Lehetséges a CSOK 10+10-zel a hitelkiváltás?

 • 2017.08.16.
 • szerző: bankmonitor.hu

„2008-ban vettünk egy új, kb. 70 nm-es lakást svájci frank hitelre. 2013-ban megszületett harmadik kislányom. A kérdésem az lenne, hogy van-e lehetőség a CSOK 10 + 10 millió támogatással és kedvező hitellel kiváltani a meglévő hitelünket?” A kérdés a Bankmonitor egyik érdeklőjétől érkezett, most pedig a szakértőnk válaszol.

Az elgondolás nagyon jó, hiszen igyekeznünk kell minden olyan lehetőséget kihasználni, amivel csökkenteni lehet a fennálló hiteltartozást. Ugyanakkor a CSOK jól körülhatárolt felhasználási célokkal rendelkezik, amibe a hitelkiváltás nem tartozik bele, hiába lennénk rá jogosultak. A szabályok szerint a 600 ezertől 10 millió forintig terjedő CSOK támogatás új lakás vásárlásra, építésre vagy használt lakás vásárlásra, illetve bővítésre vehető igénybe.

Ráadásul a sokak által ismert 10+10 milliós CSOK esetén még egy megszorítással találkozol, hiszen az csak új lakás vásárlása vagy építése esetén jár, független attól, hogy megfelelnél-e a 3 meglévő vagy vállalt gyermek feltételének.

Persze bármilyen hitelről is legyen szó, mindig érdemes utánanézned, hogy találsz-e olyan megoldást, amivel a fennálló tartozás jelentősen csökkenteni tudod. Például, ha még jó néhány év hátravan a hitelből, egy másik állami támogatással kecsegtető konstrukciót, a lakástakarékot is kihasználhatod. Ebben az esetben a havi befizetések kigazdálkodásához ugyan szükséges némi mozgástér is a családi büdzsében, de a 30%-os állami támogatással növelt megtakarítás beforgatásával jelentősen csökkentheted a fennálló tartozást. Ezzel még kamatot is spórolhatsz, amiből így jelentős pénzügyi előnyöd származik.

Emellett bármilyen hitelről is legyen szó, célszerű bizonyos időközönként a piaci lakáshitelek között is szétnézned hitelkiváltás céljából. Jelenleg történelmi mélyponton vannak a hitelkamatok, így jó eséllyel találhatsz olyat, aminél kedvezőbbek a feltételek, mint az aktuális hitelednél. Ráadásul egy hitelkiváltással, amellett hogy a havi kiadásokon tudsz spórolni, még a hitel kamatkockázatát is csökkentheted. A hitelkiváltással megspórolt pénz pedig a fentebb említett lakástakarékba is fizetheted, amivel tovább csökkenthető a hiteltartozás.

Ha neked is van hasonló kérdésed vagy problémád, keress meg nyugodtan bennünket! Ha pedig hitelkiváltás vagy hitelfelvétel előtt állsz, és szeretnéd megtudni, hogy mekkora havi törlesztőrészletre számíthatsz, használhatod az alábbi kalkulátort is!

Lakáshitel kalkulátor

Ft
év
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján 14 bank, 89 ajánlata közül választhatsz.

A várhatóan legkedvezőbb hitelek:


havi törlesztő

THM

A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.
Tudd meg az összes részletet!

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókban. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  16 év drágulása

  Az alábbi infografikánkon az elmúlt 16 év inflációját ábrázoltuk, lebontva néhány érdekesebb KSH termékcsoportra is. Mint látható, az átlagos infláció ez idő alatt összesen 81%...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.