Betöltés

Ingyenes bankszámlát szeretnél? Mutatjuk a legegyszerűbb megoldást

szerző: Bankmonitor
2016-11-16

Egyre többször találkozhatunk mostanság az első hallásra igen vonzónak tűnő 0 forintos bankszámla ajánlatokkal. Azonban még az ingyenesnek mondott számlák esetében is felmerülhetnek költségek, amelyekre érdemes figyelnünk, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés minket.  Bár ha szemfülesek vagyunk, akkor még most is lecsaphatunk egy valójában ingyenes számlára.

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: IGAZI 0 Ft-os bankszámla tranzakciós díj mentesen. Ha pedig szeretnéd látni az összes bankszámlát, kattints ide!

Mítosz vagy valóság az ingyenes bankszámla?

A metrón utazva, vagy akár a tv előtt ülve banki ajánlatok tömkelege ér el minket, amelyek időnként költségmentes bankolással kecsegtetnek, de legalábbis nagyon alacsony költségeket helyeznek kilátásba. Nagyon vonzónak is hangzik, hogy a bank ingyenesen vezesse a számlánkat, hiszen ez éves szinten akár 10 ezer forintunkat is felemésztheti. Minket is lázba hozott a 0 forintos számla kérdése, így utána is jártunk mire számíthatunk, ha a lehető legkedvezményesebb számlára vadászunk a bankok kínálatában.

A banki ajánlatokat megvizsgálva kristálytisztán látszik, hogy a számlavezetésért a legjobb számlacsomagok esetében tényleg nem számítanak fel költséget a bankok, ráadásul a nyitást követő egy évben a legtöbb bank még a bankkártya díjától is megkímél minket. Viszont az ördög már a részletekben rejlik: az ingyenesnek tűnő számlák esetében sokszor olyan egyéb tételek merülnek fel, melyek a havi költségeinket jelentősen megdobják. Ezen díjak köre igen változatos lehet, de a legtöbbször például az utalás díja, vagy a sokszor igen tetemes költséget kitevő SMS szolgáltatás jelenik meg.

Ha a legolcsóbb bankszálmákra vagy kíváncsi használd bankszámla kalkulátorunk!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

SMS nélkül a teljesen ingyenes számla is elérhető

Általánosságban elmondható, hogy az emberek túlságosan ragaszkodnak a bankszámlájukhoz, pedig régi bankszámláik már sokszor a legdrágábbak közé tartoznak, ami megfontolandóvá teszi a számlaváltást. A bankok által felszámított költségek persze nagymértékben eltérnek egymástól, de a szolgáltatások mennyiségében és minőségében is nagy a különbség, éppen ezért érdemes nézelődni a bankok ajánlatai között.

Az összehasonlításhoz a Bankmonitor bankszámla kalkulátorát használtuk, ahol egy átlagos ember bankszámla használatát feltételezve állítottuk be a paramétereket. Így havi 150 ezer forintos beérkező jövedelemmel, havi 2 darab 15 ezer forintos netbanki utalással, és havi 5 darab összesen 40 ezer forint értékű bankkártyás vásárlással számoltunk.

Nem is csoda, hogy az Erste Privilégium „L” bankszámla nagy népszerűségre tett szert az utóbbi időszakban, hiszen az SMS díjak figyelembevételével is kiemelkedik a bankszámlák közül. Az első évben az SMS díjakat is beleszámítva mindösszesen havi 112 forintba, míg a második évtől a bankkártya díja miatt 332 forintba kerül a számla. A Gránit Digitális számlacsomagja is kifejezetten kedvező feltételeket nyújt, ráadásul itt SMS szolgáltatással nem is kell számolni, hiszen az iSMS szolgáltatást netbankon vagy mobilbankon keresztül is elérjük. A CIB ECO is képviselteti magát a legolcsóbb számlák között mivel mindösszesen havi 274 forintunkba kerül az első évben, míg a második évtől 596 forintba. Ugyanakkor az SMS költségek kiváltására az ECO számlacsomag esetében is van lehetőség ha a mobilalkalmazáson keresztül elérhető az okos értesítés funkciót választjuk.

Így azt lehet mondani, hogy az SMS szolgáltatás akár perdöntő is lehet abban, hogy mennyit fizetünk a számlacsomagunkért. Az Erste Privilégium „L” ez esetben már valóban ingyenes az első évben, viszont a második évtől a bankkártya díjat még így sem ússzuk meg. A CIB ECO számlája is jóval kedvezőbbé válik az SMS értesítők nélkül, 274 forint helyett, mindösszesen 40 forintot kell fizetnünk, a második  évtől itt is bankkártyánk díja miatt drágul meg a számla.

Ergo, ha képesek vagyunk kompromisszumokat kötni, és lemondunk az SMS szolgáltatásról, akkor korlátozott ideig még valójában nulla forint mellett bankolhatunk az Erste speciális csomagjában. Az SMS-t általánosságban biztonsági elemként használjuk, de a mai világban már számos funkció szolgálja a mi védelmünket. Például, ha gyakran vagyunk net közelében és mobilbanki alkalmazásunk is van, akkor ugyanúgy nyomon tudjuk követni a tranzakcióinkat SMS nélkül is.

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

1 Hozzászólás

 1. Bodrogi Gyula

  Ha nem életbe vágóan fontos, ne köss bankszámla szerződést, mert a kedvezmény csak mézes madzag.
  Kizárólag a bankok érdekét szolgálja. Egy indok, hogy kihúzzák a pénzt a zsebedből.

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Hol érdemes megvenni a Magyar Állampapír Pluszt?

2019. 06. 26.

Az új lakossági állampapír jó befektetési lehetőség mindenkinek, aki relatív alacsony kockázat mellett szeretne jó hozamot elérni, de nem mindegy hol vásároljuk meg a kötvényt. Ugyan számos fogalmazónál elérhető a...

Blogajánló

 • alapblog

  Ez vajon a Jupiter?

  A mintázat és a szín alapján akár erre is gondolhatunk, de természetesen itt is a Holdat látjuk. Méghozzá a kelő Holdat, nagyjából fél órával a...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.