Két mozijegy árát megspórolnád a számlavezetésen? – Tedd ezt a mobiloddal!

2017. 09. 19. szerző: bankmonitor.hu

Az átlagos jövedelem esetén elérhető 10 legolcsóbb bankszámla között is éves szinten 14 ezer forint a különbség. Ezek közül 4 esetében tovább faraghatók a fenntartási költségek, amennyiben megszabadulunk a hagyományos SMS szolgáltatástól, és helyette okostelefonra kérjük az üzenteket.

A bankszámla költségeken belül a legfajsúlyosabb az SMS szolgáltatás díja a bankkártya éves díja mellett. Hogy a fenntartási költségek csökkentése érdekében a bankkártyáról mondjunk le, az elképzelhetetlen, de SMS-ek nélkül még csak-csak meg lehet lenni.

Persze fontos biztonsági funkciót töltenek be, hisz nemcsak a számlára érkező fizetésről, vagy a lakásbiztosításról levonásáról kérhetünk értesítést, hanem minden egyes bankkártyás tranzakcióról is. Így ha illetéktelen kezekbe kerülne a kártyánk, azonnal tudni fogunk róla, és intézkedhetünk a letiltásáról.

Ma már több banknál is megoldható, hogy a hagyományos SMS szolgáltatást lecseréljük, és helyette az okostelefonunkra letöltött banki mobilalkalmazáson keresztül kérjük az értesítéseket. Fontos azonban, hogy az azonnali értesítésekhez a telefonon aktív internet kapcsolat is szükséges.

A hagyományos SMS-ek díja az alábbi számlák esetén 17-35 Ft/db, és a szolgáltatásnak fix havi díja is lehet, amely további 100-349 Ft. Az úgynevezett „okos értesítésekkel” azonban ezt megspórolhatjuk, mivel jelenleg mindenhol ingyenes a szolgáltatás, azaz sem havi, sem értesítésenkénti díja nincs.

(a teljes top 10-es bankszámla lista, és az egyedi Bankmonitor akció  a cikk végén)

Ha a fenti példával ellentétben napi egyszer vásárolunk a bankkártyánkkal, amelyről SMS értesítéseket is kérünk, akkor csupán ennek a szolgáltatásnak a havi díja az 1 000 Ft-ot is meghaladhatja. Amennyiben valamiért nem tudunk áttérni a mobilalkalmazásra, akkor érdemes lehet átvizsgálni, mely tranzakciókról kérünk SMS-t.

Adhatunk meg összeghatárt, amely alatt nem kérünk értesítést, illetve a számlára beérkező összegekről le is mondhatjuk, ha netbankon keresztül meg tudjuk nézni az egyenleget. Ezzel a pár módosítással már több ezer forintot lehet spórolni éves szinten!

A banki mobilalkalmazásokkal egyébként még számos egyéb funkciót is használhatunk, tulajdonképpen teljes körűen kezelhetjük a számlánkat a bankfiókban történő személyes megjelenés vagy telefonos ügyintézés nélkül. Állíthatjuk a bankkártyás limitet, megnézhetjük a számlatörténetet, és természetesen átutalási tranzakciókat is végezhetünk, amelyek jellemzően ezen a csatornán szintén olcsóbban teljesülnek.

Hogy kinek melyik bankszámla a legoptimálisabb és legolcsóbb, azt legegyszerűbben egy pár havi számlakivonat szokásai alapján lehet felmérni. Mivel az első év általában akciós – elengedik a bankkártya díjat, vagy bizonyos tranzakciók olcsóbbak –, így az első két év költsége alapján érdemes dönteni.

Szintén az első év költségeit csökkenti, ha a számlanyitást követően a bank egyszeri pénzbeli jóváírást ad az akciókeretében. Ilyen ajánlat jelenleg a CIB ECO bankszámla, amely esetén kizárólag a Bankmonitor ügyfelei részesülnek 5 000 forintos jóváírásban!

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

2 Hozzászólás

 1. Babos Barnabás

   Tisztelt Cím!
  Kitöltetem a szakértő segítségét kérem, de ha kérdést írok be akkor nem küldi el hibának jelöli. Ha ez nem működik rendesen akkor a többi dolog, hogy fog működni? Ezeket a kérdéseket szeretem volna feltenni, ami itt szerepel.
  A kérdésem a következő nem rendelkezem lakcímmel, úgy is lehet nyitni vagy sem? Valamint mivel rehabilitációs ellátást kapok az csak 62000 Ft? Az is érdekelne ha lehetséges a nyitás akkor ez a folyamat mennyi idő alatt zajlik le, és nekem kell mindent intézni? Mivel mindenféle kifizetést elektronikusan intézek.
  Üdvözlettel Babos Barnabás

  2017.10.04.04:05

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Barnabás,
   Lakcím nélkül sajnos nem fog tudni számlát nyitni. A számlanyitás letudható pár óra alatt egy bankfiókban, de mivel azt írja, jelenleg is elektronikusan intézi a számláit, arra következtetünk, hogy most is vezet számlát és esetleg a bankváltás érdekli. A bankváltás folyamata optimális esetben két hétig tart, és mindent a két bank intéz az ügyfél helyett.
   A rehabilitációs ellátással kapcsolatos kérdését kérjük, pontosítsa!

   2017.10.04.09:39

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

Kapcsolódó tartalmak

Újabb bank oszt pénzt az ügyfeleinek!

2018. 05. 17.

5-15 ezer forint közötti összeg ütheti a markát annak, aki a megfelelő időben, a megfelelő helyen nyit új bankszámlát. A talált pénznek azonban számos feltétele lehet. Nézd meg aktuális bankszámla...

A legolcsóbb bankszámlák egy helyen!

2018. 05. 09.

Tudod, hogy mennyi pénzt költesz havonta bankolásra? Nagyon fontos, hogy ezt a kérdést tisztázd, hiszen, ha a tapasztalatainkból indulunk ki, könnyen lehet, hogy több ezer forint is megspórolhatsz egy kedvezőbb...

A párnacihánál biztosabb helyet is találhatsz a pénzednek!

2018. 04. 26.

Az alacsony kamatok következtében sokan döntenek úgy, hogy a bankszámlájukon hagyják a felhasználatlan pénzösszegeket, vagy éppen készpénzben tartják azt. Ennek nyilvánvalóan megvannak a biztonsági kockázatai, ráadásul nem feledkezhetünk meg a...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.