Lakáshitel? Számolj, utána dönts! (x)

Lakáshitel? Számolj, utána dönts! (x)
Hirdetés

Cikk2017-10-30 Frissítve: 2017-11-06
 

Te is összehasonlíthatod a védjeggyel ellátott lakáshiteleket

Folyamatosan nő az engedélyezett lakáshitelek száma és összege, a folyamat pedig tovább erősödik, ahogy egyre többen vágnak bele a lakásvásárlásba. Ezt látva a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2017 nyarán indította el Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel (MFL) programját azzal a céllal, hogy a fogyasztói érdekeket szem előtt tartva növelje a hazai hiteltermékek átláthatóságát, és erősítse a bankok közötti versenyt. A program fő eleme egy védjegy, amelyre a bankok saját hiteltermékeikkel pályázhatnak. Az MFL védjeggyel ellátott konstrukciók a www.minositetthitel.hu oldalon közvetlenül összevethetők egymással a Termékösszehasonlító menüpont alatt. Összegyűjtöttük a három legfontosabb szempontot, miért érdemes ezt a kalkulátort használni.

Hirdetés

Itt csak „fair” hitelek vannak

Az oldalon kizárólag a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshiteleket gyűjtöttük össze, folyamatosan frissítve a rendszert. A védjegyet elnyert lakáshitelek közös jellemzője, hogy fix kamatozásúak, amely biztosítja a kiszámítható törlesztést. A kamatperiódus hossza minimum 3 év, de igényelhetők 5 vagy 10 évre, valamint a futamidő végéig rögzített kamattal is. A kamatfelár legfeljebb 3,5 százalék lehet. A védjeggyel ellátott hiteltermékek maximális futamideje maximum 30 év, és a törlesztőrészletek minden hónapban egyenlők. Kivételt képeznek ez alól a részletekben folyósított hitelek a hitelösszeg teljes folyósításáig.

Egyénre szabott feltételek

A kalkulátor-felületünkön a „megszokotthoz” képest több mezőt kell kitölteni. Ez talán több időt vesz igénybe, de megéri a fáradtságot, mert így valóban egyedi, testre szabott feltételek alapján számítható ki, hogy ki, milyen feltételekre számíthat az egyes pénzintézeteknél. Fontos, hogy a minősített lakáshitelek esetében az Összehasonlító oldalon lekért feltételekkel egyezően vagy annál a teljes hiteldíj mutató szempontjából kedvezőbb feltételek mellett kell a banknak ajánlatot adnia a hitel befogadásakor.

Piacsemlegesség

A www.minositetthitel.hu oldalt az MNB üzemelteti, amely állami pénzintézetként teljes egészében piacsemleges módon működik, és amelynek fontos küldetése a magyar lakosság érdekeinek, szempontjainak védelme, érvényesítése a pénzügyek világában. Éppen ezért az oldalon elérhető összehasonlító felület egy garantáltan piacsemleges kalkulátor, amelynek célja, hogy kiszámítható, könnyen átlátható és összehasonlítható konstrukciókat tegyen elérhetővé a lakáshitel felvételét tervező lakosoknak.

A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek ismertetőjele az MNB által kibocsátott védjegy. Keresse a fogyasztóbarát logót a kiszámíthatóbb lakáshitelekért!

Hirdetés