!

szerző: Bankmonitor.hu
2016-07-06

Hét és fél év telt el a történelem egyik legsúlyosabb pénzügyi válságának kitörését követően. Érdekes tanulságokat vonhatunk le, ha megvizsgáljuk a magyar lakosság reakcióit nemzetközi összehasonlításban. Először leestünk a ló egyik oldalán (túlzott eladósodás devizában és az ezt követő hatalmas fájdalmak), majd mára átcsúsztunk a ló túl oldalára, hiszen minden egyes magyar lakosnak 367 ezer Ft-tal nagyobb hitellel kellene rendelkezni ahhoz, hogy a közép-európai átlagot elérje a hitelállomány.

Az elmúlt hét évben sokat változott a világ. Uralkodóvá vált a hihetetlenül alacsony kamatszint, mely a legtöbb országban a hitelfelvételi kedvet is meghozta. Magyarország erősen szerencsétlen pozícióban csúszott bele a válságba: a lakosság hitelállományának több, mint 70%-a deviza alapú (főként svájci frank) volt, így Európában az egyik legnagyobb terhet a korábbi magyar hitelfelvevők voltak kénytelenek elviselni. A közelmúlt, így olyan mély nyomokat hagyott, hogy teljes más pályára állt a magyar hitelfelvétel, mint az európai országokban.

20160706hitel1Amennyiben kizárólag a szűkebb közép-európai régióra koncentrálunk, még nagyobb meglepetésekkel találkozhatunk. A magyar hitelállomány 26%-os visszaesésével szemben a Visegrádi Négyek és Szlovénia lakosai átlagosan 52%-kal növelték a hitelállományukat. Fontos kiemelni, hogy Magyarországot kivéve minden országban nőtt a lakosság hitelfelvételi kedve. Hazánkban mindkét nagy hitelkategória a lakáshitel és a személyi kölcsön állománya érdemben csökkent.

20160706hitel2A teljesség kedvéért elengedhetetlen a hitelállomány relatív szintjének, azaz a megtakarításokhoz viszonyított arányának (eladósodottság) vizsgálata. Ebből még bőven következhetne, hogy a hazai lakosság eladósodottsága a hitelállomány csökkenése ellenére kiugróan a magas. Azonban a számok mást mutatnak.

A vizsgált közép-európai országok közül Magyarországon a legalacsonyabb a lakosság eladósodottsága: minden magyar lakos 367 ezer Ft hitelt felvehetne ahhoz, hogy elérjük a régió átlagát. A hitelfelvétel ilyen szintű elmaradása már nem véletlen fáj a hazai gazdaságirányításnak sem: a visszaeső hitelállomány ugyanis negatív hatással van a GDP növekedésre.

20160706hitel3A Bankmonitor.hu az éves teljes lakossági jövedelem tükrében is megvizsgálta a hitelállományt. A hitelt ugyanis a lakosság döntő része jövedelemből törleszti. Az alábbi grafikonon jól látszik, hogy a jövedelem arányéban is hazánkban a legkisebb a lakosság hitelállománya, az egy éves teljes jövedelem mintegy 80%-a.

20160706hitel4Az elmúlt másfél évben pozitív jelek kezdtek körvonalazódni a lakáshitel piacon. Az ingatlanárak újból beinduló látványos emelkedésével a hitelfelvételi kedv is némi pozitív elmozdulást mutatott. A lakáshitel kamatok a jelenlegi 4%-os szintnél már vélhetően nem fognak érdemben lejjebb mozdulni, így várhatóan itt körvonalazódhat először érdemi növekedés.

Amennyiben a hitelpiac aktuális kínálatát át szeretnéd tekinteni, használd a részletes lakáshitel kalkulátorunkat, vagy az alábbi gyors betekintést adó egyszerűsített kalkulátort:

Lakáshitel kalkulátor

Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge 1
havi törlesztő
THM
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

30 Hozzászólás

 1. Gatyakorc

  Gondolom a bankoknak hiányzik a kihelyezett hitel után befolyó kamat.Azt kívánom nekik,hogy még évekig ne tudjanak rendesen hitelt kihelyezni,mert nagyon szemét dolgot műveltek.Becsapták az embereket,és igaz ezt nagyon tagadják,de normális országokban ezért el kellett volna engedni a hitelek jelentős részét.(Izland) Igaz lehet csődbe is ment volna néhány,de az nem ez miatt,hanem a hibásan kihelyezett hiteleik miatt.

 2. gabóca

  A bankok eljátszották a HITELÜKET,+ még kitalálták az ún. BÁR listát is alapesetben a maguk megnyugtatására és kockázatmentességére. Csak hát van az úgy, hogy vissza nyal a fagyi. Én meg a kormányok helyében hagynám bedőlni az összest, mert csak a profitot látják mindenben. Előbb utóbb észhez térnének a kockázathoz képesti kamat tekintetében is és utána bizonyára meg is mozdulna piacuk. Most viszont konszolidálják azokat, akik eljátszották az emberek bizalmát. Így viszont ez egy végeláthatatlan körív és nem ösztönzi őket semmilyen változtatásra, hiszen így is úgy is a pénzüknél maradnak.

 3. Szné

  igaz de tovább is lehet ragozni,mert ha megfelelő fizetéseket kapna a dolgozó nép vagy rendes nyugdíjat, amiből tudna törleszteni………….

 4. Dinkainka

  Mocskos tolvajok a politikusok, akik eladósították az országot, összejátszva a bankárokkal! Normális ember nem vesz fel hitelt, mert tanult a devizahitelesek kárából!

 5. Biff Tannen

  A magyar ember nehezen felejt. Ez a pofátlan, kapzsi, uzsora és törvénytelen deviza hitelek kihelyezése miatt van, ami az ország egy jelentős részét arra kényszerítette, hogy elhagyja az országot amiben élt, a másik aki maradt, gyakorlatilag mindenét elvesztette. Ezek után nem csak az én, de az egész ország jelentős része dönt úgy, hogy banktól hitelt az életben többet nem vesz fel! Egyszer volt budán kutyavásár, öreg vagyok már bohócnak, hogy szóba álljak még egyszer egy bankkal hitel ügyben. Ez még generációkon át ott fog élni az emberekben, rengetegen csalódtak a bankokban és ez a bizalom végleg elszállt.

 6. dani

  -ha nincs kihelyezhető hitel, nem fejlődnek a vállalatok sem
  -nem a bankok csapták be az embereket, hanem a szabályozás lehetővé tette azt a fajta hitel kihelyezést
  -nagy hulyeseg a hitelek elengedése; ki tanul belőle? a lakosság biztos nem, mert ugyis megmentik majd, ez megint felelőtlenség lenne

 7. bankmonitor.hu

  Kedves Hozzászólók!
  A vélemények tökéletesen alátámasztják a fenti statisztikákat. Ahogyan jeleztük az írásunkban: a legnagyobb veszteségeket talán a magyar lakosság szenvedte el a pénzügyi válságban a devizahitelek extra magas aránya miatt. Ennek bekövetkezése azonban nem egyetlen szereplő hibája: hibázott a bank, hibázott a szabályozó/felügyelet és hibázott a lakosság is… A válságban természetesen romlott a bankokkal szembeni bizalom, melyre válaszul szinte az egész világon a szabályozásban jelentős változások következtek be.

  Egy dolog egészen biztos (mert a történelem ezt már többször bizonyította): a hitelezés is ugyanúgy ciklikus, mint az élet legtöbb területe. Szárnyalás, válság, hanyatlás, normalizálódás… és új előről.

  A hitel a gazdaság és a fejlődés elengedhetetlen része: lásd pl. Széchenyi István Hitel, Világ, Stádium című művét, mely lassan 200 éve jelent meg.

  Az életnek nagyon kevés olyan területe van, ahol az ész nélküli cselekedetek nem bosszulják meg magukat. A hitel is ilyen. Ha ész nélkül nyúlunk hozzá, akkor káros. Ha ésszel, akkor segíti az életünket. A gyógyszerek többsége megöl, ha ész nélkül beveszünk 200 szemet…

 8. kukabulvar

  Mi a fenére vegyen fel hitel a magyar polgárok többsége? Éhbérre? Akinek van, az meg azért nem vesz fel…
  Majd ha egyszer normális hitelfeltételek lesznek ebben az országban és ezek betartására kényszerítik a bankokat (normális, fix részletek, a törlesztőrészletekben arányosan már az első alkalomtól a kamat és tőketörlesztés, az ügyfél részéről is azonnali hatályú felmondási lehetőség időarányos kamatokkal stb.), akkor talán érdemes lesz.

 9. bizakodó

  Az én fiam csekély 12 milliót bukott ezen a deviza mizérián,de meg fogadta soha soha többé hitel!

 10. Kovács Béla

  Nekem úgy rémlik , a bankadót és a tranzakciós adót NEM a bankok találták ki ! Nálunk miért is csak / nemzeti/ bankok , hitelintézetek dőltek be ? Matolcsy gazdaságpolitikája tuti , hogy jó ?

 11. Sajnos a politikai-gazdasági helyzet túlságosan kiszámíthatatlan itthon sok-sok éve ahhoz, hogy a magyar ember arra alapozni merjen. Vennél fel hitelt… Ha legalább sejtésem lenne, mi lesz három év múlva.

 12. Anikó

  Ha jól emlékszem az első devizahiteleket az első Orbán-kormány idején kezdték boldog-boldogtalannak kínálni…
  Jól tükrözik a fenti hozzászólások az ország pénzügyi műveltségét. A pénzügyi alapokat már az általános iskolában tanítani kellene, mondjuk a hittan helyett!!!
  Akik a legkevésbé tehetnek az egész devizahitel-problémáról, azok pont a bankok és a bankárok.
  Vegyük tudomásul a bank profitorientált!!! pénzügyi intézmény. Nem szociális intézmény!!!
  PROFIT=NYERESÉG
  Ugyanakkor mindig a hatályos törvényeknek és jogszabályoknak megfelelően kell működnie, amit a felügyeleti szervnek kell ellenőriznie mindenkor!

 13. Zoltán

  A magyar dolgozók többsége minimálbéren van bejelentve, ha be van egyáltalán. Arra kb semmit nem adnak. Hiába kap zsebbe többet. A másik, hogy ilyen bérek mellett fel sem mernék venni én sem sok milliót húsz-huszonöt évre. Max 10 hónap és 200000ft össz hitel.

 14. lolek

  Anikó,ha te nem bankár vagy,akkor elgurult a gyógyszered ha ilyeneket írsz.miről nem tehetnek a bankok?? arról hogy tudatosan átverték a hitel felvevőket,és kölcsön helyet befektetést kínáltak,úgy hogy erről mélyen hallgattak.mert milyen kölcsön az,ahol mondjuk 7 év tisztességes fizetés után,az alap tőke többszöröse a felvett összegnek?ez nem kölcsön,ez tőzsdei játék!ehhez a mindenkori kormányok is erősen statisztáltak,mert még most is az összes ilyen hitel jogszabály ellenes,úgy hogy nem győzik módosítani a törvényeket.

 15. Ispán Zoltán

  Az osztrák bankok sokkal rugalmasabbak és korrektebbek mint a hazaiak. A legfontosabb feltétel az ingatlanfedezet, ezután rövid idő alatt megköthető a szerződés. Egyszeri kezelési költséget számolnak fel, ami 1-2, néhol 3 százalék, s azután már csak a meghatározott kamatot kell fizetni (ami szintén kedvezőbb mint Magyarországon). Saját értékbecslőjük van, így ez sem kerül pluszköltségbe. A futamidő alatt bármikor visszafizethetjük a hitelt, nem jár érte büntetés. Ausztriában szinte az összes határ-menti bank várja a magyar ügyfeleket, sok helyen beszélnek is magyarul. Így közvetítőre sincs szükség.

 16. apalord

  Még mindig nyögik az emberek a “svájci”hiteleket, csak most már forintban.Az átváltással ki járt jó? Főleg a kormány és a bankok. A gazdagoknak megcsinálták az átváltást 180Ft-ban, a kisembereknek meg majd 280 Ft-ban. És még tapsolni kell mindenkinek, hogy milyen rendesek voltak. (Szem .példa. Autó hitel: A tőke még 950 ezer Ft volt valutában, átváltották, a tőke másfél millió lett!!) Teljes összejátszás az emberek feje felett, és persze, mintha a mi érdekünkben történne….Most megint 10 ezrek kerülnek utcára..aki nem tudta fizetni a svájci frank hitelét , az nem fogja tudni most sem….De ez jó a gazdagoknak, lehet ingatlanokat fillérekért felvásárolni, kialakulhat a gazdag lakástulajdonos réteg, akik majd kiadhatják bérbe a rászorultaknak csillagászati összegekért….

 17. pmksz

  Mindenki hibás rajtam kívül. Mocskos a kormány, mocskos a bank, mocskos az összes miniszter, bankár, csak én voltam okos, mikor ezeket a devizahiteleket kínálták, én rögtön felvettem. ÉSZ NÉLKÜL !!!! Azután mikor kiderült, hogy hülye voltam, mindenkit mocskosnak tituláltam, és ez megy azóta is. Igaz, drága okos magyar barátaim ? Hát csak így tovább. Ami pedig a politikai megnyilvánulásokat illeti, az iskola elsősorban nem a pénzügyi felkészítés helye, talán anyuka meg apuka is hozzájárulhat a gyerek ismereteihez, feltéve ha nem ad neki naponta ezer forintokat, hogy arra költheti, amire akarja, azután pedig a kettes bizonyítványért nem veszek neki rögtön autót. Bár ez a nagyszülőkre is vonatkozhat.

 18. HolgerDanske

  Szerintem nem jól emlékszel, mert nagyjából a 2004-2008 as időszakban vették fel a legtöbb ilyen jellegű hitelt – bár simán elképzelhető, hogy az első ilyen hiteleket valóban az első Orbán-kormány idején helyezték ki.
  Nem is ebben van a dolog jelentősége. Azt írod, hogy a pénzügyi ismereteket már az általános iskolában oktatni kellene – teljesen igaz, bár szerintem nem a hittan, hanem mondjuk az életviteli ismeretek helyett. Akkor esetleg már a lurkók rájönnének arra, hogy apa-anya pénzét ha nem simán elköltik, hanem befektetik (megtakarítanak és befektetnek), akkor már eleve diákhitelre sem biztos, hogy szükségük volna, de lehet, hogy 40-50 évesen már a befektetéseik hozamából nyugdíjba is mehetnének.
  Az a nagyobb gáz, hogy a bankok a szinte kockázatmentes hitelkihelyezéseikből elképesztő nyereséget nyúznak le a tudatlanságról, míg egy kis képzettséggel már akár a szülők is megalapozhatnák a gyermekeik jövőjét befektetésekkel.
  Nem vagyok bankpárti. Eléggé elfogadhatatlannak tűnik egy átlagember számára az, hogy ha beteszek a bankba 100 Ft-ot, lesz belőle nettó 2-3 Ft nyereségem, miközben a bank ugyanerre a 100 Ft-ra hivatkozva kihelyezhet 10x akkora hitelállományt, amiből a hozama majdnem annyi, mint amennyit én betettem hozzá, mint hitelező.
  Szóval akárhogy csűrjük-csavarjuk: ha nagyobb hitelállományt akarnak, akkor először is szerezzék vissza az emberek bizalmát, majd ezt követően próbálják meg a tisztességes hasznot megcélozni, ami egy tudatlan polgár számára is elfogadható. Ha pedig ebben nem versenyképesek, akkor dobják be a törülközőt, vagy adják el a részvényeiket.

 19. HolgerDanske

  Amúgy a cikk címe frappánsabban az is lehetne, hogy fejenként nagyjából 140e Ft-ot hiába kunyerálnak tőlünk a bankok. 😀

 20. Epü

  Üdv! Az embereknek még fáj a devizahitel. A Forintosítás sok családot anyagilag megsemmisített, padlóra küldött. Az elszegényedés is jelentősen hozzájárul a hitelképtelenséghez.

 21. Dani

  Nem tudok mit tenni,sajnos mèg van 17 èv ès tudatosan olcsó házat vettem ès igy is 57000 a törlesztő.

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Dani! Érdemes lenne megnézni, hogy le tudja-e cserélni a mostani hitelét egy kedvezőbbre.

 22. Milk

  240 ezret buktam másfél év alatt 1,4 millás autóhitelen, akkor amikor a frank 150 forint volt.
  A trabim sajna kiment alólam, th kényszerhelyzet volt a deviza hitel.
  Nem volt könnyű rájönni hogy mindez miből adódót, de pl. középárfolyamon vettem és eladásin számolták a végtörlesztést és a kamatokat is, sőt a fizetés napján a legrosszabb árat számolták fel. Csak 80 ezer volt a számlabecsukás 2 hónap minimálbér ára volt akkor.(2007 -ben)
  Amit a bankok műveltek a lakossággal az egyszerűen minősíthetetlen. Nem értem hogy az
  állam is hogy engedhette mindezt)
  Vagyis feledhetetlen történet mindez, így azóta sem vettem fel hitelt és a jövőben sem fogok.
  A gyerekeimet is lebeszélem a hitelről.

 23. zsapa1940

  A hármak bandája:
  1. Közgazdászok:
  akik mindent megjósolnak, de semmi nem jön be belőle, és akkor:
  — mindent meg tudnak MAGYARÁZNI,
  — de semmit nem tudnak MEGOLDANI.
  2. Pénzügyesek:
  a közgazdászok “elit” csapata, akik csak ahhoz értenek:
  — hogy mindent szarrá értéktelenítenek,
  — aztán bagóért lenyúlnak, lehetőleg ingyen,
  — NEM LÉTEZŐ, VIRTUÁLIS pénzhegyet csinálnak
  — a virtuális szar pénzükből SZEDNEK VALÓS KAMATOT
  — tönkre tettek 7 mrd Földlakót, nálunk 4,5 milla létmínium alattit.
  3. Jogász banda:
  A világ leggazemberebb parazitái, akik
  — törvényalkotással adják a lovat maguk és a fosztogatók alá,
  — JOGSZOLGÁLTATÁST nyújtanak PÉNZSZAG MENTÉN
  (Arany János: Fülemüle;
  Jobbról üt: nekem fütyöl, Balról üt: s nekem fütyöl.)
  — Már rég nem Ali Kodzsát játszanak az Ezeregyéjszaka meséiből.

 24. zsapa1940

  A BAR, alias KHR listát, úgy ahogy van EL KELL PUSZTÍTANI.
  Amikor volt SZÁMALK-s kollégáim mondták,
  hogy ők csinálják a Bankközi Adósnyilvántartó Rendszert,
  már akkor az volt a véleményem, hogy BUMERÁNG LESZ,
  mindenképpen KONTRAPRODUKTÍV.
  A végén a bankárok SENKINEK NEM TUDNAK KÖLCSÖNÖZNI,
  (kivéve, ha trükkökkel tojnak betartani a szabályokat)
  mert AKINEK KÉNE, AZ A LISTÁN LESZ, a többinek meg NEM KELL.

 25. Kovács János

  Soha többet bankhitel!!!

 26. Kovács János

  Az összes bankot felszámolni és kilépni az EU-ból, amit egy idióta vezet!
  Elég volt a monetáris uralomból!
  Elpusztítani az összes bankot és pénzváltót! Élősködő, parazita banda! Aztán folytassuk a sort a végrehajtókkal!
  Amikor ezek mind meg lesznek, utána küldöm a sorban utánuk következők listáját!

  Szabadságot minden Magyarnak!

 27. Malwyn

  A normális ember nem csak hitelt nem vesz fel, de megtakarítását sem helyezi a bankokba, mert arra csak ráfizet. Egy konkrét példa: OTP-s valuta-számlán elhelyezett 1.1110 ,-€ hat hónap alatt kamatozott 0,78€ -t (cca. 250,-Ft), a számlavezetési díj 6*79,- =474,-Ft, ja és ha fel akarom venni ezt az összeget, a bank 10,-€ jutalékkal díjazza saját magát. Na hát ez az igazi rablás.

 28. Zádori Miklós

  A gyógyszer ha egyet beveszel megöl. A devizás hitel ugyanúgy megöl, nem lehet kifizetni. Ráadásul ha a Brókernet nevű szemétláda társulat húzott be a hitelbe akkor már az első körben levettek legalább két millióval/ Aviva biztosító, befektetések Sanghai kötvény Indiai kötvények, ez mind lehúzás volt./.

 29. Kovács Ferenc

  Kedves Barátaim!
  Ja és nem “kedves” Bankár urak!

  Azzal a svájci Frank bulival “betettetek” a népnek nem kicsit!
  Most visszakapjátok, mert megmutatjuk nektek, hogy “fehér ember nem felejt”!
  Annak idején amikor belemásztam a svájci Frank hitelbe, akkor az autókereskedő azt mondta hogy forint hitelre nem kapja meg az autót, de ha belemegy a svájci Frank hitelbe, akkor a Bank azt “gondolkodás nélkül” megadja!
  Így húztak minket csőbe a kereskedők, meg a bankárok!
  Mindegy, kimásztunk belőle!
  De azt kívánom nekik, hogy költsék gyógyszerre!!!
  Viszont én, mint vállalkozó futár, nem igazán szeretnék hitel felvenni, csak ha tényleg elkerülhetetlen!
  A készpénzes fuvarjaim 10 %-át félre teszem minden nap, egyfajta alapot képezve a következő autómra!
  Nem fogom az autómat 5-6 évente lecserélni!
  Inkább szervizeltetem az autómat lelkiismeretesen a baráti autószerelő haveromnál (jutányos áron), és 12-15 évig használom, és csak utána cserélem le!
  Szóval bankárok rövid távon megszívattatok bennünket, de hosszú távon (15-30 év) a cumi vissza száll rátok!
  A gyűlöletem nagy része a tiétek!

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó figyelmeztetést kaptak a lakáshitelesek

2019. 01. 17.

Hitelezési szempontból megszólalt a riasztócsengő a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnökének egy konferencián elhangzó mondatai után. Az ezzel kapcsolatos hírek a laza monetáris politika végéről, monetáris szigorításról szólnak, de ha...

siker

Nincs most ennél olcsóbb lakáshitel a piacon

2019. 01. 16.

Akár 2,45%-os THM-mel is hozzá lehet jutni lakáshitelhez, persze változó kamatozás mellett. Ez azt jelenti, hogy nagyon olcsón adják a bankok a forrást, hiszen az átlagos infláció 2018-ban például 2,8%...

Blogajánló

 • alapblog

  Élet a www.szallas.hu után

  A Szallas.hu oldal alapítói, Dorcsinecz József és Varga Zoltán új szolgáltatást indítottak, Pepita.hu néven. Beszélgetésünkben azt szerettem volna megtudni, hogy egy első üzletében nagyon sikeres vállalkozók képesek lehetnek-e megismételni a...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.