Megduplázzák Széchenyi Hitelek nagyságát – már 100 millió forintot is igényelhet vállalkozásod

Megduplázzák Széchenyi Hitelek nagyságát – már 100 millió forintot is igényelhet vállalkozásod
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-09-10 Frissítve: 2017-09-11
 

A vállalkozók körében igen népszerű támogatott Széchenyi Hitelekről nemrégiben jó hírek láttak napvilágot: az eddig maximum 50 millió forintos összegben elérhető hiteltermékek keretnagyságát 100 millió forintra fogják hamarosan emelni. A jelenleg 0% és 3,14% közötti kamatozással megszerezhető hiteleket nem érdemes a bankoknál hagyni. Így juthat céged hozzá a hitelhez.

Kik pályázhatnak a Széchenyi Programban hitelre?

Minden olyan kis- és közép vállalkozás, amely gazdasági társaság (Kkt., Bt., Kft. Rt.), egyéni vállalkozói vagy szövetkezeti formában működik és legalább egy lezárt üzleti évvel rendelkezik. Ha beruházási hitelre pályázol, a belépő egy kicsit szigorúbb: 2 lezárt üzleti év a minimum követelmény.

Sokan fordulnak a Bankmonitorhoz olyan kérdésekkel, hogy pl. ügyvédek, állatorvosok is jogosultak-e a Széchenyi Program támogatott hitelére. Sajnos nem, mivel ezek a vállalkozási formák nem minősülnek sem gazdasági társaságnak, sem egyéni vállalkozásnak.

Válasszunk célnak megfelelő hitelt

Hiteligénylésnél nem mindegy, hogy milyen üzleti célhoz, milyen típusú hitelt veszünk fel. Nem szabad abba a hibába esnünk, hogy rövidtávra rendelkezésre bocsátott pénzből finanszírozunk hosszútávon megtérülő dolgokat. Például egy olyan beruházást, aminek az árát 5 év alatt termeli ki cégünk. Mi történik akkor, ha az egy év alatt lejáró hitelkeretünket nem tudjuk meghosszabbítani, vagy nem olyan nagyságban tudjuk meghosszabbítani átmenetileg, mint azt terveztük… ?

A banki hiteleknek alapvetően 3 típusa van, rövid-, közép- és hosszú távú finanszírozási igény kiszolgálására.

  • a folyószámlahitel a napi likviditás biztosítását szolgálja éven belül – például az eltérő időben realizálódó költség és árbevétel közötti rést szolgálja áthidalni,
  • a forgóeszközhitel középtávon vevőink és készleteink finanszírozásában nyújt támogatást,
  • a beruházási hitelből pedig hosszútávon megtérülő fejlesztéseinket valósíthatjuk meg.

A Széchenyi hiteltermékek között is megtalálható mindhárom hitelkonstrukció, ezek az alábbi kamatozással és feltételek mellett vehetők igénybe:

Hirdetés

Hirdetés

A te vállalkozásod mekkora összegben juthat a hitelhez?

Az, hogy a maximális keretnagyság 100 millió forintra bővül, még nem jelenti automatikusan azt, hogy mindenki meg is kaphatja a 100 millió forintot. A rövid távú hitelek esetében a vállalkozás árbevételének 10% -15% – 20 %-ban (esetenként 25) maximalizálják a bankok a rendelkezésre bocsátható hitelkeret nagyságát. A beruházási hiteleknél azt nézik, hogy a cég profitja tudja-e fedezni a felvett hitel tőke és kamatterhét. (Ez utóbbi nagyban függ a futamidő hosszától is: fő szabály, hogy a futamidő sosem haladhatja meg a beruházás amortizációs idejét.)

Legkönnyebben és leggyorsabban vállalati-hitel kalkulátorunk segítségével tudhatod meg, hogy a 100 millió forintos hitelkeretből a te céged mekkora összegű hitel felvételére alkalmas, legyen akár rövid- és középtávú távú finanszírozási igényről (folyószámla- és forgóeszköz hitel), akár hosszú távú beruházási tervről szó:

Add meg további adataidat és részletesen tájékoztatunk!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Nézd meg, hogy mennyi hitelt kaphat a céged!
NHP
Bankmonitor
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Jó hírünk van, az eddig megadott adatok alapján céged hitelképesnek bizonyult!

Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra:

  • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
  • Milyen futamidő mellett?
  • Mi a különbség a bankok között?
  • Hogyan kerüld el a buktatókat?
NHP
Nincs jó hírünk
  • Sajnáljuk, de céged nem alkalmas hitelfelvételre, több szempontból sem.
Hirdetés
Hirdetés