Betöltés
loading

K&H lakáshitelek: kiszámoltuk egy 10 és 20 milliós lakáshitel havi törlesztőjét

Megmutatjuk, hogy a jelenlegi kedvező kamatkörnyezetben milyen kamattal és havi törlesztővel juthatunk hozzá egy 10 és 20 millió forintos lakáshitelhez Magyarország második legnagyobb pénzintézeténél, a K&H Banknál.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a lakáshitel kalkulátorunk.

Az elmúlt év a lakáshitel-kamatok csökkenéséről szólt. A legnagyobb változást ezen belül is a 10 éves kamatfixálású jelzáloghiteleknél látjuk – a Bankmonitor lakáshitel kalkulátor adatai alapján -, ami sokak számára jó hír, hiszen az igénylők több mint fele ilyet választ jelenleg. Számszerűsítve: egy 10 éves kamatperiódusú 10 millió forintos lakáshitelhez akár 1 millió forinttal olcsóbban hozzá lehet jutni ma, mint 1 évvel ezelőtt, míg egy 20 milliós lakáshitelnél 2,8 millió Ft is lehet a pénzügyi előny.

Mennyibe kerülnek a K&H lakáshitelek? 

A K&H kínálatában a változó kamatozású lakáshitelek a legolcsóbbak. A Bankmonitor lakáshitel kalkulátora szerint egy 20 év futamidejű 10 millió forint összegű K&H üzleti feltételű lakáshitelhez jelenleg 2,65%-os THM-mel juthatunk hozzá, míg egy 20 milliós hitel már 2,57%-os THM szint mellett is elérhető. Ez 52 796 Ft, illetve 105 591 Ft induló havi törlesztést jelent. (A THM a hitel egy évre vetített teljes költsége százalékos formában, ami a kamaton felül a hitel kötelező, járulékos költségeit is tartalmazza, például az értékbecslés díját, vagy éppen a földhivatali bejegyzés árát.)

Óvatosan kell azonban kezelni a legolcsóbbnak tűnő változó kamatozású hiteleket, ugyanis egy esetleges kamatváltozás hatása rövid időn belül beépül a hitel kamatába, ezen keresztül pedig a havi törlesztőbe. Az utóbbi egy év során szinte változatlan maradt a BUBOR-hoz kötött kamatozású 1 éves kamatperiódusú hitelek kamatszintje,  ám a következő években már a kamatok emelkedésére számíthatunk! Érdemesebb ezért a hosszabb kamatperiódusú hitelek mellett döntenünk, melyek nem csak éveken át védenek a kamatváltozás okozta megnövekedett kamatterhek ellen, hanem jelentősen olcsóbbá is váltak az elmúlt évek folyamán.

K&H MFL lakáshitelek különböző kamatrögzítéssel

Az 5 éves kamatperiódusú K&H Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel 10 millió Ft hitelösszeg esetén csupán havi 3 367 Ft-os felárral érhető el jelenleg a változó kamatozású ajánlathoz képest, ami 56 163 Ft-os törlesztőt jelent. Ha 20 millió Ft összegű lakáshitelt vennél fel, akkor is csak havi 6 735 Ft-tal magasabb törlesztővel, vagyis 112 326 Ft-tal kell számolnod. (Ha többet szeretnél tudni az MFL – Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel – hitelekről, akkor a Bankmonitor fogalomtárában több információt is találsz.)

Nincs ez másképpen a 10 éves kamatperiódusú hitelek esetében sem. A magyarok körében legnépszerűbb lakáshitel csak további 2 814 Ft, illetve 5 628 Ft biztonsági felár megfizetése mellett érhető el a K&H Bank kínálatában 10 és 20 millió Ft hitelösszeg felvétele esetén. A K&H Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel ezen összegek mellett rendre 58 977 Ft, illetve 117 954 Ft havi törlesztőrészlet megfizetésével érhető el.

Ezen felül havi 6 412 és 12 825 Ft-ot kell megfizetnie azoknak, akik a kamatkockázat nélküli, futamidő végéig változatlan törlesztővel rendelkező K&H Fix Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt vennék fel.

A pénzügyi előny, ha a Bankmonitoron keresztül igényelsz lakáshitelt

A Bankmonitor lakáshitel-szakértői ingyenesen nyújtanak segítséget a számodra legjobb hitelajánlat megtalálásában és a hiteligénylés folyamatának levezetésében, sőt még extra kedvezményre is szert tehetsz. Ha a Bankmonitoron keresztül igényled az előbbiekben bemutatott K&H lakáshiteleket, akár 205 952 Ft engedményben is részesülhetsz. A kedvezmény végtörlesztési díjkedvezmény formájában érhető el, 20 millió Ft felvétele esetén pedig 40 000 Ft értékű vásárlási utalványt is kapsz ajándékba. Amennyiben a későbbiekben a lakáshiteled végtörlesztése mellet döntesz, a díjkedvezménynek köszönhetően ezt akár ingyenesen is megteheted.

Ha 13 magyar bank hitelajánlatairól szeretnél átfogó képet kapni, akkor használd a Bankmonitor lakáshitel kalkulátorát, így megkeresheted a számodra elérhető legjobb banki ajánlatot.

Lakáshitel kalkulátor
step-1
Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
X Ft hitel Y év futamidőre:
Kategóriánként a legolcsóbbak:

Havi törlesztő

THM
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz. Az összes megtekintése
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken!
hitel futamidőre
havi -tól, THM-től.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak
Fiatal gyerekes család első hiteligénylése

Hasznos lakáshiteles információk a múlt hétről

Nem egyszerű most lakáshitelt felvenni, viszont aki sikerrel jár, az még mindig nagyon olcsón juthat kölcsönhöz a bankoktól. A héten többek között megvizsgáltuk, mennyiért lehet jelenleg lakáshitelhez jutni, félni kell-e...

Blogajánló
  • alapblog NEM veszek aranyat

    A blogon többször elhangzott már, hogy az arany jó befektetés lehet az előttünk álló időszakban, hiszen negatív reálkamatok mellett sikeres időszaka szokott következni. Jelentős pozíciónk... The post NEM veszek aranyat appeared first on alapblog.