Hírdetés

Hogyan igazolhatjuk a terhességet Babaváró hitelnél?

szerző: |
Frissítve:
 

Babaváró hitelnél már a terhesség alatt is megigényelhető a kamatmentesség, tartozáselengedés. Amennyiben a kölcsön igénylésekor már várandós a hölgy, akkor kérhetjük a 3 éves törlesztés szüneteltetést a hitel folyósításakor is. A terhességet a várandósgondozási könyv mellett külön orvosi igazolással is leigazolhatjuk. Június 13-tól azonban kiemelten fontos figyelni a határidőkre, ezzel számos kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunk.

A Babaváró hitel egy maximum 10 millió forint összegű, szabad célú támogatott hitel. A konstrukcióhoz kamatmentesség kapcsolódik, ha a futamidő első 5 évében születik gyermekünk, ráadásul a második gyermek érkezésekor a tartozásunk 30%-át, míg a harmadik baba születésekor a teljes tartozást elengedik.

Számos feltételt kell teljesítenünk ahhoz, hogy ezt a kedvezményes hitelt megigényelhessük. A kormány június 13-tól több ponton lazított az igénylési feltételeken, ezzel is segítve a gyermekvállalás előtt álló fiatal párokat. Mi most a terhesség leigazolásával kapcsolatos elvárásokat szedtük össze.

Hírdetés

Hírdetés

Mivel igazolható a terhesség Babaváró hitelnél? 

Ki minősül gyermeknek a Babaváró hitelhez kapcsolódó támogatások szempontjából? Fontos, hogy a hiteligénylés előtt született gyermekeink után nem jár kamattámogatás, tartozáselengedés. A konstrukció szempontjából csak a Babaváró futamideje alatt született gyermekek számítanak, de azt ki kell emelni, hogy nem csak a saját, vér szerinti gyermekeink után kaphatunk támogatást.

Ők minősülnek gyermeknek a Babaváró hitel szempontjából:

 • A kölcsön futamideje alatt született vér szerinti gyermek;
 • a 2019.07.01 után született és a hitel futamideje alatt örökbefogadott gyermek;
 • az a baba aki elérte a 12. hetes magzati kort.

Vagyis már a terhesség alatt – ha a baba betöltötte a 12 hetes magzati kort – kérhetjük a kamatmentességet, vagy éppen a tartozáselengedést. Fontos kérdés lehet azonban, hogy mivel is igazolható le a terhesség.

Az egyik lehetőség, hogy a várandósgondozási könyvet nyújtjuk be a bank felé, ezzel igazolva a terhességet. Emellett külön orvosi igazolással is alátámaszthatjuk a várandósságot. Június 13-tól erre külön elvárásokat találhatunk a vonatkozó kormányrendeletben. Ennek megfelelően szükséges az orvosnak kitöltetni az igazolást.

Mivel igazolhatjuk a terhességet Babaváró hitelnél?

Mire szükséges figyelni az igazolásokkal kapcsolatban?

A várandósgondozási könyvnél kiemelten fontos, hogy szerepeljen rajta a szülés várható dátuma. Ebből állapítható meg, hogy a terhesség hányadik hetében járunk, betöltötte-e a baba 12 hetes magzati kort. Szükséges rá orvosi pecsét és aláírás is, enélkül nem fogják elfogadni a könyvet a bankok. Mindenképpen érdemes előre megnézni ezen szempontok alapján is a könyvet, ha ezek hiányoznak, akkor a bank hiánypótlást írhat elő, ami időigényes lehet.

Ezek mellett június 13-tól azt is megnézik a bankok – amennyiben a hiteligényléssel egy időben szeretnénk igazolni a terhességet -, hogy mikor volt az utolsó bejegyzés a kis könyvben. Elvárás ugyanis, hogy az utolsó bejegyzésnek az időpontja nem lehet 15 napnál régebbi, mint a hitelkérelem beadásának dátuma. Ha külön igazolást hozunk, akkor azt legfeljebb 15 nappal a kérelem beadása előtt állíthatták ki.

Ez azt jelenti, hogy figyelnünk kell arra, hogy mikor voltunk orvosnál a kérelem beadása előtt. Természetesen ezt is ellenőrizni tudjuk a várandósgondozási könyben.

Amennyiben Babaváró hitelt szeretnél igényelni, akkor a Bankmonitor Babaváró Hitel Kalkulátorával ellenőrizni tudod a jogosultságodat. A kalkulátor már a június 13-ai változtatásoknak megfelelően mutatja meg az eredményt.

Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Ha 2022. májusáig igényled, akkor akár 130 ezer forint jóváírást
kaphatsz a hitel mellé.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
 • folyósítás akár 3 nap alatt
 • nincs felesleges banki találkozó -
  Csak szerződéskötésre kell bemenned
 • ügyintézés otthonról -
  Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Pénzügyeim felületen
 • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
 • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
 • Mekkora lesz a havi törlesztés?
 • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsítsd fel igénylésed!
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Hírdetés