Betöltés

Hogyan juthatsz ingyen állami lakástámogatáshoz?

szerző: Bankmonitor.hu
2014-07-17

A lakástakarék szerződések egyetlen érdemi költsége a számlanyitási díj. Többek között ez is jelentősen befolyásolja a döntést a szerződés megkötésekor, ami nem is csoda! Hiszen akár 80 000 Ft-ra is rúghat a díj, ha a lehető leghosszabb, havi 20 000 Ft-os szerződést kötjük. Nem mellesleg az elején költségként kifizetett összeg az elérhető maximális hozamunkat is csorbítja, ezért is célszerű az akciókat szemügyre venni. Szerencsére, most is bővelkedhetünk bennük!

Alap esetben ennyibe kerül egy szerződés elindítása

A lakástakarék szerződéskötésének díja a szerződéses összeg (= összes saját megtakarítás + betéti kamat + állami támogatás + felvehető lakáskölcsön) 1%-a. A szerződéses összeget értelemszerűen befolyásolja, hogy havonta milyen összeget, és milyen hosszú ideig szeretnénk félre tenni. Minél magasabb összegű és minél hosszabb megtakarítást választunk, annál nagyobb összegre tehetünk szert a szerződés lejáratakor. Ennek következtében pedig a kezdeti költség is ebben az esetben a legmagasabb, átlagosan 74 000 Ft.

Nem csak költség, de a hozamot is befolyásolja

A számlanyitásért 70-80 ezer forintot nem szívesen fizetünk ki, attól függetlenül, hogy a havi 20 000 Ft-os megtakarítás nem okoz problémát. Ebből kifolyólag, valamint a magasabb hozam érdekében a legrövidebb 4 éves megtakarítást választásával mérsékelhetjük a költségeinket. Ha még akciót is ki tudunk használni, akár 14% fölé tornászható a megtakarításunk teljesítménye. A számlanyitásért fizetendő díj hatással van minderre, a 4 éves, havi 20 000 Ft-os szerződések esetén 1,34%-os különbség mutatkozik az elérhető hozamokban.

akciosebkm20140717

Mit kérnek az akciós számlanyitásért cserébe?

A 4 szolgáltató közül 3 esetében a kezdeti költséget vagy részben, vagy teljes egészében elengedik bizonyos feltételek teljesítése esetén. Ezek többnyire az adott szolgáltatónál lévő valamilyen termék igénybevételét, meglétét jelentik, azon túlmenően, hogy a szerződések idő előtt többek között nem szüntethetők meg, nem módosíthatók alacsonyabb összegűre, nem ruházhatóak át másra és folyamatosan kell fizetni. De lássuk részletesen!

Az
OTP Hozam plusz termékeinél bankszámla/bankkártya/hitelkártya igénylése vagy megléte esetén a számlanyitási díj felétől mentesülünk. Szintén ezen szolgáltató, azaz az
OTP Hitel plusz szerződések esetén a fenti feltételek egyike teljesítendő, továbbá 48 hónapos hűségvállalás szükséges, amely esetében a teljes díjat elengedik. Az
Erste Klasszik Hitel és
Erste Klasszik Plusz megtakarítások esetében szintén 100%-os számlanyitási díj akciót érvényesíthetünk, ha meghatározott típusú Erste bankszámlával rendelkezünk, vagy meghatározott összegű jövedelem jóváírást teljesítünk szintén az Erste-nél lévő bankszámlánkra. Ezen kívül a befizetéseknek is erről a számláról kell történniük. Az
Aegon Kamat Fix termékek vonatkozásában fél áron nyithatunk lakástakarékot, amennyiben az Aegon-nál rendelkezünk meghatározott díjú lakásbiztosítással, amelyet rendszeresen, elmaradás nélkül fizetünk.

Van-e kedvezmény, ha a Bankmonitoron keresztül kötsz szerződést?

Örömmel jelentjük, hogy igen! Az
Erste Bónusz Hitel termékei esetén még csak adott termékkel sem kell rendelkezni. Ha a Bankmonitoron keresztül igényled a szerződést, illetve hozzájárulsz, hogy az Erste kollégái más ajánlatokkal is megkeressenek, ingyen nyithatod meg a lakástakarék szerződést. Ezzel akár 76 000 Ft-os is megspórolhatsz, amely akciót 2014. 07. 31-ig használhatsz ki. 
Ha szeretnél segítséget kérni a legjobb termék kiválasztásához, töltsd ki az alábbi adatlapot és visszahívunk!

Lakástakarék kalkulátor

Figyelem! A lakástakarék törvénymódosítás következtében nem tudunk több lakástakarék érdeklődést fogadni!
Bankmonitor


Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

5 ok, ami miatt sokan buknak a lakástakarékon

Ha valaki azon 140 ezer ember közé tartozik, akiknek még éppen sikerült megcsípniük állami támogatással egy vagy több lakás-takarékpénztári szerződést, akkor szerencsésnek érezheti magát! És igaza is van, mert a...

Blogajánló

  • alapblog

    Élet a www.szallas.hu után

    A Szallas.hu oldal alapítói, Dorcsinecz József és Varga Zoltán új szolgáltatást indítottak, Pepita.hu néven. Beszélgetésünkben azt szerettem volna megtudni, hogy egy első üzletében nagyon sikeres vállalkozók képesek lehetnek-e megismételni a...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.