Betöltés

Ingyenes vállalkozói számla az OTP-nél (X)

szerző: Bankmonitor.hu
2013-11-18

Nincs kedvezményesebb bankszámla ajánlat, mint az ingyenes. Melyik bank meri bevállalni, hogy egy évig ingyenes számlavezetés mellett lehet kipróbálni a szolgáltatásait? Az, amelyik pontosan ismeri a vállalkozások bankokkal szembeni elvárásait, és termékeit, tanácsadói hálózatát ennek megfelelően fejlesztette. Nyisson számlát az év végéig az OTP Businessnél és egy évig próbálja ki ingyen a bank vállalkozásokra szabott szolgáltatásait.

Egyre fontosabbá válik a kis- és középvállalkozások számára a költséghatékony működés, melynek nem elhanyagolható eleme a banki szolgáltatásokért fizetett díjak minél alacsonyabb szintre történő szorítása. A pénzügyi tranzakciós illeték január 1-jei bevezetésével, illetve mértékének augusztus 1-jei megemelésével jelentősen nőttek a bankszámlaköltségek, ami a milliós tételben pénzt felvevő és átutaló vállalkozások számára különösen nagy terhet jelent. Ez is jelzi, hogy a jelenlegi környezetben felértékelődik a tudatos bankválasztás és a megfelelő ár-érték aránnyal bíró szolgáltatások szerepe.

mkv_statbanner_462x220.jpg

A vállalkozások által igénybe vett legalapvetőbb banki szolgáltatás a bankszámla, amelynek költségei a vállalkozás méretéhez és tevékenységéhez legjobban illeszkedő számlacsomag választásával és a kapcsolódó kedvezmények igénybevételével jelentősen mérsékelhetőek. Komoly segítség a cégek számára az OTP Business év végéig igényelhető számlanyitási akciója, melynek keretében a bank 12 hónapon keresztül elengedi az elsőként nyitott kisvállalkozói számlacsomagok után fizetendő havidíjat. A költségcsökkentés mellett azonban más előnye is van az akciónak: lényegében egy évig számlavezetési díjmentesség mellett próbálhatják ki az ügyfelek a bank magas szintű szolgáltatásait.

Az akcióban azok az egyéni vállalkozók, vállalkozások, alapítványok, közcélú adományok kezelését végző szervezetek és nem közszolgálathoz tartozó non-profit és egyéb szervezetek vehetnek részt, amelyek nettó éves árbevétele nem haladja meg az 500 millió forintot, s összbanki kötelezettsége kevesebb, mint 50 millió forint. Amennyiben a kisvállalkozás egy cégcsoport tagja, akkor az értékhatárok a vállalkozásokra összevontan érvényesek. 

A testreszabott számlavezetési megoldásokkal jelentős költségmegtakarítás érhető el, ezért az OTP Business számlavezetési termékpalettáján minden kisvállalkozás megtalálhatja az igényeinek, tranzakciós szokásainak megfelelő megoldást, legyen szó minimális számlaforgalmat bonyolító, elektronikus ügyintézést előnyben részesítő, vagy akár speciális tevékenységet végző vállalkozásról. Jelentős számlaforgalommal rendelkező cégek részére az OTP Business a számlavezetés költségeinek optimalizálása érdekében további, egyedi kedvezményeket is nyújt.

Az új bankszámla nyitása nagyon egyszerű folyamat: a vállalkozásnak nincs más dolga, mint a változást bejelenteni az üzleti partnereinek. Az összes többi kapcsolódó feladatot az újonnan választott bank intézi: ő jelenti be az új számlaszámot a cégbíróságnak, amely továbbítja azt az adóhatósághoz. Jelentősen gyorsítja az ügyintézést, hogy számlanyitásakor, cégadat módosításakor, vagy éppen hiteligénylés leadásakor lehetőség van elektronikus cégkivonat lekérdezésére, amelyet szintén a bank intéz. Az elektronikus aláírással és időbélyegzővel ellátott e-hiteles cégkivonatot a bankfiókban le lehet kérdezni, ezzel a vállalkozás időt és fáradságot takarít meg, hiszen cégadatai egyszerűen és gyorsan ellenőrizhetővé válnak. 

Bankmonitor

Tudd meg kaphat-e hitelt vállalkozásod!

Tovább a kalkulátorhoz
Címkék:

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Blogajánló

  • alapblog

    Van hova feküdni

    Érdekes sorrend, két elöregedő ázsiai ország, a két német nyelvű ország és Kelet-Európa

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.