Jó hír a cégeknek: év végéig lesz támogatás a népszerű kedvezményes hitelprogramra

Jó hír a cégeknek: év végéig lesz támogatás a népszerű kedvezményes hitelprogramra
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-04-25
 

Apró, ám bizakodásra okot adó módosítás jelent meg a hétfő esti Magyar Közlönyben a Széchenyi Kártya Programhoz kapcsolódóan, fedezték fel a Bankmonitor szakértői. Egyetlen dátum változott, ám ez akár jó hír is lehet.

A Széchenyi Kártya Programmal kapcsolatos intézkedésekről szóló 2022. október 24-én közzétett 1511/2022. számú kormányhatározatot módosították egy három soros kormányhatározattal – fedezte fel a Bankmonitor. Ennek értelmében az őszi határozatban egyetlen szövegrész változik: a „2023. I. félévére” helyére a „2023. évre” szöveg kerül.

Lévén a módosított dátum a Széchenyi Kártya Programhoz kapcsolódó konstrukciók kamat-, kezelési költség és kezességi díjtámogatás finanszírozásához szükséges 2023. évi költségvetési forrásigény biztosításáról rendelkezik, jó eséllyel számíthatunk az elsősorban mikro-, kis- és középvállalkozások számára elérhető kedvezményes hitelprogram meghosszabbítására a második félévre vonatkozóan is. Ez egyébként egybecsengene a korábbi témában elhangzó nyilatkozatokkal.

Jó tudni
A Széchenyi Kártya Program konstrukcióit és azok feltételeit az elmúlt időszakban folyamatosan (félévente) igazították a piaci környezet változásaihoz azzal a céllal, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások forrással történő ellátása az igényeikhez és a piaci lehetőségekhez mérten optimális legyen. A most futó Széchenyi Kártya Program MAX”+ konstrukciókat 2023. június 30-áig hirdették meg.

A kormányhatározat módosításából azonban még nem lehet egyértelműen arra számítani, hogy a program júliustól változatlan feltételekkel folytatódik majd. Egyelőre nincs hír arról, hogy megmaradnak-e a most elérhető konstrukciók, illetve módosulnak-e azok feltételei, például a kamatozás, az igényelhető hitel összege, a futamidő, a támogatás mértéke.

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
  • hitelösszeg:
    max. 1.4 milliárd Ft
  • kamat:
    max. 5% fix
  • futamidő:
    max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
    Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
    • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
    • Milyen futamidő mellett?
    • Mi a különbség a bankok között?
    • Hogyan kerüld el a buktatókat?
    A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
    Add meg adataidat, segítünk!
    Ft
    A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
    Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
    Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
    Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

    A programban elérhető konstrukciók kamata az elmúlt két évben folyamatosan emelkedett: az induló nulla, illetve ahhoz közelítő fix kamathoz képest jelenleg a kamat mértéke minden hitelcél esetén évi fix 5 százalék. Ez azonban még így is rendkívül kedvező, hiszen időközben a piaci környezet is számottevően romlott.

    A kamat emelkedésével párhuzamosan csökkent az egyes hitelcélok esetén igényelhető hitelösszeg is. A finanszírozható beruházási hitelcélok pedig szűkültek: elsősorban az energiahatékonyság-javítási, illetve zöld célok került előtérbe. Az év eddig eltelt részét nem jellemezték olyan gazdasági folyamatok, amelyek a meglévő feltételek érdemi módosítását indokolnák.

    Fontos
    Amennyiben biztos akarsz lenni abban, hogy a meglévő feltételekkel kapsz Széchenyi hitelt, célszerű minél előbb elindítanod a hitelkérelmet, mert a június végi határidőig már aláírt hitelszerződéssel kell rendelkezned, így számolni kell a bírálati idővel is. Ha kérdésed lenne vagy segítségre lenne szükséged, keresd bizalommal a Bankmonitor szakértőit.
    Hirdetés
    Hirdetés