Betöltés

Így takarítottunk meg több mint fél milliót egy cégnek

szerző: Bankmonitor.hu
2015-11-12

Egy 3-4 vállalkozást magába tömörítő, összesen 250 millió Ft-os éves nettó árbevétellel rendelkező kisebb cégcsoport fordult nemrégiben segítségért a Bankmonitor csapatához. A megkeresés célja roppant egyszerű: amennyiben mód van rá, csökkentsük a cégcsoport bankköltségeit. Természetesen segítettünk, amely eredményeként 25%-kal kevesebbet kell áldozni bankszámla fenntartási költségekre a jövőben. Mutatjuk, hogyan érhető ez el!

Annak ellenére, hogy weboldalunkon megtalálhatóak a bankok céges bankszámla ajánlatai, némileg bonyolódik az ideális számlavezető bank felkutatása, amikor több vállalkozásból álló kisebb cégcsoport számára keressük az optimális megoldást. Hasonló helyzetben találta magát legutóbbi érdeklődőnk is.

Dióhéjban a legfontosabbak. Adott egy kisebb cégcsoport, amely négy eltérő méretű vállalkozást tömörít magába. A cégek összesen 250 m Ft-os éves nettó árbevétellel rendelkeznek, 200-30-10-10 millió Ft-os bontásban. A bankszámlákon a beérkező és kimenő átutalásokon kívül jellemzően nem történik egyéb mozgás.

Alapvetően tehát nincs nehéz dolgunk. Miután azonosítottuk a cégcsoport bankhasználati szokásait és pontosítottuk a banki szolgáltatásokkal kapcsolatos prioritásait, elvégeztük a standard banki ajánlatok összehasonlítását.

Már a standard ajánlatokkal is komoly megtakarítás érhető el

Csupán a bankok standard ajánlataiból történő megfelelő választás 450 ezer Ft éves költségcsökkentési potenciállal kecsegtetett az aktuális számlavezetőhöz képest. A dolog igazi pikantériája, hogy a forgalom túlnyomó részét bonyolító cégnél még bankon belül is találtunk jobb alternatívát, mint az aktuálisan igénybe vett számlacsomag. A különbség pedig cseppet sem elenyésző. Egy egyszerű számlacsomag módosítás eredményeként is már több mint havi 20 ezer Ft megtakarítás lett volna elérhető.

A finomhangolás eredménye…

Természetesesen itt még nem álltunk meg. Főként, hogy tapasztalataink alapján jellemzően további érdemi megtakarítást eredményez, ha a megbízó által preferált bankoktól a cég(ek)re szabott egyedi ajánlatot kérünk be. Ennek megfelelően a kiválasztott három bankkal megkezdtük az egyeztetéseket.

…további 100 ezer Ft-os költségelőny az egyedi ajánlatokban

Mivel ügyfelünk jelen esetben nem támasztott egyedi, különleges igényeket az új számlavezetővel szemben, így ebben a szakaszban kizárólag a bankszámla fenntartási költségek csökkentésére kellett fókuszálnunk. Az egyedi ajánlatok kiértékelését követően úgy véltük, hogy a kapott ajánlatokban akad még némi mozgástér, ezért elindult a következő egyeztetési kör. Természetesen itt arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyire hajlandó, ha egyáltalán hajlandó, az adott bank további engedményt adni a cégcsoport számára a legkritikusabb költségtételek vonatkozásában? Nos, háromból kettőnél sikerrel jártunk. Így két esetben az egyedi ajánlat korrigálásával (pl.: számlavezetési, bankkártya, átutalási díj elengedése, csökkentése révén) további 7-8 százalékos megtakarítás vált elérhetővé a cégcsoport számára.

A teljes folyamat eredményeként a korábbi havi 190 ezer Ft-os havi bankszámla fenntartási költséget 144 ezer Ft-ra csökkentettük, amivel összességében 552 ezer Ft-os éves költségmegtakarítást ér el a vállalatcsoport. A lehetőség pedig bárki számára adott…

Miért éri meg a szolgáltatást igénybe venni?

  • Mi minden nap banki költségekkel foglalkozunk, így pontosan látjuk az elérhető előnyöket
  • Olyan költségtartalékot is feltárunk, melyet egy átlagos cég egyszerűen nem vesz észre
  • Professzionális a folyamat, megszervezzük és levezetjük a banki egyeztetéseket (és stabilan érezhető, hogy a bankok a legjobb áraikat adják, ha egy szakértő irányítja a folyamatot)
  • A mi díjunk annak függvényében mozog, hogy mekkora költségmegtakarítást értünk el a cég számára (minden egyes forint, ami kifizetésre kerül a Bankmonitornak, többszörös, biztos megtérüléssel rendelkezik)

Szeretnél faragni a bankköltségeiden, vagy éppen olcsóbb finanszírozást keresel cégednek? Töltsd ki az alábbi adatlapot és felvesszük Veled a kapcsolatot!

Bankmonitor

Tudd meg kaphat-e hitelt vállalkozásod!

Tovább a kalkulátorhoz

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Lakástakarék: Milyen számlával igazolhatod a lakáscélt?

2016. 09. 25.

Amennyiben valaki a 30%-os állami támogatásból építkezne, fürdőszobát újítana fel, netán egy szaunával lepné meg magát, a megfelelő összegről a megfelelő számlákat kell hozzá bemutatnia a lakástakaréknak. Kinek a nevére,...

Így válhat rémálommá az álom bankszámla

2016. 08. 05.

Napjainkban az egyik legkedveltebb lakossági számlacsomag az Erste Privilégium „L” bankszámla. Teljesen érthető a számlacsomag iránti fokozott érdeklődés, hiszen ha a bank által elvárt 150 ezer Ft a bankszámlára érkezik,...

Diákmunka? Ezekkel a bankszámlákkal jársz a legjobban…

2016. 06. 27.

Diákmunka vállaláskor majdhogynem elkerülhetetlen a bankszámlanyitás. Ha nem szeretnél elcsúszni már rögtön az első banánhéjon, akkor nem tudod le a dolgot annyival, hogy besétálsz az első útba eső bankfiókba. Míg...

A svédek megmutatják, hogyan kell bankot csinálni!

2016. 06. 07.

Nincs elegáns és drága székház a belvárosban. Nincs széleskörű fiókhálózat: az átlagos ügyfél ugyanis mindent elintéz online, mindössze 5 évente egyszer jelenik meg a bankfiókban. Így a korábbi alkalmazottak 65%-a...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.