Betöltés

Így lehet 2 évig ingyenes a bankszámlád!

szerző: Nagy Ildikó
2017-09-28

Aki kíváncsi arra, hogy hol és hogyan lehet bankszámlát vezetni úgy, hogy 2 évig megtérüljenek a bankköltségek, annak érdemes ezt elolvasnia!

Ma már szinte lehetetlen teljesen díj-, és tranzakciós illetékmentes bankszámlát találni, mégis van mód arra, hogy a bankoláshoz kapcsolódó költségek hosszabb-rövidebb időszakra megtérüljenek. Erre jók az olyan akciók, amelyek keretében egy egyébként is kedvező feltételekkel elérhető és fenntartható bankszámlára pénzbeli jóváírás is jár a számlanyitáskor.

Így egy-egy ajánlatból még ki lehet hozni úgy a maximumot, hogy akár teljesen díjmentes legyen a számlavezetés egy, vagy akár két évig is.

5 ezret is kaphatsz a banktól, ha számlát nyitsz

Több banknál is fut jelenleg olyan akció, amellyel pénzbeli kedvezményben részesülhetnek a számlát nyitó ügyfelek. Népszerű gyakorlat a bankok körében, hogy ajánlás keretében lehet valaki jogosult az egyszeri jóváírásra, azaz ha az egyik ügyfél viszi a másikat, mindkettő pénzt kap a számlájára.

De rábukkanhatsz egyedi akcióra is, mint amilyen jelenleg a Bankmonitor ügyfeleinek járó 5 000 Ft-os jóváírás. A CIB ECO számlacsomagot nyitók részesülhetnek ebben a kedvezményben, amennyiben nálunk igényelnek ilyen bankszámlát 2017 év végéig. A pénzt a számlanyitást követő hónapban írja jóvá a bank, amely fedezi a bankkártya éves díját is, sőt az alábbi példa esetén az első 2 éves teljes bankkártya és bankszámlaköltséget!

Hogyan lesz 2 évig ingyenes a számla?

Végy legalább egy minimálbérnek megfelelő (jelenleg 84 788 Ft) bankszámlára érkező összeget, két készpénzfelvételt, két netbanki utalást, vagy csoportos beszedést, SMS helyett ingyenes okostértesítéseket a tranzakciókról, és az akció keretében megnyitott CIB ECO bankszámla esetén a költségek 2 évre megtérülnek!

Mivel mindenkinek eltérő számlahasználati szokásai vannak, érdemes személyre szabott bankszámla kalkulációt végezni. A havi bankköltség ugyanis nem csak a számlavezetési díjból áll. Erre jönnek az utalások, beszedések díja, amelyet befolyásol azok száma, és összege, a bankkártya éves vagy havi díja, a díjmentes készpénzfelvételen felüli ATM tranzakciók díja, valamint az SMS szolgáltatás havi és üzenetenkénti költsége.

Ha ezek összege a havi ezer forintot meghaladja, érdemes körülnézni a piacon, mert ennél kedvezőbbet is lehet találni még akkor is, ha éppen nincs akció. A fenti példa esetében a 10 legolcsóbb bankszámlát (részletes táblázat a cikk végén) alapul véve havi 500 Ft-ért vezethetünk kontót, az egyes ajánlatokat vizsgálva pedig 0 és 1 000 Ft közötti havi fenntartási költség mellett kínálnak a bankok folyószámlát.

A költségek minimalizálása érdekében pedig nem árt felülvizsgálni a saját bankolási szokásokat sem, mert a rossz bankszámla és a rossz szokások párosítása évente tízezrekkel rövidíthet meg. Hogy egy konkrét esetet említsünk, találkoztunk olyan érdeklődővel, aki évi 34 ezer forintot fizetett ki bankszámla költségekre, miközben a szokásai alapján elérhető legolcsóbb ajánlat évi 6 ezer forintba kerül.

Amennyiben nincs időd ezzel foglalkozni, vagy távol állnak tőled a banki ügyintéznivalók, küldd be nekünk egy számlakivonatodat, és kiszámoljuk Neked, melyik bankszámlával járhatsz a legjobban!

 

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Rossz helyre tetted a pénzedet? Ki védhet meg?

2019. 01. 04.

Kis Hazánkban már sokszor előfordult, hogy a befektetők simliseknek és csalóknak adták a pénzüket. Mégis mit tehetsz, ha ez Veled is megtörténik? Ki mentheti meg a pénzedet? Mi jelenthet számodra...

dollár

Csökkent a tranzakciós illeték mértéke!

2019. 01. 03.

Az országgyűlés 2019 elejétől csökkentette a tranzakciós illeték mértékét. Mostantól a 20 ezer forint alatti átutalásokra a lakossági számlák esetén nem kell megfizetnünk a 0,3%-os tranzakciós illetéket. Ennek ellenére mégis...

Blogajánló

  • alapblog

    A menetrendszerű Brexit-pofon

    Theresa May Brexit tervét ma valószínűleg leszavazza a parlament. Kérdés csak a hány vokssal, 166 fölötti szám az elmúlt évszázad legnagyobb parlamenti veresége volna egy...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.