Betöltés

Jönnek a foteles számlák – Nézzük, mit adnak hozzá!

szerző: Bankmonitor.hu
2017-08-15

Néhány napja bemutattuk, hogy milyen egyszerűen végig lehet zongorázni egy teljes egészében online számlanyitást. Akkor megosztottuk, hogy két bank indult elsőként el ezzel a lehetőséggel, Gránit Bank és az MKB Bank. Persze azért, hogy még inkább vonzóvá tegyék például az otthoni – nem fióki – számlanyitás, célzottan egy-egy számlacsomagot társítottak hozzá. Most bemutatjuk őket nagy vonalakban, hogy legyen róluk fogalmunk, ha szembejönnek velünk.

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: bankszámla 5000 Ft jóváírással, vagy végezz személyre szabott bankszámla költség számítást a kalkulátorunkkal!

Helló Gránit csomag

A Gránit Bank a Helló Gránit névre keresztelt csomaggal kívánja meglepni az ügyfeleket, ha online számlanyitásra adnák a fejüket. Valójában új számlacsomagot nem hoztak létre, viszont több szolgáltatást csomagoltak össze, és adtak neki új nevet. A Helló Gránit csomag a következőket tartalmazza:

 • Sztár számlacsomagot
 • Gránit Most vagy Platinum bankkártyát
 • netbank, mobilbank, telebank és videóbank szolgáltatást.

A Sztár számlacsomag ismerős lehet sokaknak, hiszen a bankszámla körképünkben vissza szokott köszönni, átlagos számlahasználati szokások mellett a TOP10-ben szerepel. Most időlegesen még extra kedvezményt is kapunk, ami megkönnyítheti a döntést. A kedvezményt nem számítva a sztár csomag átlagos paraméterek mentén a bankszámla kalkulátorunk szerint első évben 372 forintba, míg a második évtől 655 forintba kerülne.

Az a személy, aki 2017 december végéig online köt ilyen csomagot, az egy éves időtávon belül legfeljebb 10 ezer forintos visszatérítésre lesz jogosult. A visszatérítés nemcsak a számlacsomag díjaira, de a bankkártyával kapcsolatos díjakra is vonatkozik. Ezzel teljesen lenullázhatjuk a költségeket az első évre.

Gránit Most kártya választásakor az első évben ingyenes a kártya, ezt követően 3390 forintot kell éves alapon fizetni, ami havi szinten 283 forint. Ha úgy választanánk, hogy Paltinum kártyát igénylünk, akkor ezt kedvezményesen tehetjük meg. Jövő március végéig a kibocsátás eredeti díjának felét, míg az éves kártyadíj ötödét elengedik.

Végül, de nem utolsó sorban, a Gránit digitális csatornái (köztük a VideóBank) a jövő év közepéig akció keretében ingyenesen vehető igénybe. Egyébként 500 forintot kellene ezért fizetni havonta, de persze dönthetünk úgy, hogy idővel lemondunk bizonyos digitális szolgáltatásokat. Így ezt a költséget is könnyedén megspórolhatjuk.

Nézd meg számodra melyik a legjobb bankszámlacsomag!

MKB digit@ll számlacsomag

Az MKB Bank szintén nagy erőkkel kezdte meg a fejlesztéseket, és célzottan egy új számlacsomagot hoztak ki az online számlanyitás megtámogatására. Igazi érdekesség, hogy a számlavezetési díj attól függ, hogy mekkora összeget veszünk fel készpénzben a beérkező havi jóváírásból.

Mivel az online számlanyitás és a mobilbanki fizetést egy olyan ügyfélkör fogja használni, aki szinte teljesen készpénz mentesíteni tudta magát, ezért is dönthettek emellett a logika mellett. Ha nem veszünk ki semmit készpénzben a jóváírásokból, akkor függetlenül a számlánkra beérkező összegtől, 0 forint az alap havidíj.

Akkor van bibi, ha a készpénzfelvételt nem tudjuk megúszni, mert akkor a számlacsomag havidíja függ:

 • a beérkező jóváírás (a 2 legnagyobb utalást nézik és azt adják össze) és
 • a készpénzfelvételek összegének arányától.

A már jól megszokott visszatérítést adja a bank, méghozzá a havi számlavezetési díj (735 – 1135 forint) akkora részét, amelyhez nem nyúltunk hozzá készpénzfelvétel formájában. Megfordítva, arányosan annyit fizetünk, amennyit készpénzben meg kellett mozgatnunk a beérkező összegből. Átlagos számlahasználati szokások mellett ezért is jöhet ki, hogy havi alapon 605 forintot kell fizetni. Ebből a számlavezetés 278 forintot, míg az átutalások 327 forintot tesznek ki (SMS értesítés nélkül).

Összességében tehát azok tudják lenullázni a költségeiket, ha ezt a számlát csak bankkártyás fizetésre használjuk, például mobilon keresztüli fizetésre (a kártyát mobilon keresztül is használhatjuk a kártyavirtualizációval). Hiszen, ha nincs készpénzfelvétel, akkor számlavezetési díj sincs. Márpedig, ha mindent digitálisan intézünk, akkor SMS-értesítésre sem lesz szükségünk, mert mindent ellenőrzünk majd a bank saját mobilbanki alkalmazásában.

Rendkívüli akció keretében úgy támogatja még az MKB az online számlanyitást, hogy az első 5000 számlanyitónak, ha azonnali kártyavirtualizációt kér, akkor 5000 forintot írnak jóvá a számláján. Ez egy évre, havi szintre lebontva 417 forintot jelent, amit úgy is értelmezhetünk, hogy ha gyorsak vagyunk, akkor az első éves díjakból ekkora összeget megspórolunk.

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Milyen bankszámlát érdemes nyitnia egy egyetemistának?

2019. 09. 16.

Sokan egyetemi tanulmányaik megkezdése előtt szembesülnek azzal, hogy szükségük lesz valamilyen bankszámlára. Ha másért nem is, hogy az ösztöndíjat vagy a diákhitelt megkaphassák. Nem mindegy azonban, melyik számlát választjuk, egy...

Nem úgy változik a bankkártyás fizetés, ahogy várható volt

2019. 09. 11.

12 hónappal elhalasztották a bankok számára az úgynevezett erős ügyfélhitelesítés bevezetését akkor, ha az EU-n belül vásárolnánk az interneten bankkártyás fizetéssel. De mit jelent ez a bankszámla-tulajdonosok, a bankkártyával fizetők...

Mik a bankszámla igénylés legfontosabb lépései?

2019. 09. 08.

A bankszámla mindennapi életünk meghatározó részévé vált, azonban közel sem mindegy, hogy végül melyik pénzintézet melyik terméke mellett döntünk. Cikkünkben összefoglaljuk, hogy mire kell odafigyelni a bankszámla kiválasztásakor és mik...

Blogajánló

 • alapblog

  Az elsüllyedt magánnyugdíjpénztár kincse

  Ahányszor a nyugdíjhelyzetről olvasok, mindig belesajdul a kötelező magánynyugdíj-pénztár (mnyp) hiányom. Most éppen itt olvastam, hogy az MNB kétségbeejtő helyzetről számolt be a nyugdíj-megtakarítások terén....

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.