Betöltés

Ha 5 év alatt törleszted a hitelt, jó hírünk van!

szerző: Singer Zoltán
2018-07-23

Egyik olvasónk érdeklődött lakáshitel lehetőségeiről. Külföldön dolgozik 6 éve, de magyar lakcíme van. 17 millió forint értékű lakásokat nézegetett, körülbelül 13 millió forint önerővel rendelkezik, amiből 1 milliót megtartana az illetékre és az egyéb felmerülő költségekre. 5 évre 5 millió forint fix kamatozású hitelt szeretne felvenni, amit akár korábban is visszafizetne. Szakértőnk a következőkben megadja a kérdésére a választ.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a lakáshitel kalkulátorunk.

Az érdeklődő tájékozott lehetett, mert tudatában volt annak, hogy a futamidő lejárata előtti végtörlesztéssel a kamatfizetésen spórol, és azzal is tisztában volt, hogy a végig fix kamatozás a futamidő alatt biztonságot jelent. A hitelfelvétel szempontjából fontos, hogy van magyar lakcíme, és az is, hogy megfelelő mértékű önerővel rendelkezik. A jövőre és a felmerülő költségekre gondolva, nem minden pénzét költené el a vásárlásra, hanem inkább egy kicsit több hitelt venne fel. Ha korábban végtörleszt (bármiből), akkor a kamatköltségeken még többet spórolhat.

Mit ad ki a kalkulátorunk számára legjobb ajánlatként? A lakás vételára legyen 17 millió forint. A felhasznált önerő 12 millió, míg a lakáscélú jelzáloghitel összege 5 millió forint. A futamidő 5 év, fix 5 éves kamatperiódus mellett. Ezzel a futamidő alatt végig hasonló törlesztőre számíthat akkor is, ha közben nem tud semmit sem előtörleszteni. Nem lenne értelme rövidebb kamatperiódust választania, mert a fix 5 éves a legoptimálisabb választás.

Lakáshitel kalkulátor

Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge 1
havi törlesztő
THM
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

A legkedvezőbb ajánlatot (K&H) havi 90 713 forint törlesztő-részlettől kaphatjuk a fenti adatok alapján, ami egyben fogyasztóbarát lakáshitel is. A teljes hiteldíj mutató 3,86%. A teljes visszafizetendő összeg a futamidő alatt 5 495 318 forint abban az esetben, ha nem történik előtörlesztés. Mivel fogyasztóbarát lakáshitelről van szó, ezért lakástakarékból ingyenes az előtörlesztés, más forrásból viszont az 5 év alatt nem. A kamat évi 3,39%, míg havi 666 forintos számlavezetés mellett a kedvezményekkel együtt az induló költség 61 545 forint.

A sorban következő két bank ajánlata 91 483 forint (MKB) és 92 421 forint (Raiffeisen) havi törlesztő, ez 4,12%-os és 4,23%-os THM-et, valamint 5 527 704 forint és 5 545 287 forint teljes visszafizetendőt jelent. Az MKB hitele nem fogyasztóbarát, míg a Raiffeisené fogyasztóbarát. A második bank évi 3,70%-os kamattal adja a hitelt, mely havi 435 forint számlavezetési költséggel és 61 545 forint induló költséggel érhető el, melyből 48 945 forint visszatérítésre kerül. Az elő- és végtörlesztés díja 1,5%. A harmadik bank ajánlata évi 4,15%-os kamat, ingyenes számlavezetéssel az induló költség 48 945 forint, melyből később 40 000 forintot visszakapunk. Az elő- és végtörlesztési díj 1%, lakástakarékból ingyenes.

A fentiekből világosan látszik, hogy az érdeklődő kicsit több, mint 90 000 forintos havi törlesztővel tudna hitelt felvenni, melyhez egy banknál további kamatkedvezmény nélkül 4%-os teljes hiteldíj mutató alatt jutna hozzá. Kétségtelenül a legolcsóbb ajánlatot érdemes megfontolnia. Érdemes figyelembe vennie, hogy a számlavezetés és a hitelfelvétel költsége melyik pénzintézetnél a legkedvezőbb.

Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés. Egyedi kedvezmények, melyek csak a Bankmonitornál érhetőek el.

Szeretném igénybe venni
a Bankmonitor segítségét Lakástakarék vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

5 Hozzászólás

 1. Tóth Lászlóné

  Tisztelt Bankmonitor!
  Használt lakás vásárlása előtt állunk.A lakás ára 38 millió; 6 millió hitelre lenne szükségünk; A hitelt a lányom fizetné ; Havi 80 ill max. 100 e Ft törlesztés lenne megfelelő;
  Olyan hitel kellene ahol lakástakarékból 2019 évben ill. 2021 évben előtörlesztés lehetséges;
  Segítségüket kérjük a hitel kiválasztásához ;
  Köszönöm:Tóth Lászlóné

  1. Sándorfi Balázs

   Kedves Tóth Lászlóné!
   Az Ön által felvetett igényre több megoldási lehetőség is rendelkezésre áll. Kérjük, hogy adjon le egy érdeklődést a következő linken és kollégánk teljeskörű segítséget nyújt: link to bankmonitor.hu vagy írjon egy e-mailt a telefonszámával a bankmonitor [kukac] bankmonitor.hu email címre

 2. Zsolt

  Komolyan ezek a legjobb ajánlatok? Hát igen a 30 bank, fogyasztóbarát meg minden hangzatos szépségek. Így vezetjük félre a kedves népet.
  Találjanak kérem egy olyan konstrukciót, amelyiknél 5 milliót kap az ügyfél, és 5 milliót fizet vissza. Közlöm, hogy van!!! De valószínűleg az nem fogyasztóbarát. Viszont nem árt, ha tud róla. Egyetértünk?

  1. Lidi

   Kedves Zsolt!
   Hol van ilyen?
   Engem érdekelne..

   1. Sándorfi Balázs

    Kérjük, hogy elérhetőségével írjon egy e-mailt a bankmonitor kukac bankmonitor.hu e-mail címre és kollégáink keresni fogják

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Legyél észnél! Váltsd ki a hiteleid!

Nem marad elég pénzed a hónap végére a hiteleid törlesztése után? Úgy érzed, gúzsba köt a tartozásod? Szeretnél levegőhöz jutni? Hiteleid mellett több pénzt szeretnél beosztani havonta? Ez a cikk...

Lakáshitel: ha nem megy gyorsan, csináld lassan!

2018. 08. 14.

A lakásárak az utóbbi 5 évben hatalmas növekedésen mentek keresztül, aminek köszönhetően az önerőnk az ingatlanok árának egyre kisebb részét teheti ki, és ezzel párhuzamosan nagyobb összegű lakáshitelre van szükség...

Lakástakarék megoldások, ha versenyt futsz az idővel

2018. 08. 13.

Sokszor előfordul, hogy a lakástakarékunk futamidejének vége nincs összhangban a felhasználás időpontjával. Akár hamarabb, akár később szeretnénk elkölteni a pénzt, mindkét esetre van megoldás. Egy 6 éves futamidejű lakástakarék példáján...

Blogajánló

 • alapblog

  Allah meghallotta Erdogant    

  Azután, hogy az elmúlt napokban növekedett a politikai feszültség, és elmérgesedett a kereskedelmi háború az Amerikai Egyesült Államok és NATO szövetségese Törökország között, rohamos gyengülésbe...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.