Betöltés

Garantált 10% feletti hozam rendszeres megtakarítással!

szerző: Bankmonitor.hu
2014-07-30

A lakástakarék mára olyannyira közismert, hogy a bankszámlával rendelkezők körében száz ügyfélből mindössze öt nem ismeri a konstrukciót. Széleskörű felhasználhatóságára való tekintettel egyáltalán nem meglepő, nem beszélve arról, hogy a havi megtakarítással rendelkezők számára továbbra is a legjobb ajánlat 10% feletti hozamával.

A bankszámlával rendelkező magyar felnőttek 95 százaléka hallott már a lakástakarék termékről – derül ki az OTP Lakástakarék felmérésből. A megkérdezettek 85 százaléka már a termék leírása alapján azt válaszolta, hogy ismeri a konstrukciót, míg 10 százalék a név hallatán válaszolta, hogy van tudomása a lakástakarékról. Mindössze a válaszadók 5 százaléka nem hallott eddig a
30 százalékos állami támogatással bíró lakáscélú megtakarítási és finanszírozási lehetőségről.

A felmérésből az is kiderül, hogy igen magas a megkérdezettek körében a szerződéskötési hajlandóság (több mint 60%, ebből 20 százalék jelenleg is vagy korábbi lakástakarék ügyfél). Növekvő érdeklődésről számol be az OTP Lakástakarék is, ugyanis az idei évben 60 százalékkal bővült a szerződéskötések száma a tavalyi hasonló időszakhoz képest, az új szerződéses állományunk pedig megduplázódott. Mindezeknek köszönhetően minden korábbinál magasabb szintre, 1000 milliárd forintra nőtt június végén az élő szerződéses állomány. A cég tapasztalatai szerint pedig egyre hosszabb időtávon és egyre többet takarékoskodnak a magyarok, az elmúlt hónapokban folyamatosan nőtt az ügyfelek érdeklődése a termék iránt.

A két éven át tartó jegybanki alapkamat csökkentési sorozat eredményeként a legtöbb megtakarító napjainkra úgy vélekedik, hogy „lehetetlen értelmezhető kamatot elérni”. Arról azonban hajlamosak vagyunk megfeledkezni, hogy igazi értéknövekedésre kizárólag az infláció feletti hozam révén számíthatunk,
ebben pedig kiemelkedően jól teljesít a lakástakarék. Mindezek fényében talán egyáltalán nem meglepő a konstrukció iránti felfokozott érdeklődés.

Szeretnéd tudni, melyik lakástakarék-pénztárnak a legjobb a hozama, melyikkel mennyit fordíthatsz álmaid otthonára? Keresd meg kalkulátorunk segítségével!

Lakástakarék kalkulátor

Figyelem! A lakástakarék törvénymódosítás következtében nem tudunk több lakástakarék érdeklődést fogadni!
Bankmonitor


Miért legyen lakástakarékod?

Az elérhető hozam fényében nem kérdéses, de a teljesség igénye nélkül nézzük, mennyi mindenre használható fel az összegyűlt megtakarítás a lakásvásárláson, vagy a lakáscélú kölcsön elő-, végtörlesztésén kívül!

Bútor (beépített):

 • gardrób
 • galéria
 • konyhabútor
 • polcrendszerek

Fürdőszoba:

 • hidromasszázs
 • falra szerelhető szappantartó, akasztók
 • kád

Konyha:

 • beépített mosogatógép
 • főzőlap
 • beépített lávaköves sütő

Lakástextíliák, szőnyegek:

 • karnis
 • szalagfüggöny
 • padlószőnyeg

Egyéb berendezések:

 • antenna cseréje
 • cserépkályha
 • kandalló
 • napelem (tetőre)
 • riasztó

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Címkék:

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

A legjobb fogyasztóbarát lakáshitelek magukért beszélnek!

2018. 10. 11.

A fogyasztóbarát lakáshitelek egyre népszerűbbek, és az új lakáshitel felvételek egyre nagyobb hányadát teszik ki. Ezért megnéztük, hogy 20 évre történő hitelfelvételhez a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek közül melyiket lehet érdemes...

Mekkora hitel érhető el lakástakarékkal?

Megvizsgáltuk, melyik lakástakaréknál mennyi hitelt mekkora költséggel kaphatsz. Tudtad, hogy 4 éves LTP mellé akár 1,9 millió Ft lakáshitelt is kaphatsz már 4,48%-os THM-mel? És nem csalás, nem ámítás, a...

Blogajánló

 • alapblog

  Dollár le, arany fel

  Kína nagyhatalmi érdekekből stabil világpénzzé akarja tenni a jüant, hozzájárulva a dollár trónfosztásához. Az amerikai fizetőeszköznek áll ugyan egyelőre a világ, de már nem sokáig....

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.