Betöltés

Lakástakarék helyzetjelentés: plusz 9% kamatbónusz!

szerző: Bankmonitor.hu
2014-04-23

Havi megtakarítással rendelkezők számára továbbra is a legjobb ajánlat a garantáltan 10% feletti hozamot fizető lakástakarék. A szolgáltatók versenye számos új előnyt is hozott az elmúlt hetekben az érdeklődőknek: többlet kamatot érhetünk el, vagy ingyenesen szerződhetünk… Nézzük, hogy hol kamatoztathatjuk pénzünket a legjobb feltételekkel!

Fundamenta Lakáskassza

Új akciója keretében egyszeri
9%-os kamatbónuszt írnak jóvá a lakás-előtakarékoskodó számláján az első megtakarítási évre vonatkozóan. Az akció kizárólag 2014. április 16-tól 2014. június 17-ig a
3,9-es tarifacsaládban (ez a kedvezőbb lakáshitelt kínáló módozat) megkötött szerződésekre érvényes. További feltétel, hogy a rendszeres megtakarítás összege el kell, hogy érje a havi 10 000 forintot. A 9%-os kamatbónusz egy 20 ezer Ft-os havi befizetésű szerződés esetén 10 920 Ft plusz pénzt jelent.

Összességében az akciót kihasználva egy 4 éves megtakarítási periódussal rendelkező szerződés esetén 20 000 Ft havi befizetéssel a 4. év végén:

 • elért megtakarítás 1 312 763 Ft
 • felvehető lakáskölcsön 1 907 237 Ft ( 56 hónapra, 6,21% THM mellett)
 • összesen ingatlanra fordítható összeg 3 220 000 Ft

erdekel_140415

                                                             
Erste Lakástakarék

Aki az Erste-nél keres lakáscélú megtakarítási lehetőséget, a Klasszik Hozam módozatot már nem fogja megtalálni. Helyette azonban továbbra is elérhető a
Klasszik Plusz termékcsalád, amely 2,0%-os betéti kamattal (+30% állami támogatással), hitelfelvétel esetén pedig 6,7%-os hitelkamattal érhető el. Számlanyitási díj akciójával ingyenesen köthetjük meg a szerződést, amelynek következtében 20 ezres, négy éves megtakarítás esetén összesen 13% feletti hozammal kalkulálhatunk.

A számlanyitási akció feltétele többek között, hogy a szerződés a megtakarítási időszak alatt nem szüntethető meg, a havi befizetések pedig kizárólag az Erste Banknál megnyitott bankszámláról történhetnek. Emellett a banknál megnyitott bankszámlára kell érkeznie legalább a mindenkori minimálbér összegének. Az is elfogadható, ha az ügyfél
Erste Egyszámlával rendelkezik, ebben az esetben nem elvárás a munkabér utalása sem. Azonban a számla havi fenntartási költsége lényegesen alacsonyabb lehet, ha teljesítjük a kedvezményes számlavezetés feltételeit.

erdekel_140415

OTP Lakástakarék

Változatlanul költségmentesen köthetőek a
Hitel Plusz szerződések az OTP-nél is. Ezt a kedvezményt igénybe veheti például az is, aki a banknál vezetett bankszámlával, illetve bankkártyával rendelkezik (pl.:
Simple Kártya
szolgáltatáscsomag, JUMP számlacsomag), vagy
American Express Blue vagy
Gold hitelkártya szerződést köt. De az újonnan számlát nyitó ügyfelek is részesülhetnek a kedvezményben, ha például
Net, Tempó, Junior számlát, vagy akár az előbb említett Simple Kártya szolgáltatáscsomagot igénylik.

erdekel_140415

A
Hozam Plusz termékei sem maradnak ki a sorból, amelyeknél 50%-os számlanyitási díjkedvezményben részesülhetünk a feltételek teljesülése esetén. Az elérhető hozam ennél a terméknél 20 ezer forintos, 4 éves megtakarítás esetén, illetve az akció lehetőségeit kihasználva már 14% feletti!

erdekel_140415

Aegon Lakástakarék

Negyedik szolgáltatóként kínálja változatlanul
Kamat Fix termékeit az Aegon Lakástakarék, amely meghirdetett akcióval jelenleg nem rendelkezik.

erdekel_140415

Miért legyen lakástakarékom?

Az elérhető hozamot nem győzzük hangsúlyozni, így a teljesség igénye nélkül nézzük, mennyi mindenre használható fel az összegyűlt megtakarítás a lakásvásárláson, vagy a lakáscélú kölcsön elő-, végtörlesztésén kívül!

Bútor:

 • gardrób
 • galéria
 • konyhabútor
 • polcrendszerek

Fürdőszoba:

 • hidromasszázs
 • szappantartó, falra szerelhető akasztók
 • kád

Konyha:

 • beépített mosogatógép
 • főzőlap
 • lávaköves sütő

Lakástextíliák, szőnyegek:

 • karnis
 • szalagfüggöny
 • padlószőnyeg

Egyéb berendezések:

 • antenna cseréje
 • cserépkályha
 • kandalló
 • napelemes készülék
 • riasztó

Lakástakarék kalkulátor

step-1
Havi X Ft befizetés
Y év-en keresztül

(lakáscélra vagy lakáshitel törlesztésre)
ebből állami támogatás
% éves hozam (EBKM)
 • Teljes állami garancia a befizetett pénzre (OBA)
 • garantált éves hozam

Most Q Ft állami támogatással
Z Ft gyűjthetsz össze lakás célra.

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés. Egyedi kedvezmények, melyek csak a Bankmonitornál érhetőek el.

Szeretném igénybe venni
a Bankmonitor segítségét Lakástakarék vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Címkék:

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Sürgős felújítás fillérekből lakástakarékkal

2018. 07. 12.

Érdekes kérdés merült fel egy érdeklődőben, azt akarta ugyanis tudni, hogy a közeljövőben (szinte azonnal) esedékes közel 3 millió Ft-os felújításához egyáltalán fel tud-e használni lakástakarékot. Egyébként lakásfelújítási hitelben gondolkozott,...

Vidéken többet ér a pénzünk, hát még a lakástakarékunk

2018. 07. 10.

Az ingatlanárak országszerte jelentős emelkedésen vannak túl, az ingatlanok iránti vásárlói éhség viszont ettől még nem múlt el. Ellenben egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy saját megtakarításból vásároljanak, az esetek...

Blogajánló

 • alapblog

  FANG: az évtized sztárbefektetései

  Legyőzhetetlen technológiai részvények? Bár az amerikai részvények általánosságban is szárnyalnak az elmúlt években, a FANG-részvények kiemelkednek a piacon. Bátran állíthatjuk, hogy a FANG-részvények, vagyis a...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.