Javítsa vállalkozása fizetőképességét Széchenyivel!

Javítsa vállalkozása fizetőképességét Széchenyivel!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-01-28
 

Forgóeszközhitel hároméves futamidőre, fix 0,2%-os százalékos kamattal – ugye milyen vonzó ajánlat ez? Ezeket a kondíciókat kínálja jelenleg a Széchenyi Likviditási Hitel, amely így mind a korábbi hasonló KAVOSZ-terméket, mind pedig a piacon elérhető többi forgóeszközhitelt lekörözi.

A Széchenyi Likviditási Hitel ugyanis nem más, mint a tavaly májusig Széchenyi Forgóeszközhitel néven futó konstrukció új, sokkal kedvezőbb feltételekkel igénybe vehető utóda. Ennek bevezetésével egyébként tavaly a korábbi konstrukciót fel is függesztették. Hogy legyen azért a gyermek felismerhető maradjon, azért a futamidő az új terméknél is változatlanul legfeljebb három év, de a Covid miatt idén június végi határidőig még felvehető Széchenyi Likviditási Hitel mind az összeg, mind a kamat, mind pedig az egyéb feltételek tekintetében sokkal jobb a korábbinál.

Hirdetés

Hirdetés

Nagyobb hitelösszeg, tervezhető visszafizetés

Először is jócskán megnőtt az igénybe vehető hitelösszeg: a korábbi konstrukcióban még legfeljebb 100 millió forintot lehetett ilyenformán felvenni, most viszont már akár 250 millióig is elmehetnek a hitelező pénzintézetek. Hogy ténylegesen meddig is mennek el, az egyrészt függ a Széchenyi Kártya-program szokásos feltételeinek teljesítésétől (előző évi árbevétel legfeljebb egynegyede, vagy a bérköltség kétszerese adható kölcsön), valamint attól, hogy mennyire sikerül meggyőznünk a bankot a vállalkozás életképeségéről.

A felvett összeget a korábbihoz hasonlóan legfeljebb 8 hónap türelmi időt követően kell elkezdeni törleszteni, egyenlő részletekben. Tehát nem a futamidő legvégén – mint a korábbi cikkünkben már részletesen bemutatott, 2 évre felvehető Széchenyi Folyószámlahitel Plusz esetében -, hanem szépen egyenletesen, az ügyfél számára tervezhető módon.

Kedvezőbb díjtételek

A hitelösszeggel ellentétben az ügyfelek által fizetendő kamat- és egyéb költségek mértéke viszont jóval kedvezőbb most, mint korábban volt. A fix 0,2%-os kamat 3 éves futamidőre verhetetlen – tavaly májusig még 1 havi BUBOR + 2%-ot kellett fizetni -, eltörölték a korábbi konstrukció évi 0,8%-os terhet jelentő kezelési költségét (ez most pontosan 0%!) és csökkentették a szerződéskötési díj mértékét is (a korábbi 1,5%-ról 1%-ra, maximum egymillió forintra). A többlet állami támogatás hatására az éves garanciadíj is kedvezőbb lett: a korábbi 1,1%-ról 0,5%-ra csökkent. Ráadásul a fedezeti elvárás is az ügyfelek szempontjából kedvezően változott: korábban ugyanis 10 millió forint hitelösszeg fölött a pénzintézetek ingatlanfedezet bevonását is kérhették, most viszont, az új konstrukcióban elegendő az ügyfelek készfizető kezessége.

Mire használható?

A Széchenyi Likviditási hitel szabad felhasználású, vagyis rendkívül széles körben képes megoldani a vállalkozások forgóeszköz-finanszírozását. Mivel a folyósításhoz nem kérik a megvásárolt készletekről, szolgáltatásokról kapott számlák bemutatását, így szinte csak rajtunk múlik, milyen célokra költjük. Példáulkészletek beszerzésére, vagy olyan szolgáltatások igénybevételének finanszírozására, mint például szállítás-rakodás, raktározás, csomagolás, eszközök karbantartása, továbbképzés, hirdetés, reklám és propaganda, tervezés és lebonyolítás, vagy a cég adminisztrációjával kapcsolatos költségek (könyvelés, stb.).

Piaci kitekintés

Hogy mennyire kedvezményes is a Széchenyi Likviditási Hitel, azt talán a legjobban akkor láthatjuk, ha körülnézünk a piacon elérhető, nem támogatott banki ajánlatok között. A hasonló futamidővel igénybe vehető, ám a Széchenyi Kártya által élvezett állami támogatással nem rendelkező hitelek ugyanis szinte minden paraméterükben lényegesen kedvezőtlenebbek. Egy piaci feltételű banki fogóeszközhitelnél ugyanis csak a havi BUBOR-on felül fizetendő kamatfelár 3-5% között van, s akkor még nem számoltunk az évi 1-2%-os kezelési költséggel, s a garanciavállalás díjával sem, ami állami támogatás híján 1,5-2% is lehet. A végső teher tehát egy piaci árazású forgóeszközhitelnél elérheti a 6-8%-ot is. Ehhez képest a Széchenyi Likviditási Hitel a maga összesen 0,7%-os éves terhével (kamat+garanciadíj) tényleg szinte ingyen van!

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
  • hitelösszeg:
    max. 1.4 milliárd Ft
  • kamat:
    max. 5% fix
  • futamidő:
    max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
    Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
    • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
    • Milyen futamidő mellett?
    • Mi a különbség a bankok között?
    • Hogyan kerüld el a buktatókat?
    A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
    Add meg adataidat, segítünk!
    Ft
    A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
    Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
    Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
    Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
    Hirdetés
    Hirdetés