Betöltés

Külföldön dolgozol? Trükkök, amivel te is kaphatsz hitelt!

szerző: Szklenár Bea
2016-10-13

Lassan már nincs olyan ember Magyarországon, akinek rokonai, barátai, ismerősei közül valaki ne dolgozna külföldön. Sokan terveznek közülük lakásvásárlást itthon, akár csak befektetési szándékkal. Kaphatnak-e hitelt, aki külföldi jövedelmet igazol? Mi a helyzet azokkal, akik leadták a magyarországi lakcímkártyájukat, személyi igazolványukat?

Külföldi jövedelem esetén is van lehetőség itthon lakáshitelt felvenni, ha megfelelsz a banki elvárásoknak. Időben kell felkészülni, néhány szabályt betartani és nem lesz gond!

Jövedelemelfogadás szempontjából nem egységes az álláspont

Banktól függően legalább 3-6 hónapos munkaviszonnyal kell rendelkezned a jelenlegi munkahelyeden. Ebben nincs különösebb eltérés azokhoz képest, akik itthon dolgoznak, és úgy vennének fel hitelt.

Vannak bankok, akik a külföldön dolgozó magyaroktól csak olyan, bankszámlára érkező jövedelmet fogadnak el, ami határozatlan idejű munkaviszonyból származik. Preferált, ha nagyobb, nemzetközileg is ismert cégnél dolgozol. Esetenként a külföldi adóhatóság által kiállított jövedelemigazolást kell bemutatni. Jó eséllyel csak akkor vehetsz fel lakáshitelt, ha valamelyik uniós országban, vagy Svájcban dolgozol.

Neked is ugyanaz a kamat jár!

Attól, hogy valaki itthon, vagy külföldön dolgozik a lakáshitel kamatában nincs különbség. Azonos ügyfélminősítés esetén azonos kamatot fizet mindenki.10millio15ev_20161013

Más összeg? Más futamidő? Számolj velünk!

Lakáshitel kalkulátor

step-1
Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
X Ft hitel Y év futamidőre:
Kategóriánként a legolcsóbbak:

Havi törlesztő

THM
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz. Az összes megtekintése
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken!
hitel futamidőre
havi -tól, THM-től.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

 

Nincs magyarországi lakcímed? Nem fogsz hitelt kapni!

Sok esetben nem is a jövedelem igazolásánál áll meg a tudomány, hanem már a lakcímigazolásnál. A hitelkérelem elindításához ugyanis elengedhetetlen a magyarországi állandó lakcím, vagy tartózkodási hely. Annak a magyar állampolgárnak, aki hitelt igényel magyarországi banktól, rendelkeznie kell magyarországi lakcímmel, amit lakcímkártyával is szükséges igazolni. Amennyiben nem tudsz, vagy nem akarsz itthoni lakcímet létesíteni, feltétlenül be kell vonni egy olyan személyt a hitelbe, aki rendelkezik magyarországi állandó lakcímmel. Ráadásul még kézbesítési megbízottat is meg kell jelölnöd.

Tehát, ha egy mód van rá, ne szüntesd meg a magyar lakcímedet!

Hatalmas káosz van…

… a fejekben a külföldre költözés kapcsán. Kinek, mikor, hova kell mennie? Mit kell megszüntetni és mit nem?

Van egy törvény, ami 20 éve életben van. Ez rendelkezik a külföldön élő magyar állampolgárokra vonatkozó bejelentési kötelezettségről. Az való igaz, hogy 2013 március 1-jével volt egy apróbb változás. A módosítás nem új kötelezettségről rendelkezik. Annyi történt, hogy azoknak, akik csak ideiglenesen kívánnak külföldön tartózkodni, ezt NEM KELL bejelenteni. A jogszabály nem határoz meg határidőt és időtartamot. Mindenki saját belátása szerint cselekedhet.

Ha neked 20 év csak átmeneti időszak, akkor ezt nem bírálhatja felül senki. A szándék hangsúlyos, nem az időtartam!

Ha véglegesen külföldön szeretnél letelepedni, különféle bejelentési kötelezettségeknek kell eleget tenned.

 • lakcímváltozás bejelentése (lakcímkártya),
 • bejelentés a NAV felé (adókártya),
 • bejelentés az OEP felé (TAJ kártya)

Végleg lezárnál itthon mindent?

Dönthetsz úgy is, hogy mindent felszámolsz itthon. Ezt a szándékodat a konzulátuson, vagy Magyarországon egy okmányirodában teheted meg. Itt le kell adni a személyi igazolványodat és a lakcímkártyádat. Ezt követően az útleveleddel igazolhatod magadat és kapsz egy olyan lakcímkártyát, amin az áll, hogy “külföldön élő magyar állampolgár”, lakcím feltüntetése nélkül.

Ezen túl még mehetsz a NAV-hoz és az OEP-hez is.

A biztosítás megszüntetése önmagában megér egy cikket, ezért hamarosan folytatjuk!

Válaszokat adunk a legfontosabb lakáshitel kérdésekre!
 • Támogatott hitelt, vagy piaci hitelt válasszak?
 • Drágább, de biztonságos, vagy olcsóbb, de változó kamatozású hitelt válasszak?
 • Mennyibe kerül, ha a futamidő előtt vissza szeretném fizetni a hitelt?
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Új hitelre vagy hitelkiváltásra van szükséged?

BM logo white
Milyen témakörben érdeklődsz?

Látogass el a Családi Otthonteremtési Kedvezménnyel foglalkozó oldalunkra, ahol rengeteg hasznos információt találsz. Kiszámolhatod, hogy a 2019. július 1-től érvényes szabályok szerint mennyi CSOK-ot kaphatsz. Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a CSOK-kal kapcsolatos legfrissebb információkról!
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a Bankmonitor elsősorban új pénzügyi termék igényléséhez nyújt teljes körű támogatást, és csak olyan meglévő szerződés kapcsán tud segítséget nyújtani, amelyet eredetileg is a Bankmonitor szakértői segítségével kötöttél meg!
Amennyiben nem akarsz új szerződést kötni, és tőlünk függetlenül megkötött szerződésedet, valamint egyéb pénzügyi helyzetedet érintő kérdésed merült fel, Jobb tudni rovatunkból tájékozódhatsz.
Bankmonitor TIPP: Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a legfrissebb cikkeinkről, elemzéseinkről.
A hitelbírálat során a banknál azonnali kizáró feltételt jelent, ha valaki a negatív adóslistán szerepel, így nem kaphat hitelt. Miután megtörtént a tartozás rendezése és egy év eltelik, utána válhat valaki ismét hitelképessé. A témával részletesen foglalkozó írásainkat itt találod: KHR (BAR lista) Bankmonitor TIPP: Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a legfrissebb cikkeinkről, elemzéseinkről.
Köszönjük, hogy regisztráltál hírlevelünkre
Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:
Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

1 Hozzászólás

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Számít a futamidő kamatemelkedésnél? Nézzük meg!

2019. 06. 12.

Azt már mindannyian tudjuk, ha hosszabb időre veszünk fel hitelt, akkor többet is kell visszafizetnünk összességében a bank felé. Ez logikus, hiszen tovább használjuk a bank pénzét. Azt viszont már...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.